Коледно

  • 69 538
  • 349
# 240
И ние снощи правихме щприц сладки, за училището на Диана днес.
Ето я моята рецепта, избрах я от многото рецепти за щприц сладки които изрових снощи от тукашни сайтове. Харесах си и една с крем сирене, може да я пробваме и нея скоро.

1 ч.ч масло
3/4 ч.ч захар
1 жълтък
1/3 ч.ч сметана
1 ч.л. ванилиа
2 и 3/4  ч.ч брашно
1/2 ч.л. канела
1/4  ч.л. хлябна сода
Щипка сол

Разбиват се заедно маслото и захарта, прибавя се жълтъка, сметаната и ванилиата. Пресява се брашното с канелата, солта и хлябната сода и постепенно се прибавя към маслената смес. Пълни се щприца и се правят сладки върху ненамаслена тава. Пекът се около 10 минути на 190С градуса.





Виж целия пост
# 241
Танита, много благодаря за рецептата за тортата  
Виж целия пост
# 242
Момичета, как се нанася тази плътната глазура върху меденките - със четка, заливат се с глазура, с шприц?  Confused
Уф, дали ме разбрахте, какво питам Embarassed. Ето като на сладките на Tannita:


Виж целия пост
# 243
Момичета, как се нанася тази плътната глазура върху меденките - със четка, заливат се с глазура, с шприц?  Confused
.........
Аз ги мажа със шпатулка, и с нож става. За шаринийките използвам клечки за зъби и фунийки от хартия, пълни с глазура.
Виж целия пост
# 244
Аз ги мажа със шпатулка, и с нож става. За шаринийките използвам клечки за зъби и фунийки от хартия, пълни с глазура.
ooooh! ooooh! ooooh!
Ами то най-логично е да се предположи, че би трябвало да е с нож или шпатулка.  Embarassed  ooooh!
Благодаря за отговора!
Виж целия пост
# 245
Момичета помощ. някъде гледах рецепта за елха. Т.е. беше снимана рецептата от няккава тетрадка. Идеше реч- пекат се звезди с различна големина и после се слепват. Става елха. Бях я записала и изглежда под тъп формат и не ми се отваря:(
Бях сигурна че е тук. Прегледах всичките 17 страници и - цъ!
Виж целия пост
# 246
Момичета помощ. някъде гледах рецепта за елха. Т.е. беше снимана рецептата от няккава тетрадка. Идеше реч- пекат се звезди с различна големина и после се слепват. Става елха. Бях я записала и изглежда под тъп формат и не ми се отваря:(
Бях сигурна че е тук. Прегледах всичките 17 страници и - цъ!
Намерих я:)
Виж целия пост
# 247
Искам да попитам тези, които са работили с фондан - кога го оцветявате, преди или след нанасянето? Дали трябва при разтапянето да му капна боичките или после с четчица да оцветявам нанесеното?
Виж целия пост
# 248
Момичета от София, кажете вашия фондан бял ли е? Нашият във Варна се оказа карамел. Аз исках да го оцветявам, ама уви и аромата му и цвета му е карамелов  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 249
Момичета от София, кажете вашия фондан бял ли е? Нашият във Варна се оказа карамел. Аз исках да го оцветявам, ама уви и аромата му и цвета му е карамелов  Rolling Eyes
djemma, аз довечера ще правя химични експерименти Mr. Green
Ще разтопя малко количество и ще оцветявам, да видя какви краски ще се получат при смесване на определен цвят и бежов фондан Mr. Green
Виж целия пост
# 250
Добре, пиши какво е излязло. Laughing
Виж целия пост
# 251
Момичета от София, кажете вашия фондан бял ли е? Нашият във Варна се оказа карамел. Аз исках да го оцветявам, ама уви и аромата му и цвета му е карамелов  Rolling Eyes
Бял е да. На мен ми прилича на много гъсто бяло сладко Simple Smile
Аз днес го разтапях на водна баня и го нанасях с клечка за зъби. Чувствах се като с две леви ръце, но то сигурно е от опита Simple Smile Каня се утре да продължа да тренирам Simple Smile
Виж целия пост
# 252
Да, то си е точно таково гъсто бяло сладко, за съжаление тук е само карамелов.И аз си мислех , че е бял, ама не е Embarassed
Виж целия пост
# 253
За мамите, които ще правят медени къщички ето още няколко идеи за "модел" :

http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=ARTICLE_READ&ARTICLE_ID=219
Виж целия пост
# 254
Аз вчера пробвах фондана за първи път. Изхабих за 2 торти над 1 кг... Но докато се науча. Оказа се, че щом го махна от котлона той се стяга много бързо и глазурата на тортата стана ужасно неравна. Затова фондана си седеше на котлона, аз го бърках и взимах с лъжица и поливах. Сложих боята в началото на разтопяването. Махах го  от време на време от котлона, за да не заври. Постоянно бърках. Работих на 1-цата и 2-ката на печката без водна баня. Нямах нерви да чакам. Единият опит го задържах на котлона по-дълго и той стана карамелов, но с жълта боя си беше супер - стана тъмно жълт. Малкият искаше жълт камион и се получи. Голяма играчка е. Мисля, че в разтопено състояние с него ще може да се слепи коледната къщичка. Ще пробвам в понеделник. А на тортата лепях бонбони с него и залепнаха много здраво.
Мислех, че да украсиш торта не е много сложно, но горчиво се лъжех. За мен е доста сложно.
Ето и резултата.
Тортата с мечо пух е по рецептата за английския коледен сладкиш с моркови. Сладкиша стана  страхотен. Много е вкусен. Разделих тестото на 2 и другата част ще се яде на Коледа.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия