Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нежелано окосмяване при момче

  • 6 500
  • 41
# 15
Благодар на всички за отговорите. Разбрах от мненията Ви, че цялата тази "омраза" (или срам) така да го нарека към косъмчетата е предизвикана от това, че буквално всички мои връстници (момчета) се бръснат по всички тези области и съответно ми се подиграват за това, че аз не съм. Не съм гей даже напротив имам си приятелка и не сме правили секс (все още Grinning) за това и не съм си и давал зор да се бръсна в областта на генеталиите, въпреки че скоро май ще ми се наложи. Проблемът е, че там предполагам схемата е по-различна от другите места понеже кожата не е еднаква или се заблуждавам?
Виж целия пост
# 16
Според мен е достатъчно да ги скъсиш с машинка, т.е. да не е съвсем без хич. Но все пак ти си решаваш.

Кажи на тези твои приятели, които се подиграват и изглеждат като голи охлюви, че са пундьовци. Няма нищо мъжко в това да си бръснеш краката.
Виж целия пост
# 17
Става със съвсем обикновена бръсначка. Има си интимна козметика. Няма нищо притеснително и срамно.
Не виждам приятелите на сина ми да се обезкосмяват по видимите части. Явно е въпрос на среда. Ако толкова те притесняват, обръсни ги. Ама ще се увеличат и ще загрубеят.
Виж целия пост
# 18
Цялата тази работа с увеличаването, удебеляването, порастването на по-големи косъмчета и т.н. важи ли ако просто се скъсява самият косъм, а не се премахва напълно?
Виж целия пост
# 19
Цялата работа е градска легенда. Нищо не им се променя на космите от бръсненето, все същите са си. То, ако ставаха повече и по-дебели с бръснене, всички жени щяха да си бръснат главите, вместо да дават луди пари за шампоани, балсами и маски за подхранване на косата.  Grinning
Виж целия пост
# 20
От бръснене косата доста се заздравява. Но, разбира се, много малко жени биха си обръснали главите.

Градска легенда е за определени жени, които принципно са гладки, и колкото и да се бръснат, повече косми не им растат. При мъжете нещата са други.
Виж целия пост
# 21
Ако ти е изгоряла косата от разни препарати, може и да се заздрави от бръснене. Ако е нормална обаче, чакай...  Laughing
Както и да е, да се върнем към темата, в която става въпрос за 15-годишно момче, а не за ССФ и нейните методи за обезкосмяване.
Най-безопасният, бърз и безболезнен метод е бръсненето. От другите – въпрос на време, финанси и поносимост на болка.
Виж целия пост
# 22
Как' Сийке, тебе никога ли не те е дращила тридневна брада?
Същото ще стане и на корема му.
Ама пък винаги може да си ги пусне пак, хем ще е още по-расов.
Виж целия пост
# 23
Аз не коментирам корема му, а зоната под мишниците и евентуално интимната.
Но ако е за спора, защо трябва да са му тридневни космите на корема, като може да удря по една контра всеки ден под душа? Не че го карам да прави точно това, не се знае дали изобщо има нужда да се почиства там. Все пак е само на 15 години.

Младеж, съветът ми като майка на син, по-голям от теб, е да си вземеш един тример за тяло. На първо време те устройва, а и няма риск да се порежеш. С него можеш и да бръснеш, и да скъсяваш – каквото си поискаш.
Пък като пораснеш още малко и процесът на окосмяване приключи, вече ще си решиш дали, къде и как да се обезкосмяваш. Все пак зависи и какви моди ще излязат дотогава. Няма да се учудя, ако стане модерно хората да ходят силно окосмени и на кьосетата да се наложи да си татуират и рисуват косми по телата. Както е тръгнало...  Laughing
Виж целия пост
# 24
Бръсненето е най-лесно.
На твое място щях да се огранича само с подмишниците и после щях да отида на тези басеини и да огледам мъжете: имат ли окосмяване, нямат ли и кой външен вид повече ми допада. Мъжете, не момчетата.
Виж целия пост
# 25
Бръсненето е най-лесно.
На твое място щях да се огранича само с подмишниците и после щях да отида на тези басеини и да огледам мъжете: имат ли окосмяване, нямат ли и кой външен вид повече ми допада. Мъжете, не момчетата.

И какви жени се въртят около едните и другите.
Виж целия пост
# 26
Защо трябва да го интересуват мъжете? Той се срамува от приятелите си, не от чичковците.
Каквото му диктува неговата среда, това трябва да прави. Средата на родителите му е различна, там жените избират едно, а 15-годишните момчета - друго.
И аз не харесвам голи охлюви, но сега модата е такава.
Виж целия пост
# 27
Тя средата може да му продиктува всякакви неща, къде е границата?

Реално, това решение го взима под натиск от останалите. Вместо да се опитате да го издърпате от подобна ситуация, вие го съветвате да им играе по свирката.
Виж целия пост
# 28
Първо, не виждам смисъл да го издърпвам, защото това не е нещо лошо. Да се старае да получи вниманието на противоположния пол и да прави какви ли не щуротии за целта, е силен инстинкт за младежите в пубертета и дори някой да иска, не би могъл да ги спре.

И второ, ние каквото и да му кажем, за него най-голяма тежест ще има мнението на компанията му. То не може да е крайно, защото нормата се определя от мнозинството. Така че няма значение къде е границата. Да си обръсне космите не е нещо опасно, че да мислим за граница. То е просто въпрос на мода.

Мен лично повече ме дразнят дамите с микроблейдинг, отколкото обръснатите като голи охлюви момчета.
На първо място обаче ме дразнят напомпаните устни. Жените, които се подлагат на тези разгрозяващи процедури изпитват болка, която според тях си струва да се изтърпи и плащат цена, която смятат за разумна, само и само да се направят на маймуни, защото такава е модата.
Та като се чудим къде е границата, татуираните вежди и надутите устни са отвъд нея лично за мен, но никой не е дошъл да ме пита, преди да се подложи на тази процедура, а направо си дава парите и после се радва на резултата.

Виж целия пост
# 29
Работата е там, че не момиче му е казало, че предпочита обръснати мъже, а че някакви празноглавци му се подиграват и това го кара да действа според техните разбирания.

Това освен, че създава ниско самочувствие и комплекси, утре тези същите може да му се подиграят, че не си вре игли по вените. Пак ли ще трябва да ги слуша само и само да е в крак с модата?

Моят съвет е да си намери приятели, които няма да му се подиграват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия