За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 512
  • 739
# 315
Направих тази вечер пълнени тиквички, както винаги до сега съм си ги правила - разбито яйце, наситена вътрешността, моцарела, подправки и зелен лук. Обаче плувнаха в супер гадна течност, даже преляха, а кората на тиквичките горчеше. Много горчеше. Къде греша? От сорта ли е? Бяха от онези по-тънките с тъмно зелена кора.
Виж целия пост
# 316
от тиквичките е. Не са били хубави. Или преторени, или кой знае с какво обработвани, да издържат на пазара.  Но не е от сорта; те са вкусни и сурови
Виж целия пост
# 317
Абе да ти кажа и корема ме заболя, а той ми е индикатор, че не ок храната. Успокоих се, че не е в мен вината. Но пък не са били меки или изгнили.
Благодаря за мнението Simple Smile
Виж целия пост
# 318
Как правите пълнени чушки с яйца и сирене?
Виж целия пост
# 319
печени на фурна - в тава с мъъъничко вода, мазнина и завивам с фолио, да се пекат  и задушават и се бели люспата  след изпичане.  и отгоре понякога парче домат, като тези на Ил http://ilrai.blogspot.com/2017/05/blog-post_21.html
Но през последните години съм върнала онези пълнени, пържени чушки с яйце  и сирене от детските години Simple Smile  https://pep-4o.blogspot.com/2016/06/blog-post_27.html и от пролет, до есен си отяждам на тях - ами много по-вкусни са от печените. Само тук трябва да се подбират от белите, по-тънки чушки - Сиврия, Златен медал - защото  дебелите капии не могат да се изпържат хубаво за краткото време
Виж целия пост
# 320
Здравейте. Имам кокосово мляко, използвах малко от него за едно ястие и останалото стои в хладилника. Искам да попитам какво бих могла да направя с него?! Благодаря.
Виж целия пост
# 321
Имам суров бекон и бих искала да помоля за лесни и изпитани рецепти, тъй като засуканите не ми се получават особено.
Виж целия пост
# 322
защо не го овкусиш и изпечеш на скара?
Здравейте. Имам кокосово мляко, използвах малко от него за едно ястие и останалото стои в хладилника. Искам да попитам какво бих могла да направя с него?! Благодаря.
палачинки https://pep-4o.blogspot.com/2014/03/blog-post_24.html
козунак, или сладкиш, в който да смениш прясното мляко с кокосово
кокосово пиле с гъби и зеленчуци https://pep-4o.blogspot.com/2016/06/blog-post_29.html
масала със зеленчуци и свинско.
Виж целия пост
# 323
Благодаря!
Виж целия пост
# 324
Скрит текст:
Аз го държа в хладилник нарязан на порции, гледам самият кашкавал да е твърд.
Мира, погледни при пеп-4о, там ми е първата помощ почти винаги!
  https://pep-4o.blogspot.com/2014/03/blog-post_28.html
И аз имам нужда от помощ - преди години си записах оттук рецепта за поача с бакпулвер. Да, обаче тефтерът си е вкъщи, а аз на почивка. Търсих усилено, но не мога да намеря същата рецепта. Тази, която сега намерих в турската тема е с 2 с.л. кис. мляко, а аз си спомням, че беше с 1ч.ч. По спомени имаше около 2,5ч.ч. брашно; 1 п. бакпулвер; 1ч.ч. кис. мляко; 1ч.л. сол; олио...За пълнеж сирене и яйце за мазане . Ще я давам на съседка, но първо ще ги направя аз, та да не се излагам  Embarassed

bilqna_69, сигурно е късно вече, но прегледай тези рецепти от записаните ми, с по 1 чаша мляко са:

1, 2, 3,
Виж целия пост
# 325
Благодаря,labrex! Не е късно, ще ги правя днес или утре.
Виж целия пост
# 326
Моля за лесни, изпитани и вкусни пърленки за скара, ако може и без мая. Искам да забъркам малко количество 5-6 и няма да мога да дозирам маята.
Виж целия пост
# 327
Варих патешки сърца,но бульона остана...може ли да се ползва?
Виж целия пост
# 328
разбира се. За всяка супа, или манджа. Ако няма да ползваш скоро - сложи го да  поизвари още Simple Smile и го прибери в бутилка 500мл във фризер. Може и всичкия, ако ти е повече, но заема повече място Simple Smile
Виж целия пост
# 329
Моля за лесни, изпитани и вкусни пърленки за скара, ако може и без мая. Искам да забъркам малко количество 5-6 и няма да мога да дозирам маята.


Виж рецептата на венс, можеш да направиш половин доза, много вкусни стават.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,613.msg5305.html#msg5305

А тези са със сода.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … me=Barzi-parlenki
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия