Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стрептококи в гърлен секрет

  • 1 327
  • 9
Здравейте, в детската градина се появи скарлатина, но детето отсъстваше в този период. Накараха ни да направим гърлен секрет все пак, защото е била контактна. Излезе положителен, значително количество стрептококи гр.А. Личната лекарка каза, че новите тенденции били да не се пие антибиотик, даде локален такъв за смучене - Трахизан. След назначения курс пак направихме изследване - умерено количество стрептококи. Тази път назначи имуностимулант. Сега направихме трето изследване - пак значително количество стрептококи.
Вече много се притеснявам, какви ли не ужасии прочетох по въпроса.
Какъв е вашият опит? Детето не е било болно, даже гърло не го боли, но е било контактно и факт - гърления секрет е положителен. Обмислям да я заведа при друг педиатър, който да назначи антибиотик.
Виж целия пост
# 1
... да я заведа при друг педиатър, който да назначи антибиотик.

това бих направила
Виж целия пост
# 2
И аз. Тези нови тенденции във връзка точно със скарлатината съм ги пропуснала.
Виж целия пост
# 3
И аз бих настоявала за антибиотик.
Едно, че скарлатина е отвратителна, като заболяване!
Второ, че като носител на стрептококи може да сее заразата сред околните.
Бяхме в градината, когато я карахме скарлатината. Двамата близнаци едновременно. Беше ад 24 часа! След прием на антибиотик се оправиха бързо след това. В групата се установиха двама носители. Но не можеха да ги задължат да пият антибиотик. Само пожелателно им го изписаха. Така и не знам дали го пиха. Но треперих непрекъснато, дали пак няма да се заразат моите. За мен е абсурдна ситуация! Та носителите могат да заразяват. Защо не ги задължават да се излекуват, въпреки че не са болни в момента!?
Та така. Аз бих настоявала за антибиотик!
Виж целия пост
# 4
Записала съм час за утре при личната. Ако даде АБ добре, ако не - отиваме на друго място. Цяло лято със стрептококите се разправяме.
Виж целия пост
# 5
Синът ми току-що изкара скарлатина (стрептококи пиогенис). Още щом му видя силно зачервено но гърло и само час-два преди да избие обривът ЛЛ изписа АБ. На другия ден правихме изследвания, а антибиограмата посочи като най-удачен вече предписания АБ. Вчера бяхме на контролен преглед, а препоръката е да давам АБ 10 дена.
Единственото място, където би могъл да се зарази е точно детската градина. През Юни там имаше карантина в групата. Тогава го спрях и пуснах профилактично изследвания - отрицателни. 40 дена по-късно се обрина. Явно в градината е имало и други болни/ носители, но не и съобщение за карантина. И за сина ми ЛЛ каза, че няма нужда да уведомява ХЕИ.
Виж целия пост
# 6
Моето дете е на 3 год беше със силно зачервено гърло и лекарката го лекува с имуностимулант, след 5 дни обаче пуснах кръвни изследвания, утайката беше 40 и гърлен секрет, на който излезна стрептококи от група А. Тъй като беше по-добре му изписа хомеопатия 20 дни - стрептококцинум. През тези 20 дни се разболя 2 пъти -първия път с обилна хрема и веднага след това с афти в устата и висока температура. Две лекарки казаха че е вирус и отново лекувах с имуностимулант. Започна кожичката да се бели по стъпалата и ръчичките. Вчера отново пуснахме гърлен секрет, вече мина 1 месец и 20 днио, а аз съм много притеснена дали тази бактерия за това време е навредила на сърцето, бъбреците, ставите както пише в интернет Anguished  В петък трябва да излезне резултата и ако я има пак ще настоявам за антибиотик, въпреки че сега е здрав, ако не е късно вече Disappointed Relieved
Виж целия пост
# 7
Grace, какво стана при вас, изписаха ли атибиотик, от колко време сте  открили стрептокок в гърлото
Виж целия пост
# 8
Вчера ЛЛ е изписала АБ /с голямо нежелание, а по принцип не е от тези, които не дават антибиотици/. така че от днес ще почвам да го давам. Сега се чудя с другото дете как да процедирам. То е контактно с контактното така да се каже.
Виж целия пост
# 9
при него също изследване и ако се наложи - аб
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия