Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шумна кооперация и проблем със съня

  • 7 382
  • 78
# 45
Така,като ви слушам ,май в нашия блок ние сме ненормалните съседи Grinning
Единствения звук,който дразнеше много е един комшия,който явно има колони до радиатора и от тръбите се чуваше с всичка сила Планета тв.Така и не открихме кой е този комшия , който толкова да обича чалгата.Но пък си взехме пиано и го сложихме до въпросния радиатор,сега на чалгата отвръщаме с класика!
Виж целия пост
# 46
Принципно на всеки се случва да направи по-силен шум. Все пак живеем в тези жилища, няма начин - душ, тоалетна, пералня, хлопнати врати от течение, изпуснати неща....случва се. Наистина не е приятно, трябва да се съобразяваме един с друг, но така е в блоковете. Може би на последен етаж е една идея по-спокойно, поне отгоре няма хора.  Peace
Виж целия пост
# 47
Ако съседите под тях са шумни пак се чува на последния етаж. Всичко опира до съседи и възпитание, това е.

При нас има огромна промяна, от много шумен блок сега нищо не се чува. Просто хората не си мълчат, на общо събрание се обсъжда, ако проблемът е по-сериозен, полиция също. За останалите проблеми - разговор с човека, ако се предполага, че ще реагира нормално. А разпечатаните съобщения се оказаха невероятно ефективни, не съм очаквала.
Ако е за хората от високите етажи се лепят в асансьора, ако е за всички - на таблото във входа. Ако засяга само едната редица апартаменти се е случвало и до всяка врата да бъде лепнато. Ако обхваща няколко входа - на входните врати отвън.
Вероятно някъде може да се намери някой, който ще се прави на интересен, но при повечето обикновени хора работи безотказно - шум, кучета без каишка, проблем с коли на паркинга и т.н., за всичко.
Виж целия пост
# 48
ало полицията, съседа има стомашно-чревно разстройство и виси в тоалетната. пуска казанчето. елате веднага да му кажете , че така не може!
Виж целия пост
# 49
Не.
За нормално ползване никой не повдига въпроса, нито инцидентните болести и проблеми са фактор. Помагаме си, и до болница се караме един друг, когато се налага.
За ненужния шум става дума, понякога без да се усеща човек, и очевидно сме на едно мнение щом изчезна.
Виж целия пост
# 50
За теб е нормален, ама за съседа не е ясно...

Ако например на съседа над вас му скърца паркетът, това нормален шум ли е или....?!?  newsm78 За теб? А за него?

Ако бебе реве, ще направиш ли забележка? Колкото и да е нарушаващо спокойствието, не може. Обаче ти пречи да заспиш....какво правиш?

Ако на съседката ѝ е шумна пералнята, ще я принудиш да пере на ръка ли?!? ....може би ще ѝ купиш нова перялна?
Виж целия пост
# 51
Ако например на съседа над вас му скърца паркетът, това нормален шум ли е или....?!?  newsm78 За теб? А за него
Според наредбите трябва да се отстрани, не е нормален. Ако човекът е с нормално възпитание ще го реши преди да му направят забележка. Има евтини и лесни решения, без майстори, смяна или пренареждане на паркета. Нашият скърцаше след проблем с наводнение от ТЕЦ-а, не сме чакали да ни кажат съседите, че е шумно.

Ако бебе реве, ще направиш ли забележка? Колкото и да е нарушаващо спокойствието, не може. Обаче ти пречи да заспиш....какво правиш?
Разбира се, че не. Това не е шум, който може да се контролира, както и гръмотевиците или др. подобни. Темата не е за тях. За щастие касаят определен период.
Ако на съседката ѝ е шумна пералнята, ще я принудиш да пере на ръка ли?!? ....може би ще ѝ купиш нова перялна?
Такъв проблем сме решавали. Една бележка на таблото с напомняне, че шумни уреди според Наредбата за вътрешния ред на населеното ни място, се пускат в тези и тези часове. Не е имало повече шум нощем (преди това я пускаха м/у 00 и 2 ч.).

Нашата не е шумна, но въпреки това ги спазваме винаги. Даже със запас 1-2 часа, все пак в събота сутрин всеки иска да се излежава, не е нужно да му бръмча на главата в 8 ч.

Ако хората са добронамерени всичко може да се нареди лесно и без сътресения и за двете страни...
Виж целия пост
# 52
Абе, вие може и да сте добронамерени, но в повечето блокове, вярвай ми, не са. Писала съм за съседските кучета, които затваряха в банята и беше непрекъснат лай, като съседката ми заяви, че не я интересува и си е мой проблем, че буди бебето.

Ако съседката ти отгоре каже, че няма пари за смяна на паркета, какво ще направиш? На полиция ли ще звъниш, на община? ....или за пералнята? Ако се запъне и си пуска пералнята, когато ѝ е удобно, какво ще ѝ направиш ти или дори домсъвета?

Казвам го най-образно, дано не се стига до там, разбира се, но е факт, че има много неразбрани хора, които дори започват да ти правят напук.
Виж целия пост
# 53
Паркетът не е нужно да се сменя. Ползва се лепило, евтино е, и спринцовка. Ако съседите ми нямат възможност аз лично ще го направя за моя сметка.
За всичко има начин, освен че лично сме живели в доста блокове, служебно се сблъскваме с много съседски проблеми от този тип във връзка с имоти, които управляваме.

Не искам повече да изпадам в подробности, авторката има конкретен проблем и не искам да разводнявам повече темата ѝ с други случаи Hands Plus1
Виж целия пост
# 54
А пък съседката над мен става в 5:30 всяка сутрин и поне час прекарва в банята и като пуска кранчетата и водата на тоалетната се чува толкова силно, че все едно спя в банята и.
"Прочух" тази нощ, както и през деня "свирещ" клапан на бойлер на някой съсед.
Натоварих си предния ден физически единия крак и явно съм си контузила някаква част от тазобедрената става.
Постоянни болки. Трябва да "издаяня" до понеделник (лекар-травматолог).
Сигурно и крановете на чешмите ще започна да чувам след безсъние.
Вие нямате физ. болка, която да обостря сетивата Ви.
Пробвайте, 1/2 час преди заспиване да ползвате "МЕЛАТОНИН РЕЛАКС ПЛЮС"
Скрит текст:
https://apteka.framar.bg/30053024/%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82 … 3-%D0%BC%D0%B3-60
Виж целия пост
# 55
Ремонта би трябвало да е през деня. Хората имат право да ремонтират.
Обаче ако имаш шум през нощта е неприятно.
От тапи и мен ме болят ушите. Пробвай с памук. Или търси друг вид тапи.
Виж целия пост
# 56
ПОнеже и аз съм се напатила с шумни съседи - оргии, чалга, скандали, прераснали в съдебни дела, мога да препоръчам половин (или една) таблетка приспивателно половин час преди лягане. Няма да пиша марки, да не стане реклама; продават се няколко видя свободно.
Тапите за уши са полезни, но до време; след това наистина започва да боли ..
Таблетките не водят до пристрастяване, или поне аз години наред ги пих и в момента, в който се преместихме, ги спрях - на тихо се спи идеално Simple Smile
Виж целия пост
# 57
И според мен авторката е понапрегната. Не мисля, че спокоен, отпуснат и отпочинал човек би се впечатлил от шума на кранчета, дори и да ги чува. И моите съседи стават и излизат рано, чувам ги как ходят горе, как излизат, заключват вратата, слизат по стълбите, говорят си, палят колата. Всичко чувам, спя леко. Но тези обичайни човешки шумове не ме дразнят. Би ме подразнил шум на бормашина или свирене на пиано, но не вярвам някой да прави това през нощта.
И аз препоръчвам някакво успокояващо средство преди сън. Първо може да пробваш с чай от маточина или друго релаксиращо чайче. Ако не става с него, по-горе препоръчаха и добавка. Има и други без рецепта. В краен случай - лекар и нещо по-силно. Вярвам, че имаш колеги, които биха препоръчали нещо.
Виж целия пост
# 58
 Не мисля, че жената е има проблем с нервите.Степента на изостреност на слуха е до нервна система, при мен от дете е така, не мога да го контролирам.На 41г съм и така си продължавам, всеки шум чувам.
Кошмар е човек да живее в шумно жилище, старото ни беше такова и бях полудяла.Лошо строителство и всеки битов шум се чуваше все едно у нас! Отделно комшиите йич не се съобразяваха и беше истински ад.
Изнесохме се накрая!Сега живея в къща и определено има разлика.Шумове пак съществуват, но не са ми непосредствено върху главата и е търпимо.
Виж целия пост
# 59
Живея в кооперация от 37-ма година. Тоалетните ни са отделни, но предишните собственици над нас си правеха каквото искат и си сложиха тоалетната чиния в банята, която граничи със спалнята. От тогава насам горният етаж ми пикае на главата. За шума от пускането на водата е излишно да говоря. Излишно е да споменавам, че нормалния стар вид сифон в банята не изолира от миризми и по този канал, по който преди минаваше само мръсна вода, сега хвърчат ла*на и в банята на нас и всички под нас смърди. Не ги интересувше, а новите собственици пък изобщо. Те стават в 5:30, остави, че паркетът скърца и нашият скърца, но набиването на пети е свинщина, влаченето на мебели също. Прибирането става след 00ч. и ритуалите са същите. Не съм дребнава, но имам дете на 1.11м и второ на път, предстои ми разговор с тях и от сега настръхвам как ще реагират. Освен всичко останало, ние се намираме на оживено кръстовище с трамвайни линии. Трамваят върви до 1ч сутринта и тръгва в 4. Мотори, линейки... Букет.

Въпреки всичко, ако съм спокойна, мога да заспя в 22ч и да стана в 8ч. Не съм с кой знае колко дълбок сън(вече), но всички тези шумове мога и да не ги забележа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия