Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Подготовка за малкия човек - тема 4

  • 52 235
  • 736
# 45
И това го има.
Отделно едни приятели бяха купили количка за над 2000 лв и бебето не искаше в нея.. все на ръце
Виж целия пост
# 46
И това го има.
Отделно едни приятели бяха купили количка за над 2000 лв и бебето не искаше в нея.. все на ръце
Моя приятелка е по същия начин - бебето в количка и за 1 минута не иска да стои и постоянно я носи на ръце. Много неудобно и уморително ми се вижда и много се надявам моето да иска в количката, че носенето като цяло ме притеснява, особено навън. Аз и затова не съм и помисляла за раница, ужасно спъната съм.

Бебетата след колко време мислите да ги извеждате навън? Не говоря за парк или мол пълни с хора, а например на двор/тераса. Аз чакам късно августинче или ранно септемврийче и се чудя при хубаво време след колко мога да го изкарвам малко на въздух.

Виж целия пост
# 47
Ние още няколко дни след изписването почнахме да го изкарваме за малко на терасата, а тогава вече си беше есен.
Виж целия пост
# 48
Аз родих октомври. Беше прекрасен месец. На десетия ден го изведохме на балкона, на 11тия за един час в парка по забутана алея.
Една приятелка акушерка ми се обади да ме пита как е детето. Викам ѝ, че спи. И тя ме пита: изведе го в това хубаво време, нали?
Обясних, че не смея.
И тя: луда ли си? Облечи го хубаво и в една завивка го изкарай на въздух
Добре, ще беше тя, че кой знае кога щях да го изведа Wink
Виж целия пост
# 49
Аз не вадех от количката при мрънкане, правех кръгчета докато се успокои. Сравнотелно бързо преминаваше. Според мен си беше от колики в началото, не че не харесва количката. После много си свикна в нея, но аз не го взимах от нея в началото, просто го возех до откат, не съм сядала никъде, возенето също помага при колики.
Виж целия пост
# 50
И моето, родено края на септември, някъде на седмица го изведох първо на терасата и после за дълги разходки навън. И така цяла есен и цяла зима.
Виж целия пост
# 51
То зима ли беше? Нищо работа. Супер период беше за мен. Той си спинка, аз си гледам къщата. Построим един ден у дома, на другия излезем...
Ама тая зима ще е олеле!!!
Както прохожда ще ми се прииска да се гръмна!
Виж целия пост
# 52
Идеална беше зимата, така е, въпреки че си имаше някакви седмици, в които излизахме на минусови температури и сняг. Добре че все пак нямаше големи преспи, та успявах поне един критичен период от деня да си спестя. Че навън спеше, а вкъщи - хич. Ама сега, като започна най-накрая да спи следобяд по 2 часа, дали съм навън или не лягам и аз. Grinning
Виж целия пост
# 53
Да, аз раждах зимата, януари...изписаха ни беше 15 С...Първо излизане на 10 дни, ходихме да ми махат конеца, нямаше на кой да я оставя. После след 2 седмици пак, и застудя. Активно излизахме след около 40тия ден.
Ако детето е неспокойно, може би раницата не е сложена правилно или не е подходящ модел за майката...Принципно като са малки обичат да са гушнати в мама, така и чуват сърцето и се успокояват. Ние сложихме в раница на 4 месеца и винаги заспиваше и в мен и в баща си. За количките не знам какво да кажа,  ако приемете че детето не харесва вашата количка, то първата една година ще ви е много трудна.
Виж целия пост
# 54
Не мога да заменя количката с носилка. Ползвам слинга за кратко - или вкъщи, или до магазина, или навън, когато иска да го нося, за да разглежда.
Не знаех, че има деца, които не обичат да се возят в количка. Моят, ако има как, постоянно ще е в нея. Даже я ползвам вкъщи, когато се чудя как да го разнообразя.
Офф, много е трудно на тази възраст (3 м.). Още не се заиграва дълго с играчки. Всичко е за 10 мин. После трябва нещо друго да измислям.
Виж целия пост
# 55
И за мен количката си носи един комфорт за детето и родителя, раницата друг. На ежедневни разходки в студ и на слънце, в много горещо време детето не е защитено, особено за новородено това не е никак добре. До шести месец бебето не трябва да е изложено на директна слънчева светлина, не се препоръчва и ползването на слънцезащитна  до 6 месец. Въпросът с тежестта и багажа, който трябва да се мъкне, също не е за подценяване. Ние ползваме раницата основно за места, където с количка не е комфортно, носили сме сина ни по 5-6 часа с почивка за хранене и смяна, но към края започва да нервничи, измаря се в една и съща поза, като цяло обича да го носим. Лятото се обрива по корема от горещината при носене с раница, отделно двамата с мъжа ми са мокри целите от допира между тях и мъжът ми от колана допълнително, пробвахме раница, която да не е с твърд колан, тя пък се врязваше в краката на детето много. Синът ми си обича количката, наслаждава се да спи в нея и да гледа. Има и деца, които не обичат, но сякаш са по-редки тези случаи. Ежедневно сме с количка, когато ми писне да обикалям Морската градина, ползваме раничка и отиваме в някоя горичка. Simple Smile Отделно раничката е удобна за прегледи при лекари, аз сама не съм си я слагала още, за да ходя до магазин, но съм виждала доста майки, удобство си е. Друго, което съм виждала е, когато плаче много детето и иска на ръце, майката го вади от количката и го слага в раничка/слинг, детето ухилено гледа, тя си бута количката. Simple Smile
Виж целия пост
# 56
Искам да ви попитам някой дали е ползвал бебешкия прах за пране на персил? И с какъв препарат да почистя кошарата, като я сглобим и шкафчето?
Виж целия пост
# 57
Ползваме бебешкия Персил откакто малкия беше на годинка и се беше активирал някакъв дерматит. Като смених праха с течния бебешки Персил, както и козметиката, вече не е имал проблеми. Няма как да знам дали е от праха, но ми харесва как изпира и как мирише Simple Smile
Виж целия пост
# 58
Да, ние си го ползваме за нашето пране доста преди да забременея, а сега и за бебо, харесва ми Simple Smile
Виж целия пост
# 59
И аз съм с Персил, но тук не му казват бебешки, а подходящ И за бебета, а по принцип се води за чувствителна кожа, общо казано, защото са им забранили подобни слогани, тъй като нямало разлика в съставите на бебешкия и не бебешкия.

Priqtelka, от поста ти така ми се доходи в морската градина с бебетата... не съм била там от години...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия