На палатка в България

  • 23 769
  • 298
Отзиви за къмпингите и местата където е допустимо диво къмпингуване в България.
Обичам да почивам на палатка и най вече из Родопите.Сега издирвам къмпинг около Кранево ако някой знае моля да пише мнение и препоръки.
Виж целия пост
# 1
Къмпинг около Кранево няма. На север най-близкия е на Икантълъка - Свети Георги и още по на север - в Крапец, Шабла и Дуранкулак. На юг от Кранево май Шкорпиловци е първия.
Виж целия пост
# 2
Благодаря за отговора.Във форуми четох за къмпинг между Албена и Кранево но информацията е много оскъдна и не ми се ще да я приемам на доверие.На юг мисля че най близо е къмпинг Лагуна http://www.lagunavillageresort.com/
Виж целия пост
# 3
А мнения за къмпингите Китен, Юг и Оазис http://iffavorit.com/#home . Чудя се между Юг и къмпинг Силистар http://www.campingsilistar.com/index.php/ceni/ Скоро не съм почивала в никой от тях.Интересува ме състоянието на плажа и самите къмпинги в какво състояние са.
Виж целия пост
# 4
Макар и в края на сезона ето и моите отзиви от къмпингите по Черноморието които посетихме.

1,Градина http://campinggradina.com/bg/ според мен това е един от най хубавите и уредени къмпинги. Сайта им позволява резервация на место за палатки и каравани с предварително определена дата. Местата със санитарни възли са обновени и се почистват по няколко пъти на ден. Топла вода има но на моменти свършва. Минус за мен е че са малко местата в къмпинга с дървета , но на схемата се виждат парцелите с естествена сянка и човек може да си избере локация когато резервира. Къмпинга е зад самата плажна ивица , и не дели плаж с населено място. Местоположението му е удобно като достъп от главен път Бургас-Царево, и като отправна точка за разглеждане на забележителности по южното черноморие.

В следващи постове ще дам отзиви и за къмпингите Юг, Озаис,Делфини,Силистар, Китен


Виж целия пост
# 5
2,Къмпинг ЮГ http://iffavorit.com/#home  . Чудесно местоположение, на първа линия на самия залив. Извън населено място, плажната ивица я дели само с хотела който е в рамките на къмпинга и къмпинг Якото място. За съжаление така и не успяхме да се настаним там на палатка, макар и септември места нямаше.На практика това е така защото част от стария къмпинг е застроена в хотел към който има и паркинг, освен това има доста бунгала които са построени на първа линия зад плажа и места за каравани.За палатки остава където намери човек между бунгалата и караваните, а там на практика са и паркираните на почиващите автомобили. За мен като минус е че няма разпределение на парцели на къмпинга а всеки се настанява където му хареса или намери място без да се съобразява дали пречи на съседите или им затваря достъпа до местото в което са отседнали. Втори минус произлизащ от това че няма как да се направи резервация за място за палатка и на практика човек отива без да знае дали ще намери място. Топлата вода е на автомат с жетони 1лв. 10 минути. Относно бунгалата отзивите от почивали там приятели са много положителни.Чисти при настаняване , по време на престоя човек почиващите сами поддържат, за целта има осигурени съответни принадлежности за почистване. С хубави веранди със съответната мебел.Без проблем по отношение на тока и топлата вода в тях.
По мое виждане къмпинг Юг е подходящ за почивка на бунгала, каравани и хотел, и не толкова за палатка.
Виж целия пост
# 6
3.Къмпинг Оазисhttp://iffavorit.com/node/198  . На първа линия зад плажа. Направи ми много добро впечатление разположението на караваните и бунгалата , в редици подредени с оставени алеи за автомобилите по които да влизат и да се движат между тях. За палатки мястото е по малко, в най отдалечената част на къмпинга от плажа но в близост до санитарните възли.  Самия къмпинг е на по голо място и няма естествена сянка от дърветата.  Не разгледах санитарните възли в какво състояние са. Хареса ми това че не беше пренаселено, и изглеждаше много спокойно място.
Виж целия пост
# 7
Къмпинг Нестинарка - макар табелата на главния път Царево-Синеморец да стои къмпинга не съществува. На негово място са хотелски комплекси.
Виж целия пост
# 8
Плаж Арапя и къмпинг Арапя. Освен къмпинг Арапя в близост и около него има още  [urlhttp://www.arapya.com/palatki_i_%20karavani.htmlurl]  Един от най хубавите плажове имаше на няколко места зони за палатки но за съжаление е страшно пренаселено https://vila.bg/article/arapya . Палатките и караваните бяха наблъскани почти една върху друга.
Виж целия пост
# 9
Къмпинг Делфин http://camping.bg/camping-delfin-camping14.html  Разположен е на много красиво място, край главния път преди Ахтопол. Този къмпинг ми бе препоръчан от приятели , но за съжаление така и не го огледах.Човека на входа беше изключително нелюбезен, отказа да ни пусне да разгледаме, освен това не му се отговаряше на въпроси и така необходимата информация относно цени санитарни възли и достъп до ток и вода не я получих. Плажа е в ниското под къмпинга и не мисля че това е сериозен проблем.Една част от гората и зоната за палатки се вижда от пътя, но точно там според мен ще е доста шумно поради преминаващите автомобили край оградата.Какво е разстоянието до плажа от там не може да се прецени.Къде и как са разположени санитарните възли и колко са също не стана ясно.
Виж целия пост
# 10
Къмпинг Силистар http://www.campingsilistar.com/  красиво и диво място. Къмпинга е в гората на 200-300 метра от плажа Силистар. Няма постоянно електричество, агрегат се пуска само вечер. Баните и тоалетните са в окаяно състояние.  До плажа Сислистар се плаща 5лв. такса достъп за автомобил свободната зона за плажуване е символична а шума от агрегата захранващ плажните заведения с електричество , изключително неприятен.
Виж целия пост
# 11
Къмпинг Атлиман https://atliman.bg/ На чудесно място, със съвсем нови и добре поддържани санитарни възли.Местата за къмпингуване са под дървета на естествена сянка.Минус е че северния плаж на Китен е много посещаван от туристи а къмпинга е най близо до него.Също и това че край него минава пътя за ММЦ и Приморско и наоколо всичко е застроено, та шума и потока от хора са неизбежни.
Виж целия пост
# 12
Къмпинг Китен http://iffavorit.com/node/197 На хубаво място, едната част в гора което предлага естествена сянка.На първа линия зад плажа.Минус не предлагат резервация на парцел за дата за палатка.Изобщо  това е слабост в политиката на управлението и на трите къмпинга -Китен, Юг и Оазис.Част от бунгалата са без санитарни възли и много стари, има и такива с тоалетна и баня. На няколко места в къмпинга има тоалетни но баните са само едни, което е наистина малко и неудобно ако човек не е близо до тях.Има табла за връзка с ток, макар и доста стари, както и кранове за включване към вода.Топлата вода в баните е с автомати с жетони.Топла вода има денонощно което е голям плюс.Баните и тоалетните се чистят по няколко пъти на ден и относно хигиената нямам забележки.С още две бани и малко поддръжка на тревните площи би могъл да съперничи на Градина.
Виж целия пост
# 13
Това лято бяхме тук https://www.campingshkorpilovtsi.bg/index.php/home/. Хареса ни много. Тихо, спокойно, чисто. Плажа е през шосето. Залесяването все още не е така добре развито, но мисля, че догодина ще е идеално.
Виж целия пост
# 14
За къмпинг Китен пропуснах да спомена ,че имаше WF свободен и с почти безпроблемно свързване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия