Подправки в саксии 2-ра тема

  • 66 515
  • 775
# 705
Diorela, гледам го от поне две години, няма плод, но и не искам. Важни са ми листата, затова го купих.
Има едни буби по него, които са и по другите ми твърдолистни.
Пощя ги, щото не ща да пръскам. Е, сапунена вода ползвам, както и такава с калиев перманганат и с общи усилия се справяме. Simple Smile
Виж целия пост
# 706
Благодаря! Ти от Палм център лиси го взела? Четох във форум им, вързал е на втората година.
Акари не можеш да изпощиш на ръка, явно не е това. Simple Smile

ПС Пусни една снимка , моля.
Виж целия пост
# 707
Не помня откъде, може и от там да съм го взела, но онлайн го купих де. Снимка съм пускала по-напред в темата, а съм на почивка сега.
Виж целия пост
# 708
Има ли някой в темата все още?

Купих розмарин в саксия от лидл, кога мога да го присадя и в колко голяма саксия.
Виж целия пост
# 709
Аз без оглед на нищо, един ден реших и го (розмарина, точно лидълски ... с меките иглички Simple Smile ) преместих в малко  по-голяма саксия. И си вирее добре и не го мисля...
Ама се замислям за други..., че им се задава времето.. Simple Smile
И да кажа, че ме е яд, че не продават отгледан Кресон по магазините у БГ, като останалите салати...
Виж целия пост
# 710
Морена, дали ще е ок да го преместя в двойно по-голяма саксия от лидълската кофичка (саксийка).

Босилека ми майка го е остригала от дъно, не знам дали ще стане нещо от него. И аз взех да се замислям за подправките вече.
Виж целия пост
# 711
Няма проблем да пресадиш розмарина веднага. Даже е по-добре да го направиш. При пресаждането новата саксия трябва да е по-голяма от старата долу-горе с дебелината на два пръста от всички страни.
Виж целия пост
# 712
А за дълбочината проблем ли е да е дълбока.
Виж целия пост
# 713
Поне два пръста трябва да има и откъм дъното. Т.е. новата саксия трябва да е и по-широка, и по-дълбока от старата. Розмаринът принципно е градински храст, така че дълбоката саксия не му пречи, напротив, подходяща е.
Виж целия пост
# 714
Дани, не е проблем да е по-дълбока или голяма саксията. Розмаринът обича пространството. Само, че ако го пресадиш сега го остави вкъщи да се климатизира...някъде на хладно обаче, но не навън на студеното.
Иначе той си вирее без проблем на открито. Моят цяла зима си е на балкона.
А за босилека, той е едногодишно растение. С повече усилия може да успееш да го отгледаш по-дълго време, но избуява и листата му са по-малки и нарядко .
Виж целия пост
# 715
Мики, в къщи съм го сложила даже в моята стая, прочетох в нета, че обичал на топличко и го приютих. А за босилека не знам дали ще избуи от него нещо, майка така го е остригала от дъно само стърчат леко кореновите клонки.
Виж целия пост
# 716
Не го дръж на много топло. Нищо няма да му стане по принцип, но ще израстне твърде крехък.

А босилека го хвърляй. Щом е остриган до дъно няма да порасне...По-добре си вземи семена и си ги посей в една саксия. Сложи ги на слънчев прозорец и ги поливай периодично.
Виж целия пост
# 717
Моят розмарин също е вътре, знам че е добре да заякне преди да бъде оставен навън за зимата. От миналата пролет ми е и може би следващата зима ще е навън.
Виж целия пост
# 718
Благодаря ви, тъкмо се разправях с майка защо го е окастрила така, каза, че започнали да капят и съхнат листата и го е отрязала, така процедирала с магданоза и нямало проблем. Явно по различен начин се отглеждат ли.
Виж целия пост
# 719
С магданоза е различно, него имам чувството че колкото повече го режа, повече расте.
Оглеждам се вече, скоро ще засявам новата реколта магданоз. От старата още си ги кътам саксиите, по-бавно растат зимата и в хола ми не е толкова светло но пак има.
Иначе правя, струвам но с други подправки все не ми се получава. Копър, див лук - явно моята тераса не им харесва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия