Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Удар по задната част на главата

  • 2 128
  • 10
Здравейте, тази сутрин паднах и дъщеря ми на 1,4 години беше в ръцете ми и си удари задната част на главата на асфалта Disappointed Relieved
Веднага отидохме на лекар прегледаха я и засега няма нищо даже не е подуто, казаха да я следя 48 часа. Жизнена е,играе си, смее се, веднага след падането рева доста ама е нормално, но след като се успокои няма никакви симптоми. Разбира се аз полудявам и какво ли не мисля вече. Не я изпуснах от ръце, но доста силно си удари главата, чу се тупване Disappointed Relieved. Иначе тя е от падащите деца и по челото й винаги е със синини и цицини. Но този удар отзад на главата яко ме стресна. Гледам да се успокоя, но дали да не я закарам за ЕЕГ или ехография за всеки случай ?
Виж целия пост
# 1
В Пирогов ли ходихте? Мисля, че се прави рентген за всеки случай. Иначе трябва да следите детето мин. 24 часа - да няма повръщане, замайване, успиване.
През нощта я събуждайте през 1,5-2 часа, но да е събудена. Ще ви е трудно, но го правете.

Моят беше паднал като бебе, ходихме в Пирогов и така ни казаха да го следим.
 Peace
Виж целия пост
# 2
Как ехография на глава в тила? ЕЕГ-то какво очакваш да покаже?
Изгуби ли съзнание детето? Ако да за колко време? Рентген на глава правихте ли?
Следи за замаяност(примерно не се координира) и повръщане. Провери на пипане на мястото на удара, дали детето усеща болка, т.е. дали костта е натъртена. Друго май няма какво да се направи на този етап.
Виж целия пост
# 3
ЕЕГ и ехография нищо няма да покажат. Прави се скенер или ЯМР, за да се види дали няма кръвоизлив. Но никой няма да ви го направи безплатно, ако няма симптоми. Ако искате да се направи трябва да си го платите.
Виж целия пост
# 4
Не изгуби съзнание, няма повръщане, няма замаяност, няма никакви симптоми, но аз се филмирам. Рентген не направиха, лекарят прегледа с ръка, прегледа зениците и след като детето е жизнено и без симптоми заключи, че няма нужда от рентген. В момента сме на гости в провинцията и се чудя дали да се прибирам към Пловдив. Но ми казаха че освен наблюдаване 48 часа няма какво друго да се направи.
Виж целия пост
# 5
Притеснително си е, спор няма. Но наистина почти няма какво друго да направиш. И не искам да те филмирам още повече, но окончателно можеш да се успокоиш след 30 дни, не след 48 ч. Единственото успокоително е, че всъщност детските глави са доста здрави и в 9 от 10 случая обикновено няма последици.
Виж целия пост
# 6
За ЯМР и аз се замислих, но разбрах че трябва с пълна упойка да се направи, тъй като няма начин да седи без да мърда поне 30 мин. И не знам дали е добър вариант да се сложи упойка за преглед всеки случай, имате ли информация каква е упойката ? Иначе нищо против да се заплати. Много съм объркана и притеснена и не знам как да процедирам.
Виж целия пост
# 7
Да, с пълна упойка е на тази възраст. Каква точно избира анестезиологът. Според мен не е оправдано даването на пълна упойка само за твое спокойствие при положение че няма никаква неврологична симптоматика.
Виж целия пост
# 8
Проблема е там че аз самата имам епилепсия вследствие от падане, но доста късно след това се появи  и сега разбира се яко се филмирам. Затова бях се замислила за ЕЕГ. Но засега ще се опитам да запазя спокойствие ако няма симптоми.
Виж целия пост
# 9
Знам че си притеснена, но се опитай да се  успокоиш и наблюдавай детето 48ч. Доколото знам ЕЕГ и да направиш сега няма да ти покаже нищо. Най-добре ако можете направете рентген, ако случайно има хематом ще се види. ЯМР е с пълна упойка за малко дете, понеже отнема 40-50минути и няма как де седи мирно толкова време. Рентген на глава и наблюдение. След време може и на невролог за проследяване на неврологичния статус. Друго не се сещам. Стискам палци всичко да е наред!
Виж целия пост
# 10
Рентген не се прави "ей така" или превантивно всеки път като падне някой! Може да навредите повече на детето си с тези изследвания. Излишно облъчване върху детето. Между другото скенер на глава или снимка са доста натоварващи като дози.
Щом лекар е преценил, че му няма нищо няма защо Вие да се притеснявате и чудите на какво изследване да го заведете. Следете го и ако има промяна чак тогава прибягвайте до такива неща. Децата постоянно падат и се удрят, просто трябва да запазите спокойствие и да наблюдавате.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия