Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разтваряне на ябълков пектин

  • 3 778
  • 16
# 15
Интересувала ли се от НВ ВМХ. Четох, че с това хранене се сваля холестерола.

Да, чела съм за този начин на хранене, както и за много други. Опитвам се обаче вече да не задълбавам в режими и диети, а да ям балансирано и просто да не преяждам. Ям животински мазнини, когато ми се яде, ям сладко (без да прекалявам), когато ми се яде и само гледам да избягвам храни, от които доказано ми става зле - например твърде много прясно мляко или твърде много сол.

Трудно ми е да спазвам режими и диети и реших вече да не се затормозявам с какво може и какво не може, а просто да не прекалявам с нищо.

Според някои източници, например тук https://www.bb-team.org/articles/4646_holesterol-i-stres, нивата на холестерола се влияят не само от храната, а и от нивата на стрес. Според мен, ако човек се придържа насила към някакъв ограничителен режим, в краткосрочен план може и да отслабне, но в дългосрочен кой знае как може да му се отрази. За моя висок холестерол отношение има, разбира се, не само стресът, а и прекаляването със сладко в последните две години, но ще видим дали просто умереността, пектинът и по-малкото нерви ще доведат до положителен резултат:)
Виж целия пост
# 16
Да, така е и захарта и холестерола и много други неща се влияят от силният стрес.
Въглехидратите обаче, са основният причнител на високият холестерол.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия