За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 367
  • 739
# 675
Слагам продуктите в тавата, завивам я с фолио и периодично проверявам и  разбърквам до готовност на картофите. Готвя я с домати, без вентилатор, намалям като заври. И според мен е от сорта картофи.
Виж целия пост
# 676
Да имат, също така на вентилатор или без..на вентилатор и 220° ми се опича много бързо.
Какви са пропорциите за заливката от снимката по-горе? Никога не ми е ставала така плътна заливката.

Има линк с рецептата и там е описана заливката на мусаката.
Виж целия пост
# 677
С какво се чисти нагар по тенджери от печка на дърва?
Виж целия пост
# 678
На вентилатор на 200' я готвих мусаката.
Според мен е прекалено силно. Ако е с вентилатор - на 170-180, ако е без - може и на 200.
На 200 с вентилатор течността се е изпарила по-бързо, без да успее да сготви картофите, които така и така са били неподходящи.
Виж целия пост
# 679
На вентилатор на 200' я готвих мусаката.
Според мен е прекалено силно. Ако е с вентилатор - на 170-180, ако е без - може и на 200.
На 200 с вентилатор течността се е изпарила по-бързо, без да успее да сготви картофите, които така и така са били неподходящи.

плюс това въглехидрати не се готвят на толкова високи градуси, а до 200. аз лично готвя на 150 с вентилатор най-често.
иначе в случая най-вероятно е от картофите.
Виж целия пост
# 680
С какво се чисти нагар по тенджери от печка на дърва?
С пепел и/или  сода за хляб бих изчистила аз. В краен случай - мегило
Виж целия пост
# 681
Моля ви кажете ми какъв конец мога да използвам ако искам да направя пилешко руло, например? Въобще какъв да е, за ад издържа на висок градуси при печене?
Виж целия пост
# 682
Моля ви кажете ми какъв конец мога да използвам ако искам да направя пилешко руло, например? Въобще какъв да е, за ад издържа на висок градуси при печене?
Дебел памучен конец,от някоя кинкалерия или магазин за шивашки принадлежности.
Има и специални силиконови ,майка ми не ги хареса и пак мина на обикновените.
Виж целия пост
# 683
Моля ви кажете ми какъв конец мога да използвам ако искам да направя пилешко руло, например? Въобще какъв да е, за ад издържа на висок градуси при печене?

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/11/blog-post_20.html
Виж целия пост
# 684
С какво мога да заменя прясно мляко в кекс? В рецептата е 3 с.л.
Виж целия пост
# 685
С какво мога да заменя прясно мляко в кекс? В рецептата е 3 с.л.
С вода
Виж целия пост
# 686
С айрян или направо кисело мляко съм заменяла също, че прясно мляко не пия и вкъщи рядко имам.То щом е само 3 лъжици, значи хич не е основна част от рецептата, вода също ще свърши работа, едва ли да се отрази особено. Или пък малко сметана, ако имате.
Виж целия пост
# 687
Моля ви кажете ми какъв конец мога да използвам ако искам да направя пилешко руло, например? Въобще какъв да е, за ад издържа на висок градуси при печене?

продават специални конци за печене, но ми се струват скъпи. аз купувам обущарски.
Виж целия пост
# 688
Ползвано е старо сирене (козе) за пълнени чушки с ориз...
Идеи с какво да се потуши аромата?
Виж целия пост
# 689
Ползвано е старо сирене (козе) за пълнени чушки с ориз...
Идеи с какво да се потуши аромата?

с много ракия/вино, предварително приложени вътрешно  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия