Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 6

  • 44 234
  • 752
# 240
Когато измервате КЗ ,тя варира и зависи от много фактори.Така,че не трябва да очаквате всеки път да е еднаква.Ако се мери регулярно и се прави графика,може да се види дали кривата спада или се вдига.То е подобно на отслабването -в един период е надолу,после може да има застой,внезапно покачване и така.Също,всички тези уреди дават някаква грешка .Разлика от 5,23   и 5,54 например е в рамките на допуска плюс минус.Дори 20% е грешката на домашните апаратчета ,което прави +- 1 единица на 5 единици.
Виж целия пост
# 241
аз още търся информация за регулиране на КЗ при тренировки /по точно след тренировки / че моята скача и освен това имам ужасно сълги периоди на тежко въстановяване /ходя като муха без глава на другия ден , на по другия за капак ме хваща и тежка мускулна треска ... Мъка , а трябва да се спортува за подобряване на Инсулиновата чувствителност

чета в разни форуми за диабет , че трябва да се приемат въглехидрати преди и след тренировки /или да си бият инсулин/

и съвсем се омотах - хич не ми е ясно какво и защо Flushed
Виж целия пост
# 242
Сериозно ли след тренировки се вдигала кз?
Не съм забелязала.
А мускулна треска се хваща, когато не си се движела твърде дълго и си отпусната. Ако правиш редовно упражнения, няма да имаш.
Примерно като вкарах клекове, в началото имах мускулна, защото е ново упражнение за тялото ми и не е свикнало. После ми мина.
Но аз всеки ден тренирам. Сутринт са ми тибетците. А вечер планк, клекове, коремни преси и гиричките.
Сряда и събота включвам и кростренажора по 30 минути.
Виж целия пост
# 243
А какви/кои кокосови стърготини си взимате? Аз обожавам кокос, но  като съм гледала съдържанието на разни НЕподсладени стърготини, беше 40г въглехидрати, което май не е окей.
Виж целия пост
# 244
Те от тях не са ли повечето фибри? Като не е основна съставка за изхранване, не би трябвало да е чак такъв проблем, поне така си мисля. 100 грама кокос хич не е малко количество, не вярвам някой да може да го изяде наведнъж, с всичките му 40 грама въглехидрат.
Аз едно микровълново хлебче пробвах, в което има към 30 грама кокосово брашно обаче... ами повече от половината не можах да изям, това нещо засища страшно много.
Виж целия пост
# 245
А какви/кои кокосови стърготини си взимате? Аз обожавам кокос, но  като съм гледала съдържанието на разни НЕподсладени стърготини, беше 40г въглехидрати, което май не е окей.

От павилионите на Алмонд взимам.
От продавачката там знам, че кокосовите по магазините са обезмаслени. А тези на нас не ни вършат работа.
А те имат и обезмаслени и необезмаслени. Взимам от необезмаслените.
Но аз и не слагам много в закуската. Даже понякога забравям да си сложа. По една лъжица слагам и то не пълна.
Виж целия пост
# 246
Окепазих се аз с тези рецепти във фейсбук групата  Simple Smile
Който е със слаби ангели за сладко да не чете нататък Twisted Evil
Скрит текст:
Току-що забърках две кутии сладолед, приготвен по следния начин:
2 кутийки лидълски животинска сметана
1 кутия лидълско неподсладено кондензирано мляко
Сметаната леко разбих, добавих млякото и 1 с.л. коняк.
После разделих сместа на две. Към едната половина около 100 гр ягоди и 50 гр боровинки пасирани.
В другата два резена пъпеш, също пасиран. На пъпеша 5 капки стевия, на горските плодове малко повече. На вкус ги слагах, да не е много сладко, леко да сладнее по-скоро. Сложих ги да се замразяват, периодично сега трябва да се разбъркват. Какво ще излезе от цялата работа нямам представа, най-много да станат кристали, няма какво друго да се обърка. Ама да си седи там във фризера ако взема да преритвам за сладолед Wink Не ми се е прияло засега, ама както почнаха жегите... 2-3 лъжици мисля, че си е напълно в реда на нещата. Просто в този ден няма да ям плод и готово. Иначе си хапвам всяка сутрин по 50-тина грама ягоди, боровинки и т.п. Е, стевията само не е много за нас, ама какво пък, не ме убивайте сега, някои и мед си хапват Wink
Виж целия пост
# 247
Ама хапни си бре. Не си ти когато си гладна Laughing
А наскоро ми направиха голяма вкусотия и е много по-полезно от парче торта. И по-вкусно.
В кофичка пълномаслено кисело мляко се слага чия, праскови твърди и нарязани, мед и кората на един лимон.
Невероятно беше. Но следващия път като си го правя аз ще разкарам меда. Просто защото ми стига, че го слагам в кафето си.
Прасковата ще подслади достатъчно мисля.
А лимона какъв вкус придава не е истина.
Та ако някой ден ви се съгрешава - просто го направете.
То дори и не е кой знае колко вредно. Даже като се махне меда е перфектно.
Виж целия пост
# 248
Подозирам, че синът ми ще го омете, а аз само ще го опитам Simple Smile Ако не стане веган от утре де. Днес пак ми говори някакви врели-некипели, веган щял да става Shocked А тъкмо влезе във форма и той покрай моя режим. Обаче веган, който не яде хляб, ориз, бобови, зърнени и пр., т.е. и въглехидрати гледа да не вкарва. Много ми е интересно какво ще яде. В момента си готви задушен грах в кокосово масло Simple Smile А да го видя колко време ще изкара. То ако ставаше само с броколи, марули и краставици и аз нямаше да ям месо. Wink
Виж целия пост
# 249
А какви/кои кокосови стърготини си взимате? Аз обожавам кокос, но  като съм гледала съдържанието на разни НЕподсладени стърготини, беше 40г въглехидрати, което май не е окей.
Аз си взимам много ситно смлени,на прах.И днес си направих кето кекс с тях(без захар)...обожавам го!
Виж целия пост
# 250
И аз съм взимала от там, Елора. Ще си взема тия дни значи.
Натка, аз кокос мога с лъжица да ям, знам, че са лекички като маса и на обем са много, но колко му е. Още не съм пробвала кокосова палачинка.

Иначе се отчитам с 2 опита с авокадо. Едното с какао и мед, за да стане уж шоколад. Другото с домати и чесън. Второто беше гадно, а първото ми докара позиви за повръщане буквално. Просто беше още един опит да се разберем, но няма да се получи.
Виж целия пост
# 251
Обезмасления кокос е насипен, а необезмаслени в пакетчета.
Питаш за необезмаслен в пакетчета.
Авокадото и аз нещо не го обичам. Пробвах го веднъж. Гадно е.
Виж целия пост
# 252
И аз не го харесвам авокадото. Мога да го ям в някаква салата с други зеленчуци, в навалицата не се усеща Simple Smile Ако трябва да преобладава обаче, най ми допада с квасена сметана, чесън и магданоз, намачкано, трябва вече да е омекнало. На кьопоолу го докарва. И това пак като гарнитура на нещо, не за основно. Иначе много искам да го ядем, постоянно купувам и ... постоянно хвърлям.
Виж целия пост
# 253
Аз се опасявам, че кокосовите комбинации няма да ми паснат на вкуса. Кокоса го възприемам и обичам като част от десерт. Но солено и сладко никога не съм могла да ям. Пишете за авокадо, какво да гледам като купувам? По какво се познава, че е узряло? Искам и на бебето да дам.
Виж целия пост
# 254
Ами не е зелено, а кафеникаво, когато е узряло. Можеш да си вземеш и зелено и да го оставиш да узрее, не е проблем. За мен няма вкус.

Кокосовите стърготини не сладнят. И аз не съм фен на смелите комбинации, но току що си направих кокосова палачинка- яйце и 2 лъжички стърготини. Намазах я с крема сирене, омесено с чесън и копър и отгоре сложих накълцано пилешко. Завих я и стана много вкусна и засищаща. С гарнитура малко зеленчуци. Определено ще ме засити.

Не че е окей да ям в 10, но имам малко по- различен режим, ще се опитам да го променя. Това ще ми отнеме най- много усилия. Мислех да пускам и кортизол понеделник, но сега съм много стресирана и няма смисъл.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия