Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кое изсмуква повече кърма помпата или бебето?

  • 2 774
  • 14
Вярно ли е, че ако кърмя вместо да се цедя постоянно гърдите ми ще се стимулират по-добре? Питам защото почти четири месечното ми бебенце спря да суче от гърдите ми. От два месеца насам аз се изцеждам и го храня от шишенца. Стигнахме до момента, в който тя яде по 6 пъти на ден през 3 часа, аз се цедя по 7 пъти на ден през 3 часа, но изцеждам по-малко отколкото тя изяжда. Ако започна да я кърмя отново това дали ще допринесе за стимулирането на млечните ми жлези повече от помпата?
Виж целия пост
# 1
Да, вярно е.
Виж целия пост
# 2
Най-добрата "помпа" е бебето! Когато кърмата намаля се препоръчва включването на допълнително кърмене. Опитай отново да й даваш да суче, защото лесно привикват да пият от шише(по-лесно им е, по-малко усилие полагат).
Пий течности, яж супички.
Цеди с помпата след кърмене. Дори и 2,3 мин на празен ход. Цеди и вечер, ако тя спи нощем и не яде, ставаш 1 път и цедиш. Не е лесно, но ще има подобрение, мисля :=)
Виж целия пост
# 3
Никоя помпа не е по-добра от бебето.
Слагайте бебето на гърда, то ще стимулира много повече.
Виж целия пост
# 4
Бебето! Върнете бебето на гърда, ако не знаете как, има консултанти по кърмене.
Виж целия пост
# 5
Когато се случваше да се цедя, изцеждах около 60 мл с помпа, не можех повече. При замерване на бебето преди и след като е ял излизаше, че е ял над 130 гр. Ако можеш дай му пак да се храни от гърда.
Виж целия пост
# 6
Давай на поискване и ще се регулира. Ако не достига, има и хомеопатия за стимулация-рицинус комунис 5сн по 3 пъти -5 гранули
Виж целия пост
# 7
 И аз изцеждам винаги много по-малко количество с помпата (около 60-70 мл), когато се наложи. Много ме е страх, че ако се наложи да го храня от шише по някакви причини (зъбки и др.) няма да има достатъчно количество. Мисля,че помпата никога не може да изцеди толкова мляко, колкото би могло да изсуче бебето за същото време.
Виж целия пост
# 8
Напротив. Не във всички случаи бебето се справя по-добре от помпата. Опитайте с недоносено  и която и да е електрическа помпа. Консултант по кърмене ме увери, че помпата изкарва по-голямо количество от бебето. Дори и да виси цял ден на гърдите няма да ги стимулира по-добре от помпата
Виж целия пост
# 9
За недоносено бебе, което още няма сили да засуче, помпата може да изкарва и повече. Но стоенето с помпа не трябва да е за сметка на стоенето на бебето на гърдата, защото то най-малкото трябва да се учи и задобрява.
Иначе за по-големи бебета - определено е по-ефикасно бебе на гърда. Казвам го като човек, който не е пускал нищо на помпа, но бебето наддаваше със забележителни темпове само на кърма Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Питам защото почти четири месечното ми бебенце спря да суче от гърдите ми. От два месеца насам аз се изцеждам

От написаното съвсем става ясно, че бебето не е новородено, че е на 4м., така че няма как да е недоносено и със сигурност знае как и какво да прави, когато е поставено на гърда.

Описаният случай с недоносеното бебенце е по-скоро изключение от правилото.

Бебето си остава най-големият стимулатор за произвеждане на кърма. Слага се често да суче. То знае какво да прави.
Виж целия пост
# 11
Недоносените бебета обикновено са в кувьоз.
Когато вече са при майките си вече имат сила и още как.
Виж целия пост
# 12
на мен са ми правили пробно кърмене и факт, като претеглиха бебето, беше изтеглило количество, което рядко аз успявах да изцедя.
Не зная целта на въпроса, но в тази връзка ще споделя, какво ми каза мойта докторка - понякога едно две смуквания на бебето от т. нар. 'задна кърма' са достатъчни, за да не е гладно. Тя е по-гъста и по-хранителна. И тогава въобще не са ви нужни изчисления на грамажите, ами просто го оставяте на гърда и нешата се случват.
Виж целия пост
# 13
Благодаря на всички за споделения опит!
От както написах този пост до сега, бебенцето ми суче редовно. Освен това се изцеждам с помпата и замразявам по 160ml дневно. Бебчето наддава добре, което подкрепя тезата, че то стимулора кармата ми най-добре. А най-хубавото е, пе въпреки, че му давам капки против колики с биберон преди всяко хранен, то суче без проблем.
Виж целия пост
# 14
Браво на вас!  Flowers Hibiscus
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия