Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Оставяте ли бебето/детето при бабите?

  • 21 456
  • 329
Здравейте, ясно е от заглавието.
Ако имате баби, особено акушерки или лекари, поверявате ли бебето или детето за няколко часа от време на време за да отделите време за себе си и половинката си? Примерно по 2ч веднъж или 2 пъти месечно?
Виж целия пост
# 1
Не. Едва сега, когато стана на 7 г., се случва да го оставяме.
Виж целия пост
# 2
Редовно не, защото не живеем в един град с родителите си. Иначе нямам проблеми за доверието, майка ми е бивша детска учителка, свекърва ми е отгледала 3 деца, все ще се справят с едно бебе и без да са лекари Grin

До 3 г. сме я оставяли 2 пъти - веднъж на 6-7 месеца, ходихме с приятели на хижа за уикенда, и после за 6-7 дни, когато отидохме на море. След 3 г. цялата ваканция лятото изкарваше при тях.

Независимо дали е при нас или не, не сме имали проблем с осигуряване на време за нас. Спеше доста, особено като бебе.
Виж целия пост
# 3
Зависи много повече от конкретната баба и взаимоотношенията с нея, както и от нейното желание, не толкова от това дали е лекар, акушерка и т.н.
Виж целия пост
# 4
Не. Бабите не са детегледачки. Виждаме се редовно с бабите за да де порадват на внуците, но не ги оставяме.
Виж целия пост
# 5
Да,абсолютно всеки ден по 2 часа. С майка ми и с баба ми също. Живеем с тях и имам голяма помощ. В противен случай щях да лудна. Детето ми е много кротко но супер енергично и лудо😉 като фурия е.
Няма нищо лошо да се оставят децата.  Освен майка съм и съпруга и жена. Имаме нужда и от време за себе си.
Сега съм при свекърва ми. Много рядко я виждат,защото са далече. Тя също много ми помага. Да,бабите не са гледачки. Те са баби и се радват на внуците си😊
Виж целия пост
# 6
"Никой не е длъжен да гледа на бабите внуците" Grinning, но до три години - броени пъти за броени часове, под 1 - невъзможно беше просто, бебето не позволяваше това.
След 3 г. започнахме да я оставяме по 3-4 дни за пътувания само двамата, също - аз на баща й, за да ходя в командировки.
В училищна възраст започна да прекарва по-дълго време с бабите - основно през лятната ваканция, макар че едната баба все още работи (а и току-що завърши трети курс в университета Simple Smile).
Виж целия пост
# 7
Аз в началото мислех да не я оставям,защото все пак не са задължени но като ми дойде в повече и нямаше как.Да си призная в някои случаи си има нужда от помощ.И все пак си зависи де.
Виж целия пост
# 8
Като бебета не съм ги оставяла с изключение на 1-2 пъти, когато ги е разхождала сама. Сега като по - големи ги оставям, когато майка ми има възможност да ги вземе, но по един, за да не я натоварвам.
Виж целия пост
# 9
Когато имам да свърша нещо и ще го сторя по-бързо без детето, я оставям. А и веднъж излизах вечерта. Искам да я оставям, за да не свиква само с мен,а и баба й няма против от време на време да я гледа, но пък много не се получава. Аз съм прекарала много време с бабите и дядовците си и съм благодарна затова, защото сега ми липсват Sad
Виж целия пост
# 10
Не, нямам и намерение скоро да го правя. Искам детето ми да се гледа по определен начин, знам че няма кой да ме слуша, за това сами си го гледаме. Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Аз всъщност се замислих върху следното - какво значи реално "оставяте". Едно е да  прекара детето няколко часа със своите баба и дядо, друго е да им е връчено да го обгрижват, защото майката има нужда от помощ или почивка за повече дни. Като изключим, че с напредването на възрастта някои хора изперкват, в крайна сметка те са ви отгледали като здрави, прави хора и т.н. - какво толкова биха могли за няколко часа да объркат в детето. Реално нищо.
Виж целия пост
# 12
Нищо няма да объркат,  но те си имат техния си живот и не са длъжни да се ангажират с нашия.
Виж целия пост
# 13
Разбира се, че не са длъжни. Но ако е налице взаимно желание, ОК.
Виж целия пост
# 14
Понякога бабите не могат да откажат. Имам налице няколко такива примера.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия