Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За изневярата и семейните ценности

  • 15 173
  • 198
Темата ми е провокирана от редица случки покрай мен. Почти не ми останаха приятелки,които да не са разведени. Най-гадното според мен,е че причата при всички тях е изневяра. Чак започвам да се плаша. Масови изневери,паралелен таен живот. Жената разбира след няколко години,че мъжа й я е крил с години. Любовницата от друг град идея няма,че той е женен с 3 деца. Жената разбира се усещаше,просто нямаше доказателства.И това от хора на по 35+. Казвам годините,за да не си помислите че е тинейджърска работа. Не пиша за да коментираме примера,който дадох. Пускам темата с въпрос- останаха ли моногамни хора? Не казвам,че само мъжете изневеряват. Жените също го правят. За мен изневярата на човек с деца е равна на предателство към цялото семейство. Не предаваш само половинката,а си правиш кефа на гърба на децата. Рискуваш семейството си,когато всичко се разбере много малкп жени прощават. И какво става? Заради единия път,децата ти растът в разбито семейство. Променят ли се подобни хора? Възможно ли е да го направят,а когато всичко излезе на яве,да си седнат на задника? Ама не временно,докато се успокои половинката. Как мислите? Особено тези с подобен опит нека споделят.
Виж целия пост
# 1
Задаваш отговори.
Изневери е имало винаги. Просто сега хората реагират повече, не си мълчат.

Обаче "Заради единия път,децата ти растът в разбито семейство." Според мен еднократната изневяра не е равна на разбито семейство.
Виж целия пост
# 2
Мисля, че повечето хора са полигамни.
"Едният път" не разваля семейства, виж, ако човек стане нагъл, не се крие добре, влюби се и т.н. - хващат го.

Винаги се е кръшкало много, баба ми ми е разказвала за нейните времена - разликата е, че тогава стремежът е бил да се запази семейството заради "какво ще кажат хората". Иначе целият град е знаел.

Според мен е възможно да се променят изневеряващите и да спрат да кръшкат. Но не всеки. Много зависи какво поражда изневярата. Тук във форума изневярата се свежда до секс и сърбежи, а причините могат да са много и различни.
Виж целия пост
# 3
И аз правя разлика между еднократно залитане и дълга тайна връзка. Прощавала съм еднократни забежки, и на мен са ми прощавали. И да, някои след време си сядат на задниците и спират с това, а други цял живот не. Аз като цяло изобщо не съм ревнива, за разлика от ММ. Но съм му казала ако има съмнения, или да ме пита директно, или да си запази съмненията, ако няма доказателства. Като доказателствата да не са от типа: "Комшийката леля Пенка те видяла с един мъж на улицата", щото този мъж може да ми е братовчед, може да е шефът ми или просто познат. За мен еднократната изневяра изобщо не е повод за развод, много по-голям повод е ако вече сте се отдалечили, не правите секс, не сте близки, не си говорите и живеете заедно само защото сте обвързани от един подпис или от имотни и финансови отношения. Най-уместния повод за развод за мен е насилието - физическо и психическо, всичко друго май бих могла да простя.
Виж целия пост
# 4
Сред моите познати обвързани мъже се сещам само за още един, който да не заявява интерес към чужди жени. Естествено знам със сигурност за изневери от една много малка част от тях, но ми се струва, че който демонстрира принципен интерес към чужди жени, дава заявка за подобна готовност.

Под "принципен интерес" имам предвид примерно да се каже, че едикъде си с нас ще дойде колежка, после се уточнява, че е хубава. Аз казвам, че съм женен (демек - не ме интересува дали е хубава, грозна и т.н.), Отговорът е "какво от това". За мен това е склонност към изневяра - ако е хубава и ако се натисне (или приеме), човекът вероятно би изневерил. Разбира се само малка част правят активни стъпки към намиране на любовница и е възможно този "принципен интерес" да е мачизъм просто; също така обаче е възможно да избягват да ми споделят (да се фукат) за забежки, понеже знаят отношението ми по този въпрос.
Виж целия пост
# 5
Темата ми е провокирана от редица случки покрай мен.
Скрит текст:
Почти не ми останаха приятелки,които да не са разведени. Най-гадното според мен,е че причата при всички тях е изневяра. Чак започвам да се плаша. Масови изневери,паралелен таен живот. Жената разбира след няколко години,че мъжа й я е крил с години. Любовницата от друг град идея няма,че той е женен с 3 деца. Жената разбира се усещаше,просто нямаше доказателства.И това от хора на по 35+. Казвам годините,за да не си помислите че е тинейджърска работа. Не пиша за да коментираме примера,който дадох.
Пускам темата с въпрос- останаха ли моногамни хора?
Скрит текст:
Не казвам,че само мъжете изневеряват. Жените също го правят. За мен изневярата на човек с деца е равна на предателство към цялото семейство. Не предаваш само половинката,а си правиш кефа на гърба на децата. Рискуваш семейството си,когато всичко се разбере много малкп жени прощават. И какво става? Заради единия път,децата ти растът в разбито семейство. Променят ли се подобни хора? Възможно ли е да го направят,а когато всичко излезе на яве,да си седнат на задника? Ама не временно,докато се успокои половинката. Как мислите? Особено тези с подобен опит нека споделят.
Ами, в моето близко и не толкова близко обкръжение, знам само за две (2) изневери.Като единия брак се разпадна, той се събра с втората, роди им се дете и се раздели и с нея.Сега, доколкото знам, е сам.Второто семейство замина за Канада, та идея нямам заедно ли са още или не.
Всички останали-приятели, близки, роднини, съседи, са си в първи брак.Дали си кръшкат, не знам, не съм им "под юргана", на външен вид са си нормални семейства, обичат се, уважават се, гледат си децата/внуците, ходят по почивки-заедно, излизат с приятели-пак заедно.Ако трябва по видяното и споделеното да преценявам, да, моногамни са и май такива ще си останат.
Дали се променят кръшкащите?
Според мен-не.
Както не се променя и лъжеца, мързеливеца, гадняря, крадеца...то си е направо черта на характера.А от себе си не можеш да се скриеш.
Виж целия пост
# 6
Има още моногамни хора. Не знам дали са много или малко, но ги има. Една част са моногамни по убеждение - обичат си партньора, имали са късмета да немарят голямата любов и нямат нужда да изневеряват. Други са моногамни от страх - да не загубят нещо, ако ги хванат. Дали ще е брак, деца, материална осигуреност или нещо друго няма значение. Важното е, че не всички изневеряват и не съм съгласна да се слагат хората под общ знаменател. А иначе е вярно, че живеем във времена без авторитети. И с все по-малко задръжки. За това децата по-лесно вземат наркотици от преди, възрастните по-лесно изневеряват... Не че не го е имало и преди. Но сега е много по-лесно достъпно.
Виж целия пост
# 7
Има много изневери и те не са тийейджърска работа. На какво съм се нагледала от набори на родителите ми (между 40 и 50 годишни), хора с професии, издигнати.
Страшно грозни истории има, не с еднократни забежки, а с връзки, които продължават с десетилетия. Не знам от къде сили да се подържа такава лъжа.
За сега не съм видяла неверник да се промени. Даже са страшно нагли и насаждат вина, че видиш ли изневеряват заради партньора им, той е виновен.

Както има лъжци, интриганти и тн. така има и неверници.
Виж целия пост
# 8
Аз имам две приятелки, които са абсолютно моногамни, омъжиха се за първата си любов и вече поне 25 години са заедно. Аз лично смятам, че и жените и мъжете трябва да имат сексуален опит с различни партньори, преди да се решат да встъпят в брак. Казвала съм им, че нямат база за сравнение и представи си, в края на живота си да разбереш, че това, което си мислела за хубав секс, не струва. Обаче те казват, че никога не са имали нужда да бъдат с други хора и аз им вярвам. Едната ми каза: "Ние сме си самодостатъчни".  Така че да, има моногамни хора. Но пък най-редовно научавам за забежки на разни други хора, които никога не съм предполагала, че са способни на това и съм изумена. Защото някои изглеждат света вода ненапита, примерни, кротки, пък като науча после какви са ги вършили... И то без да искам, го научавам. Иначе аз много обичам да провокирам клюкарите, просто ме дразнят и не им мълча, кой знае какви неща говорят зад гърба ми.
Виж целия пост
# 9
до колкото схващам изневярата в случая е свързана със секс - било то еднократен или паралелна връзка
не е ли изневяра и влюбването в друг без консумация? или дори без споделени чувства?
ако изневярата задължително включва секс - да, около мен има моногамни хора - от любов или по принуда
но ако включва и само емоция не към собствения партньор, то моногамни не познавам
Виж целия пост
# 10
Около мен хората, които се разведоха беше поради преумора от работа и гледане на деца и липса на помощ в семейството.

За мен хората които изневерява имат много пари и нямат работа. Аз лично не се определям за моногамна , но нямам никакво време за изневери, мъжа ми тоже. Въобще не знам как хората намират време за това.
Виж целия пост
# 11
Много погрешно е да се смята, че хората са моногамни. Моногамността е наложена и неприсъща за човек, с което не твърдя, че няма хора верни на партньора си през цялата връзка.
Всеки в даден момент е способен да се пусне по наклонената крива. Често той не е нито "разтропан", нито някакво нерморално чудовище. Изневярата обикновено запълва огромните празноти, които има в постоянната връзка.
Виж целия пост
# 12
Всеки в даден момент е способен да се пусне по наклонената крива. Често той не е нито "разтропан", нито някакво нерморално чудовище. Изневярата обикновено запълва огромните празноти, които има в постоянната връзка.

тези оценки са доста различни според това от коя страна на барикада си
но да, има и много свестни хора /ако приемем, че светът не е само черен и бял/, които изневеряват
Виж целия пост
# 13
Аз съм била от двете страни на барикадата. Нито съм морално чудовище, нито този, който ми е изневерил, е бил.
Стремя се да проява разбиране, какво е довело до това, пратньорът ми да се обърне към друга жена.
Виж целия пост
# 14
Обаче "Заради единия път,децата ти растът в разбито семейство." Според мен еднократната изневяра не е равна на разбито семейство.
Аз съм доста краен човек,при мен на това е равна. А и мисля,че щом е станало веднъж и простиш,може след време да е но ще се случи пак. Никой не е застрахован наистина,няма как да знаеш дали ще ти се случи. На мен лично към момента не ми е известно мъжа ми да ми е изневерявал. Не съм имала и повод за съмнение,просто приятелките ми са "грозна картинка" От към емоционално състояние.Чувствам се виновна,че не мога да им помогна и в същото време уплашена за себе си. Луда работа,покрай хората и аз откачих.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия