Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как намерихте жилището, което купихте?

  • 17 411
  • 190
Здравейте. Искам да си купя собствено жилище, въщност къща, някъде около София. Гледам по сайтовете, но там всичко е много зле. Или цените са страшно завишени, или имота е в окаяно състояние, или няма двор, или.. или.. или... Сигурна съм, че това не е реалната картинка на пазара и могат да се намерят прилични имоти на добри цени дори сега. Въпросът ми е как. Къде да търся и как да търся имот? Само с ровене в интернет не става, а познатите не могат да помогнат... все никой нищо не знае.

Затова ви питам - вие как намерихте жилището си? Споделените историите си, ще ми бъдат много полезни.
Виж целия пост
# 1
С много търсене и следене в интернет сайтовете. Отне ни година и половина активно търсене. В момента цените са такива - високи. Не очаквайте да намерите нещо супер на ниска цена.  Peace
Виж целия пост
# 2
Чрез познат. По- точно- бившият ми шеф, да е жив и здрав.
Имах определен бюджет, който стигаше само за боксониери в крайни квартали, в каквито и ме водеха брокерите- от две агенции. Хем исках да се събуя и да вляза наготово, хем да е гарсониерка на центъра. Видях, че не става така и вдигнахме бюджета. След дни срещам същия този шеф и му разказвам одисеята си. Звънна ми след два дни с две предложения, отговарящи точно на бюджета- НС, център, шпакловка и замазка. Строителката му била приятелка, та и комисионна нямало да плащам на брокер и т. н. Ходих и видях двата апартамента, досущ еднакви с разлика в етажите. Харесах единия и стана работата.
От започване на търсенето до покупката ми отне три месеца.

Успех в търсенето!
Виж целия пост
# 3
С постоянно следене на обявите в интернет сайтовете, както и ежеседмично обикаляне по огледи. Накрая имах чувството, че съм огледала всеки апартамент, предлаган в избрания район.
Отне ни 10 месеца. Не беше идеалният избор, но заради задаващият се скок на цените, решихме, че по-добре да избързаме с покупката, за да успеем все пак да купим нещо. Мисля, че не сгрешихме, защото в момента апартаменти със сходни параметри и в подобно състояние се предлагат с 20 хил. евро отгоре.
Виж целия пост
# 4
Следене на обяви. Всички, без ограничения дали са от собственик или агенция.
Когато намерихме това, което търсехме, се оказа за частни лица, въпреки че бяхме колеги с брокера му го казахме чак след изповядването, беше доста същисан Simple Smile

С обикаляне и разпитване на съседи никога не сме имали късмет. В малките градове има смисъл, в големите за мен е губене на време.
Никой собственик не си крие имота, който продава го е пуснал в обява. Така че - седене там.
Виж целия пост
# 5
С ежедневно, по няколко пъти на ден, следене на обяви; ходене по огледи на предложени от брокера ни имоти; накрая и 2 човек, уж "приятел", но всъщност брокер започна да ни предлага не лоши апартаменти. Като цяло ние търсехме, обаждахме се на брокерката, която само уреждаше срещата и накрая взе немалка сума пари затова, но това е отделна тема. От началото на търсенето до финализиране на сделката минаха 18 месеца. Направихме компромис с вида на строителството, но не и с местоположението, изложението и големината на стаите; цената беше нормална за съответният период (06.2017), според мен завишена с около 15К спрямо предишни години, но нямахме начин да чакаме да паднат цените, нито пък да закупим на зелено и затова си я платихме.
Хубавите имоти, качени в сайтовете, изчезват буквално за 60 сек, докато вдигнеш тел да се обадиш - вече си 6 човек за оглед, а още 1 го капарира и директно купува.
Виж целия пост
# 6
С къща е малко по-различно. По обясними причини повечето са в лошо състояние или най-малкото не са ремонтирани от години. Определете си на какви критерии да отговаря мястото, след това определете кои села отговарят на тези критерии и продължавайте да търсите - олх, имот и всякакви. Може да поразпитате и на място в избраните села.

От това, което се вижда в обявите - цената рядко може да се свали значително, освен за имот на лошо място и в лошо състояние. Ако ви се струват скъпи- насочете се към друг район или направете компромис.

Иначе аз съм си намерила апартамента по обява, нямаше нищо тайно, и брокерът ми не си е вадил от ръкава имоти, които да се предлагат ексклузивно.
Виж целия пост
# 7
И аз мисля, че има разлика между търсене на жилище и къща. С къщата е по-сложно, а и има повече шансове да стане чрез познати.
Ние купихме два апартамента за последните 6 години - първият го чакахме 2 години, вторият - малко повече от 7 месеца. Търсенето ни беше в много тесни граници. Гледала съм само в един сайт, общо взето в останалите беше същото. Общо взето по цял ден висях в сайта.
Виж целия пост
# 8
Нашето жилище го намерихме в интернет,но първо го видях от агенция и след няколко дни същия апартамент от собсвеника в друг сайт,като обявата от агенцията завишена с близо 20 000 лева.
Виж целия пост
# 9
Нашето жилище го намерихме в интернет,но първо го видях от агенция и след няколко дни същия апартамент от собсвеника в друг сайт,като обявата от агенцията завишена с близо 20 000 лева.
Редовен номер на собствениците. Питала съм много защо го правят, отговорът е - "Може пък да успеят да ми го продадат по-скъпо..."
Виж целия пост
# 10
Ние търсихме къща около година. Както и другите написали до момента търсенето беше ежедневно в борсите за имоти. Бяхме харесли една и се бяхме разбрали с продавача, че имаме намерение да я купим. След  ден-два брокера ни се обади да ни каже, че била продадена. Още имам съмнения, че това наистина се е случило. Както и да е, тогава решихме да търсим и апартаменти. Три месеца по-късно купихме апартамент. Оказа се много по-лесно и за намиране и за финансиране от банката. 
Виж целия пост
# 11
На мен ми го намериха в бг мама Grinning Ама после стана доста сложно, докато го взема. Все още е в строеж, но му се вижда края и засега всичко изглежда добре.
Виж целия пост
# 12
Нашето жилище го намерихме в интернет,но първо го видях от агенция и след няколко дни същия апартамент от собсвеника в друг сайт,като обявата от агенцията завишена с близо 20 000 лева.
Редовен номер на собствениците. Питала съм много защо го правят, отговорът е - "Може пък да успеят да ми го продадат по-скъпо..."

Аз пък друго знам. Собственикът иска една цена, която да получи чисто от продажбата и казва на агенциите да си сложат колкото искат отгоре. Затова един и същи имот може да се продава от различни агенции на различни цени - кой какъвто % е преценил да си сложи и кой колко е алчен се вижда с просто око:)
Виж целия пост
# 13
Като се свързахме със собствениците да направим оглед и се видяхме ги попитахме дали цената,която са обявили си остава и те казаха да.Понеже са малко на възраст първо са го пуснали през агенция,като са казали,че искат 70 000лв.Агенцията го обявява на 90 000 и водят хора,като допълнително искат процент и от продавача и купувача.
Виж целия пост
# 14
Абонирах се да получавам обяви от няколко агенции. Пратиха ми мейл с няколко апартамента и първоначално не обърнах внимание на в последствие купения. Добре че майка ми настоя да го видим и се влюбих.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия