Коледно

  • 69 579
  • 349
# 270
Ето украсих си сладките, коиот правех миналата седмица. Вече имам 9 вида. Край, няма повече дребни сладки да правя. Laughing
http://www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=62911&PhotoID=982854
Виж целия пост
# 271
Ето украсих си сладките, коиот правех миналата седмица. Вече имам 9 вида. Край, няма повече дребни сладки да правя. Laughing
http://www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=62911&PhotoID=982854
Правилно ли виждам- сладките са в специални формички с формата на дядо мраз и елхички. От къде ги купи? Искам и азззззззззззззз
Виж целия пост
# 272
Това са силиконови форми, от магазина на Солинген. Ако искаш мога да ти дам адрес в София, на торбичката в която ми ги опаковаха пише адреса в София и телефон. Имаха и имейл, обаче никой не ми отговори на запитването за лична доставка по пощата, тъй като си харесах неща, които няма в магазина. Ето ги формите:
http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?RubrID=107927
Виж целия пост
# 273
Това са силиконови форми, от магазина на Солинген. Ако искаш мога да ти дам адрес в София, на торбичката в която ми ги опаковаха пише адреса в София и телефон. Имаха и имейл, обаче никой не ми отговори на запитването за лична доставка по пощата, тъй като си харесах неща, които няма в магазина. Ето ги формите:
http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?RubrID=107927
усещ
Усещам, че лубовта ми към Хонда, ще бъде радвоена, защото ти ми ставаш другата любимка. Да не се сърди Хондич- аз имам сърце голямо:)

По темата сега. Да- дай адреса и телефон ако има.

Друг въпрос:
Твоята елха с какъв диаметър е най-долната звезда? Моята е колкото голяма чиния. Питам, за да знам дали, ще ми стихме тази смес по рецептата или да предвидя по-голяма доза.

Рецептата която имам е:
300 гр. мед
225 гр. масло
250 гр. орехи
3 яйца
150 гр. брашно
1. ч.л. канела
100 мл. ром
10 гр. бакпулвер
 От всичко това с еправи тесто.
Това ли е рецептата?
Виж целия пост
# 274
Mamica, магазина на Солинген е на Пиротска, точно срещу сладкарница Атене
Виж целия пост
# 275
Mamica, магазина на Солинген е на Пиротска, точно срещу сладкарница Атене
Нищо не ми говори това. Къде е това? Пиротска е дълга улица все пак.
Виж целия пост
# 276
Ами и моята е долу горе колкото чиния за предястие, демек 19 см. Мисля, че трябва да ти стигне сместа. Аз от двойна доза тесто за меденките, което бях дала направих и къщичка и елха. Ако в краен случай не ти стигне замеси още половин доза и ако ти остане, можеш да изпечеш сладки.
Виж целия пост
# 277
Магазини на Солинген в София
ул."Княз Борис I" 155 тел 9831702
ул."Пиротска" 17 тел 9816420
ул."Съборна" 7 тел 9864251
Виж целия пост
# 278
в затворената част на Пиротска, като тръгнеш от халите се пада вляво, веднага след първото "колело", гледаи вляво редицата магазини, този на Солинген е мъничък но има надписи по него, ако гледаш неможе да го пропуснеш Wink
Виж целия пост
# 279
Благодаря на всички   bouquet
Виж целия пост
# 280
А, сега ми кажете, припечените меденки омекват ли Rolling Eyes
Загледах се в Биг Брадър  Blush и една от тавите я забравих  Blush Blush.
Че на всичко отгоре, не мога и да ги слепя с мармалад, защото все в едни форми съм ги рязала, дето при слепване се получава огледален образ - бастунчета, еленчета, ангелче и дядо Коледа в профил ooooh! ooooh!
Виж целия пост
# 281
Омекват ама по-бавно.
Ако не стане до Коледа, ще стане за Нова година, не се притеснявай LaughingШегичка.
Важното е при меденките да има от куде да поемат влага, за да омекнат (от мармалада например) така,ч е остави ги на възможно най-влажното място.
Виж целия пост
# 282
.... така,ч е остави ги на възможно най-влажното място.
Хе-хе, ами освен в банята да ги вкарам Crazy Crazy
Благодаря, djemma   bouquet - в краен случай ще ги топя в кафето Confused
Виж целия пост
# 283
Я кажи с фондана ли ще ги украсяваш или какво направи с него? Аз още няма го използвам-за Нова година сигурно, че сега доста неща направих
Виж целия пост
# 284
Я кажи с фондана ли ще ги украсяваш или какво направи с него? Аз още няма го използвам-за Нова година сигурно, че сега доста неща направих
Не, с глазура от лимон и пудра захар мисля да ги украся.
Вчера,  за къщичката, опекох и няколко елхички и се опитах да ги глазирам с фондан. Много бързо се втвърдява обаче, не мога да го направя гладък- докато се опитвам да го оформя точно по ръбчетата и той вече е твърд и започва да се рони Twisted Evil
Затова мисля да го използвам за някоя торта.
И малко за украса на къщичката - примерно залепих на прозорците тъмно жълт фондан, да имитира светната лампа Flutter, мисля да направя коледно венче над вратата й и т.н.
Ако става за гледане, ще пусна снимки - засега е още на етап съхнене на лепилото
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия