Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов"- тема 3

  • 59 803
  • 617
# 165
А двете Лайстунг паралелки в 9 клас в една смяна ли са?
Виж целия пост
# 166
А двете Лайстунг паралелки в 9 клас в една смяна ли са?
Всички 9-токласници са в една смяна.
Виж целия пост
# 167
Колко мили трепетни вълнения долавям предните постове......познати и отминали толкова бързо.....
В 9 клас вече се чустват много големи:)
Мисля, че обявявнето на списъците умишлено е толкова късно.
Пожелавам успех, здраве и една емоционално положителна учебна година на всички-зайци, попораснали зайци, бъдещи абитуриенти...., а и на нас.

п.п. Незнам дали тази година ще има борса за учебници, но на моята госпожица са в много добро състояние и ще ги продава /ако някой проявява интерес да ми пише на лични/.
Виж целия пост
# 168
От изнесения на сайта списък с учебници за 9 клас установих,че английският като втори език ще се изучава от ниво А1. Вярно е,че може някое дете да не е учило АЕ досега, но дори от обща култура, нет и музика децата вече са поне на А2. Определено съм изненадана. И в допълнение, лайстунг паралелките ще са с учебник за В2???
Виж целия пост
# 169
Назад коментирахме евентуална техническа грешка с това А1, но подозирам, че няма такава..До миналата година само 91 НЕГ и 164 ГПИЕ започваха английския от В1\В2 в 9 клас.Всички останали почваха от нулата.Затова сега хвърлих поглед на списъка на испанската.Ами и там е А1, значи отгоре е наложено уеднаквяване по новата система.Жалко, голямо губене на време ще е английският в масовия случай. Излиза така, че по-смислено е да се избере руски.
А лайстунг всъщност не е съвсем показател, за тях по немската система английският не се явява втори чужд след немския.
Виж целия пост
# 170
Това ще е пълно безумие. На отворените врати казаха, че започват от В1-2. Преценили сме си, че това ни устройва, сега - ново 20 Rolling Eyes
Всъщност, не знам защо се учудвам. МОН просто така ни изрИформираха, че...Satisfied След второто първо класиране, второто второ класиране, що пък да няма сега и второ първо ниво по езика...Надявам се, поне немския ще го започнат откъдето трябва...
Виж целия пост
# 171
Белинда, училището в случая няма вина..Години наред английският в него  почваше от някое В, независимо че другаде беше от А1.Сами едва ли са решили да го променят, ако не е грешка, то със сигурност е спуснато отгоре след 5-6-7 класиране.В гимназията има доста учители по английски заради именно дежирно преобладаващия  избор на езика  като втори.Такова положение вероятно ще доведе до отлив на желаещите да учат английски като втори език, което пък ще рефлектира върху преподавателите.А пък учителката по руски е само една.
ПП Питах в темата за испанската от любопитство, нали днес са имали родителска, и се втрещих от отговора.Решено било, почвало се с А1  в 9 клас и същото това елементарно ниво се покривало  в края на 10-ти. Директорката хич не била доволна..
Виж целия пост
# 172
Ясно...Ами, английския си остава с курсове тогава. В училище - руски. Той А1 го е учил в...не знам...трети клас?!
Виж целия пост
# 173
Руски, привет! Извините, руский, привет!
Девойката е в потрес, обаче предпочита руски пред английски за втори клас.
Утре ще се обадя да попитам, все пак...
Виж целия пост
# 174
У нас избрахме руския, защото очакваше да не се справи със старт от в1 по английски...
Не с жаляваме за руския, защото днес сервира, че ще учи с курсове полски...
Сигурно съм от малкото разочаровани родители тук, но за мен миналата година при избора ние дружно сгрешихме... Натиснахме я за нег, моите очаквания не се оправдаха (не бях се информирала за особености като колко се учи математика, че вече няма подготвителен клас и т.н.), у мен винаги ще си остане чувството, че нпмг с биология беше по-правилното място...
Дано все пак е повече чувството ми за вина, отколкото реален усет за ситуацията.
Виж целия пост
# 175
Как така няма подготвителен клас?
Виж целия пост
# 176
Как така няма подготвителен клас?
Вероятно има предвид, че от миналата година, откакто децата завършват вече основно образование в 7 клас, в 8- ми не се учат само езикът, мат, БЕЛ, спорт, музика и информационни,а и  други предмети, за философия знам със сигурност, не зная дали има и още.Преди не беше баш така, но иначе самият термин подготве пак го нямаше. От години 8 клас е този с интензивното изучаване на езика и се учи съответно до 12-ти после.Същото е като някога, почваше се тогава с подготве, но пък се завършваше гимназия в 11-ти. Само названията са други, годините все са си пет.Тоест подготвителен клас си има, как да наречем  иначе учебна година, в която часовете по немски са около 20 седмично?
ПП Вижте последния пост на Санака в темата за испанската, нямам думи за гениалността на МОН.
Виж целия пост
# 177
 8 клас си е като старото подготве. Имат само философия допълнително по новия учебен план, но госпожата им е точна.
Виж целия пост
# 178
Чудят се как да спъват децата! Нищо хубаво не съм чула за преподавателя по руски език. Този път ни се е разминало.
Виж целия пост
# 179
Току-що разговарях със служител от РУО. Обучението по втори чужд език трябва да започва от ниво А1 по учебна програма, независимо за кой чужд език става въпрос. Няма промяна в учебния план, просто до миналата година обучението за ниво В1 е било в разрез с образователните изисквания !?!
Учителят има право, по преценка, да ползва допълнителни материали, но всяко оценяване трябва да бъде съобразено с утвърдената учебна програма. Нещо като двойното счетоводство.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия