Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

  • 118 056
  • 740
# 195
Бугаца - няма такъв разкош, със сирене и рикота. Вероятно тези от нас които ходим в Гърция са наясно за какво иде реч. - Dimitra`s Dishes





Свинско бонфиле на тиган с едни френски картофи на фурна



Испански флан с кафе

Виж целия пост
# 196
Бугаца - няма такъв разкош, със сирене и рикота. Вероятно тези от нас които ходим в Гърция са наясно за какво иде реч.
Ако  прескочиш рикота-та (пардон изварата Smiley ) и сложиш мъъъъничко твърд кашкавал !!! - МММ раазкошшш. Димитра слага извара за .... пълнеж Thinking  В нейните пити, баници (бугац-и) и т.п. почти винаги има извара.
Опитай с твърд кашкавал и после кажи.
Виж целия пост
# 197
Пилешки пържолки маслено-винен сос.



Виж целия пост
# 198
такова пиле и риба мога да ям всеки ден HeartHeart Eyes
Марчева, от опит знам, че баницата е вкусна, но на фона на това бонфиле долу бих я пропуснала Wink 
Скрит текст:
В другата тема те четох от болницата и подкрепям за качествените продукти, хубавата сметана и тн. Скоро спорихме с приятел, който искаше да му правя сладолед с машината (а моята с генератор, тежи си, не мога да изкарвам как да е) и му обясних, че сладолед със смес от пакетче няма да яде у нас. Друг да му прави. Много ми трябваше да обясня защо, накрая схвана едва, когато му казах, че прави сравнение с кюфте от Била за 30 ст. и домашното от глиган, което дъвчеше в момчента  Слагам в скрит текст, в онази тема няма да имам време да надничам
Иначе още съм с лява ръка само, но успях да обера босилека и направя още 4кг песто за фризерите. Да живеят уредите Simple Smile
Виж целия пост
# 199
Бугаца - няма такъв разкош, със сирене и рикота. Вероятно тези от нас които ходим в Гърция са наясно за какво иде реч.
Ако  прескочиш рикота-та (пардон изварата Smiley ) и сложиш мъъъъничко твърд кашкавал !!! - МММ раазкошшш. Димитра слага извара за .... пълнеж Thinking  В нейните пити, баници (бугац-и) и т.п. почти винаги има извара.
Опитай с твърд кашкавал и после кажи.
Да, Димитра слага рикота, защото абсурд е да намери в САЩ Mizithra или Anari, както и у нас,  знаеш за какво говоря, затова и препоръча за се ползва рикота. За Бугаца трябва да е кремообразно сирене, няма такова как да намеря, хубаво, пухкаво, влажно, напълно безсолно. Този вид сирене съм го търсила години наред из Гърция - няма, има го на о-в Крит и Кипър, но когато бях в Кипър изобщо не ми е идвало на ум да приготвям Бугаца.  Wink Ако сложа бълг. кашкавал - абсурд, той е с ниско качество, ще се разтече неприятно и най-вече има неприятен аромат, което ще доведе до изхвърляне на този  сладкиш, знаеш, той е перфектен сладкиш. Много е добър с крем, но аз не исках с крем, а със сирена. Стана жесток, след като изстина плънката се стяга и се реже перфектно на малки  силно хрупкави правоъгълни парчета, така както го поднасят в Солун, много парченца в порция, нарязани перфектно.   Simple Smile

Пепи, сега те прочетох, това бонфиле, е перфектно. Имах гости за вечеря и "избих рибата" с него. Рецептата е крайно елементарна, но с перфектен резултат. Този път го приготвих Medium Rare - вътрешна температура точно 52 градуса измерени с кулн. термометър и после за 3 мин на 200 градуса ни повече , ни по-малко.  Не го снимах , това е по-стара снимка, защото докато се обърна и него вече почти го нямаше, бяхме 4 човека, съвсем точно си дойде. Доволна съм, цун по ръчичките на Марчето.  Wink Simple Smile
Пепи, за хубавите продукти - две мнения няма. !!!!
Виж целия пост
# 200
Само да попитам дали посоченото Фило пастри са нашенски кори?
От обясненията разбирам така, но все пак питам запознатите
Виж целия пост
# 201
Само да попитам дали посоченото Фило пастри са нашенски кори?
От обясненията разбирам така, но все пак питам запознатите
Да, това са нашите кори да баклава-фини. Там при Димитра корите са с номера, 1.2.3... това е указание за тънкостта им.
Виж целия пост
# 202
Да, Димитра слага рикота, защото абсурд е да намери в САЩ Mizithra или Anari, както и у нас,  знаеш за какво говоря, затова и препоръча за се ползва рикота. За Бугаца трябва да е кремообразно сирене, няма такова как да намеря, хубаво, пухкаво, влажно, напълно безсолно. Този вид сирене съм го търсила години наред из Гърция - няма,
Марчева - Mizithra има, но просто не си знаела къде да търсиш Smirk  Anari (или Халуми) също можеш да намериш. Следващия път като тръгнеш за Солун, кажи. Ще те Опътя Nerd А ако си много послушна ще ти кажа как да си направиш домашна Мицитра - много е лесно! Ти такива неща правиш, че една Мицитра ще ти се опъне. А от такова бонфиле - хич не се отказвам.
Пепи - майстора си е майстор. И с една ръка пак направи песто-то Sparkling Heart
Тайне - придърпвам си чинийката с пилешкото. У дома се мръщят на разните му сосове, но аз пак си готвя.

Днес - пържола, китайски рула и салата; таратор. За десерт диня.



Виж целия пост
# 203
Сем, това първо се пържи в малко мазнина, овкусено и оваляно в брашно, до златисто.После се налива половин водна чаша бяло вино и се захлупва да поври, брашното и виното правят соса.Накрая се добавят три парченца масло.Става много крехко и сочно. Не му правя сос отделно.
Виж целия пост
# 204
....................
Марчева - Mizithra има, но просто не си знаела къде да търсиш Smirk  Anari (или Халуми) също можеш да намериш. Следващия път като тръгнеш за Солун, кажи. Ще те Опътя Nerd А ако си много послушна ще ти кажа как да си направиш домашна Мицитра - много е лесно! Ти такива неща правиш, че една Мицитра ще ти се опъне.

..........
Ма, послушна съм, не се и съмнявай в мен.  Wink
sem ми аз такова,...то като не си зная,  Confused   а и ти като не казваш, че Анари и Халуми е едно и също... ми аз имам 4 пакета в момента Халуми  в хладилника, та ... едно и също ли е?? То, Халумито едно твърдо, знаеш, вероятно трябва да го стържа на ренде, тъй ли?, брях,  да се чуди човек доде е жив все се учи, нал` тъй.
Пиши на ЛС как се прави тази Мицитра, аз я наричам, що`т толкова зная,  Мизитра   smile3538
Виж целия пост
# 205
Както винаги сте се представили подобаващо и ме оставяте да се блещя в захлас в монитора Heart Eyes

От мен кюфтаци на скара с гарнитура



С гарнитурата си поиграх малко (трудно нарязах тиквичките с картофобелачка), но си заслужаваше: тиквени рулца с шунка и кашкавал



Виж целия пост
# 206
С гарнитурата си поиграх малко (трудно нарязах тиквичките с картофобелачка), но си заслужаваше: тиквени рулца с шунка и кашкавал

Ани - аз скоро правих същото но.... навиването беше на обратно (тиквичката в бекона, че бяха от консерва). А при теб се е получило много по-красиво Flowers Hibiscus Благодаря за идеята.
Марчева - имаш ЛС
Скрит текст:
аз затова казах някакъв твърд кашкавал - имах в предвид от рода на италианските като пармезана. Но ти щом имаш Халуми - значи ще направиш перфектната бугаца. А за правоговора на Мицитра-та не сЪ притеснявай (то се произнася по-скоро като Ц - нещо средно между Ц и З - да си изкълчиш езика).

Днес у дома - фрикасе,

* добружанки

* салатата

* еклери с шоколад
Виж целия пост
# 207
....
Днес у дома - фрикасе,

...
И ние сме на фрикасе, само че още нямам снимков материал, понеже снощи само го сготвих, но не го ядохме Smile Като стигнем до него, ще го покажа Wink
Виж целия пост
# 208
такова пиле и риба мога да ям всеки ден HeartHeart Eyes
Марчева, от опит знам, че баницата е вкусна, но на фона на това бонфиле долу бих я пропуснала Wink 
Скрит текст:
В другата тема те четох от болницата и подкрепям за качествените продукти, хубавата сметана и тн. Скоро спорихме с приятел, който искаше да му правя сладолед с машината (а моята с генератор, тежи си, не мога да изкарвам как да е) и му обясних, че сладолед със смес от пакетче няма да яде у нас. Друг да му прави. Много ми трябваше да обясня защо, накрая схвана едва, когато му казах, че прави сравнение с кюфте от Била за 30 ст. и домашното от глиган, което дъвчеше в момчента  Слагам в скрит текст, в онази тема няма да имам време да надничам
Иначе още съм с лява ръка само, но успях да обера босилека и направя още 4кг песто за фризерите. Да живеят уредите Simple Smile


може ли да кажеш как правиш песто за фризера. Нещо различно ли е.
Виж целия пост
# 209
Много апетитен сладкиш! май имам едни изостанали овесени ядки, ще ги вкарам в употреба Simple Smile
pip4i, страхотна ти е тортата от тиквички! И барбуна Simple Smile  гледам го с тъга, че рядко намирам.


поредна доза песто от босилек за зареждане на фризера Simple Smile http://pep-4o.blogspot.com/2017/06/blog-post_26.html

и миди и скариди на тиган с масло и чесън.

Ето тук е написано.Позволих си да отговоря вместо Пепчо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия