Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разширени капиляри

  • 1 996
  • 14
Дъщеря ми е на 12год.а има разширени капиляри по бедрата и на раменцата.Има ли някои с подобен проблем?
Виж целия пост
# 1
И аз имам дъщеря на тази възраст, не съм виждала до сега капиляри на деца по раменцата и бедтара. Може би е добре да се консултирате с дерматолог.
Виж целия пост
# 2
Зависи колко е видимо. Аз, както и дъщеря ми, имаме единични видими капиляри на различни места по тялото, но не много забележими.
Виж целия пост
# 3
Види ми са и това ме притеснява.А на дерматолог сме ходили но нищо не са ми казали досега .За това питам тук дали има някой като нас.
Виж целия пост
# 4
А дерматолога какво каза въобще?
Виж целия пост
# 5
Дерматолог ли? Кардиолог, искате да кажете.Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Дерматолог ли? Кардиолог, искате да кажете.Simple Smile

Защо кардиолог за разширени капилярчета по кожата?
Виж целия пост
# 7
Дерматолога каза че нежна кожа има .Такива неща .Нищо конкретно за съжеление.Който писа за кардиолог какво има в предвид.?
Виж целия пост
# 8
Има превид вероятно, че кардиологът се занимава с кръвоносните съдове в тялото. Аз също не мисля обаче, че капилярите по кожата са "негов" проблем.
Виж целия пост
# 9
По-скоро съдовия хирург се занимава с кръвоносните съдове май  newsm78 Кардиолога е със сърцето и заобиколните артерии и вени.

Но така или иначе проблемът е за дерматолог.

Дали би могла да покажеш снимки?
Мажете ли с препарати за разширени вени и капиляри? Наоример има в аптеките едни много хубави и ароматни кремове с лозови листа.

Има доста процедури, с които детето ще ги заличи като порастне, но дано спрат да се появяват.
Виж целия пост
# 10
Мажа с какво ли не но не се заличават.Изпробвали сме поне 6 различни кремове за капиляри.Преди 3 год.боледува от скарлатина,дали от нея не са се увредили незнам.
Виж целия пост
# 11
А, капилярите според вас какво са, драги момичета? Simple Smile Кардиологът е специалистът, който се занимава със сърдечно-съдовата система. Капилярите, както вените и артериите, са част от сърдечно-съдовата система. Тяхното разширяване или изпъкване няма нищо общо с кожата. Wink Това е сигнал за бъдещ проблем с разширени вени - по принцип е наследствено.
Със скарлатината общо няма, но с приема на антибиотик може да има. За това, искате си направление от ЛЛ за кардиолог, който ще ви обясни какво са капиляри и защо са видимо очертани при вашето момиченце (което, впрочем е в етап на хормонални промени - пубертет).
Виж целия пост
# 12
А съдовия хирург какво е? Недоучил кардиолог ли?  Laughing

Ако имаш разширени вени по краката пак ли кардиолог?

Капилярите по кожата са обект на дерматологията.
Виж целия пост
# 13
А съдовия хирург какво е? Недоучил кардиолог ли?  Laughing

Ако имаш разширени вени по краката пак ли кардиолог?

Капилярите по кожата са обект на дерматологията.

Все едно ме питаш "а коремния хирург какво е, недоучил гастроентеролог ли?" Laughing

Капилярите не са по кожата, те са под кожата. Simple Smile

Дерматолог едва ли ще може да разреши проблем с кръвоносните съдове. От кога кръвоносни съдове са обект на дерматологията (наука на дермата)? Най-много да се произнесе, че кожата й е прекалено тънка и за това под нея се виждат проблемните кръвоносни съдове.

Дерматологът разбира от кожа, не от капиляри. Проблемът не бива да се пренебрегва.

Цитат
Твърди се, че около 1/3 от хората с разширени и мрежовидни капиляри по краката, в по-късен етап от живота започват да страдат и от разширени вени.
Ето защо проблемите с капилярите и спуканите капиляри не бива да се пренебрегват. Правилното и навременно третиране на проблемите с капилярите е задължително.
Причини за пукане на капиляри
Причините за високата чупливост на капилярните стени могат да са най-различни, но основните са няколко. На първо място това са генетична и наследствена предразположеност, хормонални промени.
Хормоналните изменения могат да се получат вследствие на бременност, прием на противозачатъчни, нездравословен начин на живот, недостиг на витамин С, менопауза, прекарани остри инфекциозни заболявания, предозиране или свръхчувствителност към определени видове медикаменти. Прекалено топлото или прекалено студеното време също е рисков фактор.

Ta: или пубертета или антибиотика.
Виж целия пост
# 14
Дано да е от пубертета .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия