Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

  • 33 162
  • 758


Имате въпроси за кърменето, но не желаете да пускате нова тема?
Задайте си въпросите тук!

Ползвайте и търсачката, като укажете да търси по ключови думи в подфорум "Кърмене" за по-точни резултати, а в ..::..БИБЛИОТЕКА - всичко за КЪРМЕНЕТО е ТУК!..::... ще намерите много и полезна информация, която вероятно ще отговори на много от въпросите ви!

***********
Полезни връзки:

Блогът на Христина Янева-Хедра - https://xedra.wordpress.com/
Блогът на Десислава Пеева - http://xn--e1aanighju0e.eu/
Блогът на Бу - https://missby.wordpress.com/
Национална Асоциация "Подкрепа за Кърмене" - http://www.podkrepazakarmene.com/
Ла Лече Лига - https://lllbg.org/lll/

**********
Полезни книги:


**********
Стари теми:
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 2
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 5
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 6
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 7
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 8
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 11
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13
Виж целия пост
# 1
Здравейте,

Тук обменяме опит и идеи за улесняване на кърменето.

Отговори от рода на "Запис" не са желателни. За следене на темата използвайте бутона звънче в горния десен ъгъл.

Моля, ако имате допълнение към полезни връзки или книги, или нещо друго, което ще е полезно да е в първото мнение, допълнете. Ако има опция, ще редактирам, ако няма - за следващате тема.
Виж целия пост
# 2
ММ не е намерил каучоков биберон, но взе АМ. Изпи 60 мл.  Утре мисля да я заведа до педиатърката за всеки случай.
Виж целия пост
# 3
Да докладвам, че малкият днес най-сетне се изходи и то на 2 пъти(на 3ден). Консистенцията беше кашава дори леко водниста. Нямах намерение да ползвам нито мушкато нито термометър. Просто ви се оплаках. Продължавам с пробиотика и това е. А да се оплача, че днес малкият не иска да суче. Дори и от шише трудно яде. Свива го коремчето и чакам пак да напълни памперса.
Виж целия пост
# 4
ММ не е намерил каучоков биберон, но взе АМ. Изпи 60 мл.  Утре мисля да я заведа до педиатърката за всеки случай.
При наличие на достатъчно мляко защо давате адаптирано? Ако не яде поради независещи от кърмата условия няма логика да яде и адаптираното. Ако го яде търсете причината във вкуса. Ако не сте яли или пили нищо различно, има ли вероятност да се възстановява цикъла или да сте пред цикъл. В тези случаи кърмата има по-солен вкус и някои бебета реагират.
Виж целия пост
# 5
Отказва кърма. Не съм яла и пила нищо различно. Може би наистина скоро да се възстанови МЦ. Друга причина и аз не виждам.
Виж целия пост
# 6
Обикновено около 5 дни преди цикъл е промяната на вкуса, с появата му до ден-два се оправя вкуса, поне така съм чела. Може да пробвате да смесите повече кърма и по-малко адаптирано като храните. Така или иначе цедите, поне да е яде.
Виж целия пост
# 7
Пак ще я мъча нощес с кърма. Дано да поддаде.
Виж целия пост
# 8
Ваня А., през тази пауза, която прави бебчето от 19:00 ч до 02-03ч., изцеждаш ли, препълват ли ти се гърдите? През останалото време колко хранения имате, аз се притеснявам от толкова дълги паузи, макар че през нощта моето дете ги прави и не знам дали му стига. На колко месеца е твоето бебче?
Виж целия пост
# 9
Ми аз нямам такива терзания, бебето не е от пухкавите, но все пак. Не цедя през това време. Зор беше първата седмица като го започна да ги прави, нощем се наяждаше и все още го прави от едната гърда. Ако през нощта другата е нетърпимо голяма цедя, за да мога да изкарам до сутринта. Ако не е толкова зле лягам да спя и сутринта вече дори и да яде от тази гърда се налага изцеждане, защото е много. Но се порегулираха нещата и вече по-малко се препълват. Денем има 5-6 хранения, не знам колко точно, не съм борила никога, но доста често яде.
Да се има предвид, че броя нощни хранения силно варира в различните възрасти. И първото ми дете правеше нещо подобно, но като започнаха зъбите ядеше до 5 пъти нощем и при това до малко след годинката.
Виж целия пост
# 10
Моето нощем се буди веднъж и после сутринта, горе долу е добре. Но аз бях писала, че през деня само да седна и почва да мрънка и да подскача около мен. На 1,4 е и вече се притеснявам, че е ужасно пристрастен и трудно ще намаля кърменията. Не искам още да го отбивам, но ми се ще постепенно да поспираме, поне през деня. Някакви съвети?
Виж целия пост
# 11
Извинявам се, знам, че мога да прочета, но с новородено на 10 дни и дребосък на година и 8м нямам нещо сила.

Та бебето кърмя на поискване, имам вече кърма, пауза най-много прави понякога 4ч. Роди се 3200, падна до 3кг след 3 дни; ака, пишка, утре сме на консултация, но сякаш е качила. Имам известен проблем (отново, с първото ни дете до трети месец се мъкнах с разранени зърна) със засукването, защото съм с доста голям бюст, но се подобряват нещата. Обаче усещам бучки в едната гърда и са болезнени. Топло ли се слагаше или студено, зелево листо? Преди съм имала малки бучки, но сякаш не много осезаеми и се оправяха с по-често предлагане на гърдата и масаж докато суче. Този път няма ефект обаче от тия мерки. Ако продължи да е зле работата, утре ще цедя май.
Виж целия пост
# 12
Щом има бучки, според мен, не чакайте до утре.
Вземете си лецитин - 2 капсули колкото може по-скоро и 2 вечерта. Слагайте бебето по-често и първо на проблемната гърда + масаж с компресия с длан в посока от запушването към зърното. Преди това може да наложите топъл компрес, или да вземете горещ душ. След бебето може да сложите пак топло и започвате изцеждане с помпата + масаж. На края може да сложите студен компрес за облекчаване на болка и оток.
Охладен и намачкан зелев лист се слага в случай, че състоянието не се подобрява. Налага се без голямата жила така, че фа обхване гърдата без ареолата. Остава се с него до следващото кърмене. От него е възможно да намалее кърмата. За това се прилага внимателно при по-сериозни състояния 1-2 за денонощие.
Не збравяйте да се погрижите за другата гърда.
Виж целия пост
# 13
Моето нощем се буди веднъж и после сутринта, горе долу е добре. Но аз бях писала, че през деня само да седна и почва да мрънка и да подскача около мен. На 1,4 е и вече се притеснявам, че е ужасно пристрастен и трудно ще намаля кърменията. Не искам още да го отбивам, но ми се ще постепенно да поспираме, поне през деня. Някакви съвети?
Какво вечеря детето? На моето бях оставила вечерното кърмене и се будеше нощем да яде по един път като беше на годинка. Тогава ходихме по лекари, че имаше разни проблеми и лекарката, която беше ЗА кърменето ме попита това дете наяжда ли се само с кърма вечер... Още същата вечер дадох ядене, тя с охота изяде всичко, пак искаше да суче след това, но беше за кеф основно и спря да се буди нощем. Денем ако искате да разреждате го оставяйте на друг да го гледа, няма начин иначе.
Говорете като си поиска, че мляко ще има примерно следобяд и няма повече и да чака. Това е някакъв начин, но ще има много рев.
Виж целия пост
# 14
Благодаря за бързия отговор. То в момента е 3:20 при мен и затова написах утре. Сега вече нямам сили и за помпа, но сутринта ще опитам. Лецитин не знам дали има, ще пратя ММ до аптеката. Други варианти с храна?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия