Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хеликобактер пилори при дете!

  • 3 852
  • 16
Здравейте!
Страшно съм притеснена!
Откриха бактерията "хеликобактер пилори" на майка ми. Четох за нея и с оглед това, че се предава супер лесно, реших да си пуснем тест и ние с мъжа ми, както и двете деца.
Правих ги два последователни дни. Първият ден пуснах количествен тест на фецес на мен и бебето, вторият ден пуснах на таткото и каката.

Резултатът при нас беше негативен /0.01 при реф.стойности <0.05/.
Днес излязоха резултатите на каката и на таткото - позитивни. На каката в стойности е 0.09.
Питам се дали е възможно ние да не сме заразени, като те са? Дали не е допусната грешка в лабораторията при нашите проби? Да пусна ли пак изследвания и на 4-мата в друга лаборатория?
Някой минал ли е през това детето му да е било заразено с хеликобактер? Тя е само на 4 г! Как унищожихте бактерията при детето?
Виж целия пост
# 1
Има 4 вида тест за хеликобактер. Можете да пробвате друг вид тест. На мен са ми правили теста с духане в торбичка. Пие се течност, която съдържа уреа и след това се издухва в една торбичка. Резултатът става готов за 10 минути.

Иначе, да, възможно е да не сте се заразили всички. Бактерията  попада в стомаха чрез зараза от фекалиите.

Също трябва да знаеш, че много хора си живеят с нея без проблем. Не е нужно да се унищожава, ако няма наличие на проблем. За унищожаване се прилага сериозна антибиотична терапия - комбинация от два силни антибиотика + антиацидно средство (инхибитор на протонната помпа).
Виж целия пост
# 2
Бактерията е често срещана и когато един в къщата я има в повечето случаи не е само той. Цяло чудо е, че и вие с мъжа ти нямате. Заразата не е вярно, че става от фекалии. Смята се, че и от общите прибори, навика да опитваме като готвим, да духаме храната и т.н.

Повторете пробата на детето. Направете и кръвен тест. Срещнете се с детски гастроентеролог и обсъдете как да се лекувате.

Само за сведение хелиобактер пилори се лекува и с прополис, но по-дълго време.  Peace
Виж целия пост
# 3
Днес се консултирахме с гастроентеролог.
Той категорично отказа да лекува мъжа ми и детето, след като нямат оплаквания.
Каза, че заразата е толкова разпространена в България, че дори да я излекуват, пак ще се заразят.
Лекувал бактерията, ако организмът не се справя да я поддържа в ниски стойности и ако прави "поразии"!
Попитах го не е ли редно да се излекуват все пак, след като са носители?
А той ми каза, че 80 % от българите са, та нямало кой толкова да заразят...!
Все пак записах час на детето при детски гастроентеролог.
Започнах да й давам пробиотици и клеева тинктура.
Виж целия пост
# 4
Напълно правилно ти е казал!  Hug

Успокой се и лечението ти е напълно адекватно. Само внимавай за алергична реакция към тинктурата и пожелавам здравички да сте всички!

Много съм доволна от миялната - мия на мах. градуси 90 С и се надявам да се предпазим от редица болести, които се предават между членовете на семейството с приборите вкл. парадонтоза.
Виж целия пост
# 5
Много мило, благодаря!
Дай Боже всички да сме живи и здрави!
П.п. И аз ползвам съдомиялна, дано е в "+"
Виж целия пост
# 6
Хайде сега, Дорис, пак почнахме да фантазираме...

Тогава дай и от целувка да се заразяваме с хеликобактер, а? Че и лечение с прополис?!? Ти знаеш ли какви силни антибиотици се прилагат за да изтребят тая гадина? Ти ми говориш за прополис... Simple Smile

Мийте си ръцете в повече и със сапун цялото семейство, не яжте по ресторанти и дюнери и поддържайте 60 градусова хигиена - само това може да е в "+". Grinning

80% от българите са преносители, тъй-като това е държавата на кюфтетата и кебапчетата. Grinning Grinning
Виж целия пост
# 7
Доколкото четох, със слюнка също се предава бактерията - целувка, общи прибори и т.н.
П.п. Не лекувам бактерията с прополис и пробиотик, а се стремя да "помогна" на организма и неговите защитни сили.
И не се храним по дюнерджийници и сие /селяни от планината сме/, но е факт, че детето ми има хеликобактер!
Виж целия пост
# 8
Хайде сега, Дорис, пак почнахме да фантазираме...

Тогава дай и от целувка да се заразяваме с хеликобактер, а? Че и лечение с прополис?!? Ти знаеш ли какви силни антибиотици се прилагат за да изтребят тая гадина? Ти ми говориш за прополис... Simple Smile

Мийте си ръцете в повече и със сапун цялото семейство, не яжте по ресторанти и дюнери и поддържайте 60 градусова хигиена - само това може да е в "+". Grinning

80% от българите са преносители, тъй-като това е държавата на кюфтетата и кебапчетата. Grinning Grinning


Мисля, че се изказа неподготвена  Crazy Да, може да се заразиш от дюнерджийница, но само ако се метнеш да целуваш дюнерджията  Joy

Често инфекцията се предава от човек на човек в семейството чрез слюнка, фекалии, повърнати материи. Инфекцията може да се предаде и чрез заразени инструменти - гастроскопи, капсули за измерване на рН (киселинността) в стомаха.

Източник

Неприятното е, че заразяването може да стане по най-банален начин – чрез ползване на една лъжица или чаша със заразен човек, а това е бактерия, която се намира при 85% от хората без задължително да има изява на някаква симптоматика. Предава се по въздушно-капков път при кашляне и кихане, чрез целувка и други секрети.

Прочети още на: http://www.puls.bg/health/hot-news/news_17451.html

Лечение с прополис

Прополисът се сочи като ефективно нар.с-во срещу хеликобактер. Клинични изследвания върху приложението на спиртни разтвори на прополис и други пчелни продукти са правени далеч преди изолирането на бактерията. При това са получени оптимистични резултати – болните, които в допълнение към обичайната терапия са получили мед и спиртна настойка от прополис, са се почувствали значително по-добре. След откриването на бактерията са проведени допълнителни изследвания върху бактерицидните свойства на прополиса и е разработена технология за приготвянето на водна настойка.

Проведено е клинично изпитание с воден разтвор на прополис за лечение при хора от третата възраст. Пациентите в продължение на две седмици са вземали по 100 мл от водния разтвор в качеството му на единствена ерадикационна терапия. Резултатът бил такъв, че 57% от болните са постигнали пълно излекуване, а у останалите е установено значително намаление на разпространението на бактерията. Изводът бил, че многокомпонентната антибиотикотерапия може да се подпомогне, ако не и напълно замени, от воден разтвор на прополис. Природното средство е показано в случаите на противопоказания към използването на антибиотици, доказана устойчивост на щама към антибиотици, ограничено размножение на бактерията.

самасинамеризточника.ком

Виж целия пост
# 9
Не ме карайте сега да ви описвам процеса как хеликобактерията попада от дюнера или салатата от ресторанта в стомаха ви, че ще забравите да се храните навън. Simple Smile Ама не е от целувка с готвача, де. По-скоро сте му изяли фекалния секрет, щото от бързане да смогне, не си е измил ръцете след като е дрискал. И цигари е пушил най-вероятно, докато дриска. Запалката не си я измива, кутията - също. За телефона - да не говорим. Grinning Бактерията не обитава слюнката или слюнчените жлези, ами стомашно-чревния тракт и единствения начин, тя да излезе от тялото ти е чрез фекалиите. С урината също не се изхвърля.

А, който е успял да изтребе хеликобактерия с прополис, да заповяда с копие от изследванията и епикриза от гастроентеролог. Wink Ще му направя рекламна кампания за 1500 лв. Само че тука пишещите едва ли са страдали от наличие на хеликобактер пилори и за това си дрънкат в стил "хомеопатман".
Виж целия пост
# 10
Аз лично никога  не съм твърдяла, че "ще утрепя хеликобактер с прополис"!
Все си мисля, че четенето с разбиране не е нещо сложно, но уви...
Казах, че ще подсиля малко детето с пробиотик и прополис. Лекарят обясни, че ако организмът е силен и здрав, държи бактерията в много малки количества и тя не му вреди.
Виж целия пост
# 11
Ако Вие amy_nk, докажете, че не се изтребва хеликобактерия с прополис - заповядайте с копие от изследванията и епикриза от гастроентеролог, доказателство за 3 пъти приеман прополис дневно по схема. ще Ви направя на Вас рекламна кампания за 1500 лв.

Само, че надали ще се случи, тък като някой имат нужда само от хейт.
Виж целия пост
# 12
Тъй като минахме през цялата гадост-изследвания-доказване-лечение,мога само да кажа,че двата супер-дупер силни антибиотика са на моите години и резистентноста към тях е огромна,т.е. да се излекувате  с антибиотици е мъчна работа,предпочитам прополиса+пробиотик+правилен хранителен режим.

Цитат
Ти знаеш ли какви силни антибиотици се прилагат за да изтребят тая гадина? Ти ми говориш за прополис.
Между другото ,,силен'' и ,,слаб'' АБ няма,но това е съвсем друга тема:),,Специалистката'' по АБ да го дава по-кротко:)
Виж целия пост
# 13
Шоколадче, дете ли лекува?
На каква възраст е? Имаше ли някакви поражения от бактерията?
В крайна сметка с АБ я преборихте, нали?
Виж целия пост
# 14
Не,не,за възрастен е,бях придружител при обиколките по болниците.Като цяло това са ми впечатленият от висенето там.За дете не мога да помогна,съжалявам,лично според мен тъпкането с АБ,не помага.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия