Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шнорхелинг – в изучаване на подводния свят

  • 22 996
  • 171
# 165
Второто за мен не са чорапи, а акваобувки. Имай предвид, че чорапите, които са за плавници, не са предвидени да се разхождаш с тях. При досег с грапава повърхност или остра скала ще заминат.

Не знам дали тези с подметка могат да влязат в плавника. Не съм виждала досега такава комбинация.
Виж целия пост
# 166
Аз си мечтая за акваобувки-плавници. С акваобувки се разхождаш, влизаш в морето, там само закачаш плавниците отпред пред акваобувките. Ама не намирам такива. Някой спешно трябва да изобрети и патентова, много ще е удобно по тия каменисти места, по които ходим.
Виж целия пост
# 167
anbibian, аз имам най-обикновени неопренови чорапи от българския Decathlon и ми вършат супер работа вече не знам кое лято подред. За тези става въпрос. Умишлено си взех такива, чиито неопрен е по-тънък, защото е по-практично.
Имам и два чифта чорапи от ликра (тези и тези) – те също са ми незаменими; даже ги слагам по-често, отколкото неопреновите. Много са леки и удобни и на 100% предпазват стъпалата ми от нараняване, причинено от самите плавници.
Важен момент, който и останалите момичета, виждам, са споменали, е, че ако ще носиш чорапи, особено неопренови, и особено от по-дебел неопрен, трябва да си вземеш плавници поне един размер (или дори два) над този, който стандартно носиш. Пример, ако твоят номер по принцип е 38-39, плавниците ти трябва да са поне 40-41 или 42-43 (в зависимост от конкретния модел). Затова е малко рисковано да поръчваш по Интернет, без да си имала възможност да премериш плавниците с конкретните чорапи, с които смяташ да ги носиш.
Иначе, нямам проблем със скалистите терени. Винаги слагам плавниците си на ръба на морето, после само се завъртам по корем и се плъзвам напред. Дори водата да е малко над една педя, пак няма проблем. Влизам си гладко.
Виж целия пост
# 168
Макарон точно това искам и аз!


Аз съм 37 номер, т.е трябва да взема 38/41, за да ги нося с неопренови чорапи. Разбрах.
Не разбрах за приплъзването Relaxed На Антисамос и Фтери едвам се намъкнах във водата с плавниците и след първото излизане повече не ги сложих. Обикновено ги обувам и влизам на задна, моите са дълги плавници, но където има много камъни и особено ако вълните са ги изровили и е станало почти отвесно ми е голям зор наистина.
С 3 мм неопрен не може ли да си влезеш във водата по чорапи без да ги скъсаш? Аз като гледам моето горнище е 1,5 мм и си е бая плътно.
Или да поръчам направо 2 номера по-големи плавници и да пробвам с моите акваобувки у дома Laughing

Благодаря на всички за съветите, за сега май ще се въздържа от плавниците, може да отида до Декатлон да разгледам техните.

Да питам сега за камерата, че е доста намалена днес в Амазон. Тази избрах https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07F3F63SX/ref=ox_sc_act_t … 1NNL859&psc=1
Моето олимпусче сдаде багажа този септември, нямаме нито една снимка под вода.
Виж целия пост
# 169
Anbibian, сигурно е въпрос на късмет, но не са предвидени за това. За харпунджиите ръкавиците, които също често са 3мм, са консуматив, защото при досег с по-остри скали заминават.
Виж целия пост
# 170
Аз си ходя с моите чорапи (както с неопреновите, така и с тези от ликра, които са буквално тънки като хартия) и засега не са се скъсали. Причината, обаче, не е, защото разчитам, че ще предпазват стъпалата ми, а понеже ми е гадно, като под чорапите влезе пясък. Затова – още на брега си чистя стъпалата от пясъка, слагам сухите чорапи, влизам в морето и надявам плавниците. Такъв е "редът" при мен. Grinning
anbibian, според мен, този вариант не е много удачен. Не смятам, че ако си с чувствителни стъпала, едните обикновени чорапи ще те предпазят от камъчетата. Аз, честно казано, не разбрах много-много къде е проблемът. Защо просто не отидеш до самия "ръб" на водата с джапанки – после сядаш на пясъка / скалите, хващаш джапанките и ги хвърляш на 2-3 метра зад гърба ти, поставяш си плавниците и още от самото място, на което седиш, вместо да се изправяш и да крачиш с плавниците, директно тръгваш да плуваш. Аз така правя. Само на излизане ще ти е малко гадно, защото джапанките ти няма да са наблизо, но е вариант, ако някой може да ти ги подаде.

По отношение на камерата, аз бих те посъветвала директно да си вземеш GoPro – причините са доста, но повярвай ми, разликата между тази марка и някое китайче е от земята до небето.
Виж целия пост
# 171
Не ми се дават толкова пари за GoPro, поне за момента. Погледнах ги, но ми се видяха скъпички.
Последно си харесах тази камера, но за момента няма да купувам, може би като наближи лятото пак ще погледна какво се предлага https://www.amazon.de/gp/product/B07RBV8XCD/ref=ox_sc_saved_titl … R8XB7XF&psc=1
За сега ще се въздържа и от чорапите и плавниците, ще отида да разгледам в Декатлон. Поръчах си само два шнорхела, да сменя този от Декатлон, който ми се счупи.
https://www.amazon.de/gp/product/B007MAKHUO/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
https://www.amazon.de/gp/product/B001OEH7SE/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1

Моите крака не са чувствителни от към кожата, в смисъл не ме притеснява, че ще се порежа или нещо такова, но са чупени и двата на малките кости на кутрето и като ходя боса върху камъните, буквално си ме наболява изкюлително ми е неприятно самото усещане върху костите на стъпалото. За влизането, да така правя и аз, отивам с акваобувките, оставям ги на плажа, преобувам се и влизам, обаче излизането е ужасно, няма как да не сваля плавниците, минавам извсетно време боса върху камъните, зависи колко е плитко преди излизане, ако е по-дълбоко, ходенето е по-малко и накрая сядам на брега да се обуя. След първото такова излизане, спрях да слагам въобще плавници и продължих да плувам с акваобувките.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия