Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво мислите за недиагностицираните случаи на аутизъм, дислексия и други

  • 1 792
  • 3
Здравейте...
Зачетох се в темите тук и ми е интересно да чуя какво бихте казали по въпроса.
Чела съм доста за тези състояния по определени причини, за които няма да говоря сега. Темата е за хората, на които не са им поставили диагноза като деца, а вече са големи. Познавате ли такива? Аз познавам - трима. Виждам трудностите, с които се сблъскват или са се сблъсквали, но си нямат представа защо са такива.
Единият ми е бивш съученик и приятел (не интимен), другите двама са ми братовчеди. По-малкия израсна пред мен. Помня как първо не можеше да се научи да говори. Помня когато щеше да бъде първи клас, едва успяваше да връзва къси изречения, чудех се как ще се справя. Но всъщност се справи. И имаше талант да рисува много добре (но никой не го насърчаваше да се занимава с това). Винаги е бил много срамежлив. Разбрах, че са го тормозили в училище, до осми клас със сигурност, след това не знам... Брат му пък като поведение е като всички останали, но когато беше малък ученик, не можеше да се научи да чете и пише. Голяма мъка беше, а всички го обвиняваха, че е мързелив и т. н. И двамата не обичаха да четат.
Приятелят ми се оказа гениален в една определена област, също знае всички разписания на градския транспорт и по принцип има афинитет да помни някакви определени неща, излишни за останалите хора. Но е много срамежлив, все иска да се представи в най-добрата светлина. В училище беше аутсайдер, само аз му бях приятелка и до ден днешен поддържаме връзка. Сега е студент, но и сега няма други приятели.

Вие познавате ли такива хора?
Виж целия пост
# 1
Направо ми се ще да напиша цял ферман, но засега се записвам само да следя.
Виж целия пост
# 2
Аз не мисля, че като се диагностицират -та ще се излекуват и носещите тези проблеми ще са супер успешни. Даже мисля, че така наречените специалисти могат и да навредят с диагнозите и леченията . След като младежите са завършили училище вече могат да се специализират в нещо, което обичат. Няма смисъл да се връщат в детските години.
Виж целия пост
# 3
 Да , познавам такива хора.За съжаление те са неразбрани от обществото.Времето в училище е най-трудния период, а след това........Учителите са слепи за техните различия. Много лесно е да се каже ,че различния е лош, мързелив и т.н. в общество ,което не е толерантно! / Ох, усещам как някои хора си  си точат зъбите да ме сдъвчат в този момент!!!/Много сме далеко от цивилизованите страни.Учителите ще  си останат длъжници на тези деца.И не точно длъжници ........
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия