Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Петокласници - 2018/2019- Тема 1

  • 60 918
  • 776
# 135
През Гугъл мапс - сподели местоположение. Детето знае, не е тайно шпиониране Joy
Виж целия пост
# 136
Може също и с Find my Iphone,find my phоne by google,и още многоо други от app stor-a.
Виж целия пост
# 137
Здравейте момичета. От тази година в ново училище и с нова класна: Райна Пеева, СУ Найден Геров. Някакви отзиви да имате?
Виж целия пост
# 138
Здравейте момичета. От тази година в ново училище и с нова класна: Райна Пеева, СУ Найден Геров. Някакви отзиви да имате?
Това в кой град?
Виж целия пост
# 139
Моят това лято се отпуши на четене. Еднообразни глупости, разбира се, но пък по много. Simple Smile Свърши първия цикъл на Пърси Джаксън и сега е на 7-а или 8-а книга от поредицата за Скълдъгъри Плезънт. Поне не се плаши от дебели книги вече.
Виж целия пост
# 140
Здравейте, включвам се и аз, средният ни син ще е 5-ти клас тази година. Преди 2 години с най-големия си беше мъка този пети клас, тъкмо за тях въведоха новата програма, а нямаше учебници доста време, раздадоха им първо старите, пък липсваха уроци... Дано сега е по-леко за децата!
Аня, привет и тук. В седмокласната също ще се печем на бавен огън 😂
Виж целия пост
# 141
Вчера бяхме на очен преглед. За съжаление болното око се влошава, но поне здравото още си е здраво.
Сега чакам родителската среща.

Не мога да препоръчам тарифен план, но искам да ви обърна внимание, като подписвате нов договор с включени данни, за текущата практика на мобилните оператори. При изразходване на включените МВ на максимална скорост, автоматично се зареждат нови пакети струващи по 1лв. всеки, освен ако не пратиш SMS, като той трябва да се праща всеки месец. Долу съм преписала примерен текст до някъде, доколкото за различните оператори и тарифни планове имало (според колеги) разлика.
Скрит текст:
Тарифните планове хххх позволяват преференциално и последователно ползване на до 3 пакета по 100 МВ на максимална скорост в рамките на всеки месечен период на фактуриране на единична цена за всеки пакет от 1.00 лв. с ДДС при следните условия: След изчерпване на включените в тарифния план МВ на максимална скорост, ще бъде получено кратко текстово съобщение (SMS) за предстоящо активиране на допълнителния пакет, …. Предварителния отказ се извършва чрез SMS – отговор на кракът номер хххх с текст STOP ….
Доколкото се консултирах с юристи практиката си е напълно легална. Та ако ги имате тези клаузи предупредете и децата.
Виж целия пост
# 142
Здравейте и от мен, моят син също ще е в пети клас тази уч. година и с интерес ще ви следя Simple Smile
Библията в задължителния списък за пети клас ли е?
Какво се учи от нея?

При нас е от списъка за лятото. Ще се учи за създаването на света. Ще правят сравнение между различните теории за създаването на света - от гледна точка на  митологията (гръцка, скандинавска или др.), от гледна точка на Библията, от гледна точка на фолклора. Това е причината да имат да четат митове и легенди, Библия (при нас е детската) и български вълшебни, фолклорни приказки.
Виж целия пост
# 143

Аня, привет и тук. В седмокласната също ще се печем на бавен огън 😂

А, нямаа да сте сами.И аз се записвам на двете места.

Детенце прочете задължителната литература.И още доста книжки по нейно усмотрение,но тя си е ""читанка"/обича да чете/.Винаги след училище грабва книжка и чете,чете,чете....Ако я остави човек може и 3 часа да откара.От Пърси Джаксън прочете цялата поредица-4 или 5 книжи са.

Новата учебна година започва в ново училище.Купила съм тетрадки само голям формат,защото зная,че такива искат,скицник формат А3 и униформа.На 12,09 е родителската среща,а през деня децата ще се запознаят с новите си съученици,учители и училището.
Виж целия пост
# 144
Аз съм на вълна подвързване на учебници. Тази година отново мисля да заложа на самозалепващото фолио, но моля ви, споделете някой трик, за да не се подгъва, да не влиза въздух и да стои гладко и красиво. Все нещо объркваме и не ни се получава желаният резултат, а с това фолио втори опит няма. Flushed
Виж целия пост
# 145
Искам да се похваля, че в нашето училище горен курс (5-7 клас) имат нова придобивка - лични шкафчета. Мънички са, не са като персоналните locker-и в САЩ и други държави, но съм много щастлива. Надявам се да си остана щастлива и да няма никаква уловка (аз все съм нащрек за уловки, такава ми е смотана породата).

Иначе аз чакам с нетърпение род срещата на 11 септември и запознанството с новата класна. Да видим там пък какви изненади ни чакат (освен униформата, пфуй).

За подвързването на учебниците не ми се мисли, но най-вероятно пак ще се носят купчините в книжарницата за напасване на готови подвързии. Един път сме пробвали с фолио и резултатът беше супер, но сега не знам, при положение че учебниците не са наши... А и не ми се разправя, защото ако подвържем на петокласничката, ще трябва и на второкласничката. Вижда ми се бая зор.
Виж целия пост
# 146
Подвързвам само учебниците, които се връщат. Всичко друго - не!
Ние още не знаем кога ще има рс и класен.

И да похваля набора. И тази година се е представил блестящо на изпитите за сертификата на Кеймбридж. С максимален резултат и едно от най-добрите представяния за София от всички явили се. От школата са много горди с него.
Виж целия пост
# 147
Нашата родителска среща е на 12.09. Вече познаваме директорката, класната и учителите по математика и английски, така че се надявам да няма неприятни изненади.
Раницата от Китай пристигна онзи ден, хареса се (дори и на съседчето Grinning ), сега остава да измислим тоалета за първия учебен ден.

Току що и класната ми се обади лично да ме покани на родителската Simple Smile
Виж целия пост
# 148
Вивиан, по всичко ли ви искат тетрадки голям формат?
За рисуване върху А3, за първи път чувам. Баткото ни последната година смениха учителя по рисуване, който им въведе (и на по малките) 1/4 картон + изискване да се носи задължително в папка, не можеше туба.
Не знам как ще е в новото училище сега и само нови моливи съм взела, не че имаше нужда. Blush

Вчера минахме през Лидл и се доснабдихме с по 2 тетрадки някакъв странен формат (по големи от А5/В5) , дебели, със спирала и с възможност да се слагат разделители... "много били яки"
... та се чудех дали може да се ползват по няколко предмета?! Примерно една по БЕ и Литература.

Ще почерпя опит и ще пробвам как е да не подвързвам тетрадки.
Виж целия пост
# 149
Ще подвързвам всичко. И така тетрадките и учебниците стават на нищо, пък не ми се мисли, ако ги оставя "голи".

С какви обувки ще изпратите петокласниците на първия учебен ден? Аз се чудя дали отново да купя официални обувки за едно обуване, или да е с нещо тип кецове/маратонки Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия