Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Синът ми спря да говори след ваксина и изкарана пневмония след нея

  • 4 050
  • 27
Здравейте на всички,надявам се не се повтарям с темата понеже съм нова във форума.
Накратко ще разкажа нашата история с надежда някой да ми помогне на къде да се насоча.
Синът ми се роди по спешност в 8-я месец със секцио,беше обдишван за кратко,нямахме проблеми след изписването,беше само на кърма и си наддаваше идеално.След всяка ваксина обаче,той се разболяваше и беше на АБ,но се развиваше добре,пропълзя и проходи на време,казваше и елементарните думички като "кака","тати" "айде,"дай" и т.н. докато не му поставиха ваксината на 1,3г. след нея направи пневмония с усложнение и ни приеха по спешност в болницата.От там до ден днешен(вече 2г.)не говори,не комуникираше до скоро с никой друг освен мен,изолира се,сам си беше напълно достатъчен.Ходихме на психолог който каза,че има забавяне в развитието.Сега (ако не е болен)ходи на ясла и се заиграва с децата,но така мечтаните думички ги няма.
Виж целия пост
# 1
На невролог ходили ли сте? На логопед? Проверявали ли сте слуха?
Виж целия пост
# 2
ходихме на невролог,правихме и скенер,няма нищо притеснително,така ми отговориха и му изписаха Киндинорм.
слуха не сме го изследвали,но според мен няма проблем,понеже когато му извикам идва,чува от едната стая в другата когато пусна любима негова песен.
Виж целия пост
# 3
Според мен, след като неврологът е казал, че няма нищо притеснително, сега трябва да търсите логопед.
Виж и тази тема – http://www.bg-mamma.com/?topic=1041920
Виж целия пост
# 4
аз съм от малък град,водих го при два логопеда,но казаха,че не е за тях,бил хиперактивен и не задържал вниманието си повече от 5мин.работеше психолог в яслата с него,имаше напредък,но закратко
Виж целия пост
# 5
На моето дете му се случи същото.
Само нямаше пневмония след ваксината. Малкоо преди да навърши 2 год. започнахме занимания с логопед. По- късно включих и добавки. Все още посещаваме логопед. Пожелавам ви бързо проговаряне, да не ни следвате. Заповядай в темата за трудно проговаряне и дано бързо я напуснеш!
Виж целия пост
# 6
можете ли да ми кажете какви добавки сте включили
Виж целия пост
# 7
От кой град сте? На тази възраст ви е нужен специален педагог (разбирам, че детето е около 2-3 години). След като е роден в 8-ми месец и след като е боледувал след всяка ваксина е било нужно да преустановите ваксините. Незнам защо педиатъра ви е продължил да ги слага след като детето е давало симптоми за противопоказания. Успех във всичко (ще се опитам да помогна с насока, но трябва да знам от кой град сте Simple Smile )
Виж целия пост
# 8
И за моето дете на 2 г. възраст казаха, че е с хиперактивност и не задържала внимание. Логопеда работеше с нея. Работата във вид на игра. Как прави патето, котето като начало. Към 3 г. включих омега. Преди това беше невъзможно да и дам. Други мами започват към 2 г. Разпространено е и брейн бустер, гама- амино маслена киселина, витамини В група, магнезий, цинк и др. Но не очаквай, че с добавките ще станат чудеса. Трябва си работа с логопед, психолог, може и специален педагог. Моето дете не е имало нужда от такъв.
Виж целия пост
# 9
От кой град сте? На тази възраст ви е нужен специален педагог (разбирам, че детето е около 2-3 години). След като е роден в 8-ми месец и след като е боледувал след всяка ваксина е било нужно да преустановите ваксините. Незнам защо педиатъра ви е продължил да ги слага след като детето е давало симптоми за противопоказания. Успех във всичко (ще се опитам да помогна с насока, но трябва да знам от кой град сте Simple Smile )


от Ямбол сме
Виж целия пост
# 10
Ние също развихме сериозно автоимунно заболяване след ваксина Sad Яд ме е, че личната лекарка тогава направо издевателстваше над мен да я сложа тази ваксина и като всичко се оплеска и детето кървеше при всяко сядане на гърнето се покри като мишка  #Cussing out

Всички лекари ще ти потвържвават как ваксината е увредила детето ти, но ни един в БГ няма да се подпише под думите си, защото ги е страх да се изправят срещу системата.

Моя съвет е паралелно с логопеда да ходите при хомеопат, да пробвате Бахови капки и всичко което се сетиш.
Иначе ето тази д-р Манева с хомеопатия тласна в развитието наши познати минавали точно по вашия път - http://drmaneva.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82. Като бурното развитие започна към 9 годишнина.

Има една книга "Откъснати деца", видях огромня промяна при работа по тази книга при дете с проблем. Детето бе с хиперактивност, емоционални задръжки, някой психчни синдрома, агресивност /изрзена към майката/ и мн. др. Разбира се няма как нещата да изчезнат от самосебе си, но книгата дава някой отговори.
Би ми било интересно да хвърлиш едно око на книгата и да ми кажеш мнението си! А дай Боже и да ви е от полза.

Освен невролога и изследванията за поражения на мозъка, момичета минали по вашия път правиха изследвания дали ваксината не е предизвикала някакъв енцефалит, които не протича бурно, но поразява.
Виж целия пост
# 11
Ще съм благодарна
Виж целия пост
# 12
Ей сега се сетих от друга тема.

Може да пробвате и 4 седмици диета - да не давате нищо с глутен и никакви млечни. Брашното се заменя с оризово брашно/елда/нахутено брашно/бадемово брашно/царевично, но като цяло въглехидратите се намаляват.
При някой тази диета повлиява хиперактивността. Ако имате подобрение на който и да е фронт ще се наложи да затегнете диетата и да четете за ГАПС хранене.
Виж целия пост
# 13
Племенницата ми е на 2 г и 5 месеца и чак сега започна да казва думички ,въпреки че преди имаше период в който ги приказваше ,после спря тотално .Сега отново проговори ,но само отделни думи .Ходи на ясла играе с децата ,социална е.За миг не съм си помисляла ,че е някакъв проблем все пак няма 3 г.
Виж целия пост
# 14
Най- искрено желая детенцето на авторката да е като вашата племенница! И на мен така ми казваха, спокойно ще проговори, щом преди ваксината е казвала думички, пак ще започне. Е, започна, но след дълга и упорита работа с логопеди, хр.добавки и...И тя беше социална, адекватна и неговореща. И все още на 7,5 г.има говорни проблеми
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия