Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как намерихте жилището, което купихте?

  • 17 297
  • 190
# 180
Явно знаеш по-добре от мен конкретния случай няма какво да обяснявам
Виж целия пост
# 181
В случая на rumka833 21к евро +10к лева си е точно 26к евро. И аз съм скептичен по природа, но тук примера е нагледен и ясен. Предполагаме, че е някакво мъничко. И много правилно го е резюмирала, че до към края на 2016 си беше идеален период за купуване. Според мен от 2012 до 2016 си беше идеален период за инвестиране. През 2017 края аз започнах да гледам и се включих в тази тема, но тогава вече "мелницата" беше заработила. Та си останах с гледането.
Примера на Иван мисля също е адекватен. Евала на човека за смелостта и усърдието.
Виж целия пост
# 182
Точно ноември 2016 беше, после имаше голям скок на всичко
Виж целия пост
# 183
Липсата на акт 16 не винаги е недостатък. Често има доста голяма сигурност, че такъв ще има в разумни срокове.
Цените на кв м на зелено не са много по-ниски от тези на готови жилища по мои наблюдения. Но възможността за избор в голямо предимство за мен.
Виж целия пост
# 184

По принцип никой не те бие по главата да взимаш имот, който не ти е харесал и не ти е по джоба. А пък ако ти е харесал и може да си го позволиш какво значение има кой го иска и кой не. Две от жилищата, на които ходих на оглед още нямат акт 16, а става въпрос за миналата година. И говори ми после за смелост, мечки и гората. Предпочитам по-скъпо, но по-сигурно. Като не ми харесва жилището, търся друго и така.

Не мисля, че идеята е по-ниската цена. То май и няма голяма разлика де. По-скоро предимството е да избереш докато още има, а след това да поискаш модификации - по-висок клас дограма, допълнителни изолации, местене на ВиК и Електро, повече ребра на радиатори и какво ли не. Да не говорим, че можеш да видиш как и с какво се строи. Днес минах край една нова луксозна сграда в строеж точно пред СМГ и понеже е на голи тухли видях, че я строят с тухли форати, па ако ще и да са на Виенербергер. А ако купуваш готово ще ти кажат, че е с тухли на Виенербергер и толкоз.
Риск има, разбира се, но се минимизира с подбор на доказан строител. Аз поне купих на зелено от строител преди три години и всичко свърши добре. Даже сме много доволни от качеството, от разположението и размерите. Всъщност, като сравнявам други апартаменти със същата квадратура, моят ми изглежда с по-големи полезни площи и по-функционален. И няма нужда да казвам, че на акт 15 още нямаше нищо останало за продажба.
Виж целия пост
# 185
Ами аз пък купих жилище СС, обаче от обезщетен собственик, който е избирал първи апартамент в сградата и до този момент е живял там със семейството си. Апартаментът е на петнайсет-осемнайсет години там някъде. В същата сграда живее и строителят.  Не зная с какви тухли е строено, обаче има всички признаци, че с прилични. Има възможност за отдаване под наем на общи площи а доходът остава за етажната собственост с което се изплаща поддръжката на стълбищата, подземните гаражи и охраната. Значи може да се вземе и СС с добри параметри и акт 16 разбира се. Цената беше висока, преценихме, че ще я платим и имотът и кварталът си заслужават инвестицията. И всъщност всичко беше подновено преди няколко години, бани, настилки, паркет, дограма. За нас остана само боя, циклене и обзавеждането. Което пък ми скъса нервите и още ги къса, но за това няма вина СС.
Виж целия пост
# 186
milittanа,то вашето си е направо НС, след като е само на 15-18 години.
Виж целия пост
# 187
и аз сгради от този век ги броя за НС
Виж целия пост
# 188
Е, при тези нови технологии и материали в момента със сигурност не е строено с Винербергер и разните му там...не ги разбирам де. Минах вчера покрай един строеж - ами идеално прави и сухи стени, прекрасна зидария, личи си че е качествено. Обаче на супер шумно и прашно място, брокерите викат на такова "комуникативно". То напоследък и не останаха места хем близо до транспорт и магазини, хем да е чисто и спокойно. Няма пълно щастие явно.
Виж целия пост
# 189
 newsm78 да 15-18г. за мен е ново и то от почващия да просветлява тъмен период на ужасното НС строителство от 90-2002г от тогава и подарък да ми го дават не го искам Laughing
за твоя период щом строителя живее там /още един от градските брокерски лафове..любим при това..да се чете супер добро гаранция hahaha/
значи е 6 bouquet

За мен СС е 1900-1950г
Виж целия пост
# 190
Е добре, брокерски лаф. Много е лошо строителството, сградата се разпада, голяма минавка, само новото от преди една седмица строителство става, другите са с изтекъл срок на годност. Така добре ли е? Написах това, защото исках да покажа, че може да се вземе добър имот и не от строител направо, ама щом викаш, че не става, така е. А продавачът купи на друг етаж в същия вход по-малък апартамент за дъщеря си. Сигурно е искал детето му да живее в лошо строена сграда предполагам след като се е отървал от неговия.....ех, пълно с капацитети, че и всичко им е ясно вече.....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия