Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Балет

  • 2 733
  • 5

Анкета

Според Вас може ли да се учи балет след навършени 9 години?

Опции:

* Гласуването приключено: чт, 12 юли 2018, 22:20

Здравейте!
Аз съм момиче на 14 г.(пиша от профила на майка ми) и никога не съм искала да съм балерина нито да танцувам балет. От скоро обаче започнах да проявявам интерес към балета и с удоволствие бих се записала в школа.

Въпреки желанието ми, го има и въпроса дали възрастта ми е подходяща, тоест дали не е прекалено късно.

Където и да погледна в интернет в интервюта на балерини или като цяло дискусии по темата, единствените споменати възрасти са 3, 7 и 9г. Това наистина  ме натъжава , но все пак реших да попитам, за да разбера дали имам някакъв шанс.

Не се стремя да съм прочута балерина и нямам стремежи да съм част от "Лебедово езеро". Просто искам да умея да танцувам, когато ми се дотанцува, и да се наслаждавам на нежните движения.
 Въпросът ми към вас е  - дали бих била приета в някоя школа (насериозно) и дали тялото ми би се адаптирало към тренировките при положение, че съм на 14?

 Благодаря на всеки, който ми даде съвет!
Виж целия пост
# 1
Танцувам в една школа за модерен балет от 3ти клас. Възрастта няма никакво значение, просто трябва да го правиш с удоволствие. На 9г. е съвсем нормална възраст за започване на класически или моделен балет. А за 14г. е по-добре модерен балет *ако има някъде*, защото иначе ще бъде трудно *но не невъзможно*
Виж целия пост
# 2
За класически е късно. В школата на дъщеря ми доведоха едно на 12 и преподавателката каза това. Остана на урока в съответния ден, но повече не се появи. Може и да не се е чувствало комфортно сред по-малки деца на възраст между 3 и 8 са горе-долу.
Виж целия пост
# 3
Скоро навършвам 18 години и ходя на балет от детската градина. За целия този период съм прекъсвала само за 1 година. Не мисля, че е късно. През цялото време в групата идваха нови и нови момичета, които до момента не бяха танцували и ги приемахме. Моята ръководителка има две групи - от 7 до 13 г. и от 14 г. нагоре. Simple Smile Потърси си такава група, където момичетата са на твоите години, иначе няма да ти е никак комфортно. Ние танцуваме и класически, и модерен балет, но класическият все повече остава назад. Ходим непрекъснато по състезания в други градове. Дори взехме момче в групата, започнахме да правим миксове от песни и по-скоро приличаме на хип хоп група вече. Хората в момента ги грабва хип хопа, модерното звучене, новата музика, преминаване от един стил в друг, танца да има сюжет, влизането от една роля в друга. Затова бих ти препоръчала по-скоро модерния балет. Но ти си знаеш най-добре. Hug Запиши се, ще намериш нови приятели и едновременно с това ще се движиш повече.
Виж целия пост
# 4
И при нас има големи каки. Танцуват си като малките.
Виж целия пост
# 5
Зависи от целите.
Да се започне да се танцува може на всяка възраст. Просто това ще бъде хоби. Или за любителски сцена. А дали класически или модерен въпросната вкус.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия