Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цветя за тераса без слънце

  • 4 336
  • 16
Искам да отглеждам цвета на терасата , но няма грам слънце ,  освен когато залязва има много малко . Някакви предложения за цветя не изискващи много слънце ?
Виж целия пост
# 1
Имам такава тераса. Пробвах много неща, но освен здравец нищо друго не оцеля.
Виж целия пост
# 2
Алое.
Виж целия пост
# 3
Импатиенс или още го наричат циганче.
Виж целия пост
# 4
също и игликата расте на сянка, както и теменужките са доста устойчиви.
също и цикламата и хортензията.
ако имаш повече място, можеш да пробваш с обичка или такива, които не цъфтят - папрат, копривка, имаше още едни с по-големи светло и тъмнозелени листа, забравих името.
но трябва зимата да ги прибираш, прецени дали имаш място.

игликата, цикламата и теменужките са малки.
на теменужките корените не трябва да им измръзват.
аз си купувам от дребните теменужки, цъфтят много и са много по-устойчиви от големите.
моята циклама е навън, но е в земята, не е в саксия, оцелява си добре. игликата също е директно в градината, незнам дали в саксия ще оцелее зимата навън.

можеш да комбинираш в съндъче цъфтящи (теменужки, имаптиенс), с някое листно (здравец, мини папрат) и надолу да виси дребен бръшлян. стои много хубаво.
Виж целия пост
# 5
Иглики и теменужки ми умряха няколко на тераса без слънце.
Виж целия пост
# 6
Камелия и азалия бих сложила на тераса без слънце. Моята пък е източна, всякакви такива сенколюбиви гинат и много ме е яд.
Виж целия пост
# 7
Моята тераса е същата, при това е еркерна и слънце не влиза въобще. Миналата година имах от едногодишните бегонии, долу-горе се справяха, но ги нападна някаква гадина. Тази година имам мушката, сравнително добре им понася. Но най-добре се чувства кралската детелина, препоръчвам за балкон без пряка слънчева светлина.
Виж целия пост
# 8
Ето и мушкатата:
Виж целия пост
# 9
Скрит текст:

Уау това на северна тераса ли е? Ами че те са чудесни! Аз много се чудя дали да рискувам със сакъзче, а пък за мушкатото направо ме отказаха и продавачки и съседки. Но като гледам при теб им е идеално.
Виж целия пост
# 10
И аз мисля, че ще им е супер на северна тераса, ще имат по-хубави и зелени листа. При мен на чист изток и нависоко са постоянно обрулени и изгорени.
Виж целия пост
# 11
Какво е кралска детелина? Embarassed
Виж целия пост
# 12
Преди време бяхме със северна тераса и една гардения се развиваше прекрасно, тъмно зелени листа, много цвят, просто чудесна. Не съм чела обича ли слънце или не, просто я бях получила като подарък и лятото я бях изнесла на балкона.
Виж целия пост
# 13
Гарденията не става ли доста висока? newsm78
Виж целия пост
# 14
Гарденията не става ли доста висока? newsm78

Ами не, разклоняваше се настрани, като храстче, много хубава беше.

Аз мисля, че и сакъзите ще виреят. Не са претенциозни, а миналата година моите цветя на източна тераса хванаха брашнена мана, след това въшки, сетне гъсеници. Маната беше по петуниите, въшките по латинките, гъсениците по мушкатата и сакъзите. Искам да кажа, че застраховка няма, че няма да заболеят и да се обърка нещо...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия