Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Родители - кръстници

  • 2 363
  • 6
Какво мислите за това родителите да бъдат кръстници на децата си ?
Виж целия пост
# 1
Доколкото знам е забранено.
Виж целия пост
# 2
Точно се учудих дали това въобще е разрешено, но гледам са ме изпреварили. Предвид предполагаемата роля на кръстника, не би трябвало родител да може да стане кръстник.
Виж целия пост
# 3
Преди време питах един свещенник дали лелята може да е кръсница на племенника си и той ми каза, че не е желателно. В тоя ред на мисли и родителите не би трябвало да стават кръстници.
Виж целия пост
# 4
Не е разрешено това.
Цитат
Кой може да бъде кръстник и какви са неговите задължения?
При избора на кръстник трябва да се спазват правилата на Църквата, а не светските обичаи. От кръстника се изисква да бъде наставник в християнския живот на новокръстения, а не просто негов приятел, довереник или покровител. Той трябва да е православен християнин, да има безукорен живот и да се ползва с доверието и уважението на кръщаващия се или на неговите родители, ако се кръщава малко дете. Кръстникът става духовен родител на новокръстения и това родство Църквата поставя по-високо от кръвното родство. Важно е да се знае, че църковните правила забраняват встъпването в брак между кръстник и кръщелник, както и между кръстник и родителите на кръщелника му. Родителите на детето и свещеникът, който извършва тайнството, не могат да бъдат кръстници. Съгласно църковните правила малолетни лица също не могат да станат кръстници.
От тук:
http://sveta-troica-plovdiv.com/verouchenie/index.php?go=articles&view=25
Виж целия пост
# 5
Благодаря много момичета
Виж целия пост
# 6
Самата идея за кръстниците е детето да има втори родители. Ако нещо се случи с родителите, кръстникът поема детето. Това разбира се по закон надали ще стане.

На моята дъщеря кръстница и е братовчедка и.

На мен не са разрешили кръстница да ми е баба ми и е една случайна жена, влязла да запали свещичка в онзи момент. До смърта и ми даваша по 5 лв. като ме види.  Mr. Green Бе толкова мило. В края на живота и гледах поне в месеца да мина да я видя и носех препарати и храна, тъй като бяха в много лошо финансово положение с дъщеря и. И въпреки това тя пак започваше да рови и ми даваше някой лев.  Heart Eyes
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия