Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кои софтуери ползвате при създаване на илюстрации?

  • 2 090
  • 8
Въпросът ми е насочен към графичните дизайнери и илюстраторите.
Ще ми е полезно, ако тук има такива, които биха споделили кои софтуери ползват по-конкретно в илюстрацията и защо предпочитат конкретния такъв?
Виж целия пост
# 1
Adobe Illustrator за векторна и Adobe Photoshop за растер. Защото са най-добрите, доколкото знам или поне най-популярните.
По-рано за вектор предпочитах CorelDraw, защото... само него знаех. Но вече е непопулярна и не си струва да се учи, ако ще си търсиш работа с рисуване. А и не знам как се развива и дали изобщо я развиват.
Виж целия пост
# 2
Да, CarelDraw-a го няма никакъв вече.
Иначе за Adobe се знае, аз по-точно се чудех боравейки като за начало с Adobe photoshop, има ли смисъл да се учи Илюстратора...Но явно има разлика и значение.
Виж целия пост
# 3
Растер и вектор са съвсем различни техники с различни възможности. Зависи от целта, стила, изискванията.
Смисъл, определено, има.
Виж целия пост
# 4
За начинаещи има и "по-лесни" предложения, но предполагам само ще те объркат. Онзи популярен сайт, приличащ на туба, има много видео уроци.
Виж целия пост
# 5
Аз изкарах Фотошоп за начинаещи, но много неща съответно още са ми дупки. А и аз като цяло искам да правя илюстрация, явно досега не си давах сметка за голямата разлика в създаването на векторни и растерни изображения. В такъв смисъл явно Илюстратора ще ми е от полза.
Иначе, свестните видеа в Тубата не са много.
Виж целия пост
# 6
В замунда напиши Lynda, там може би ще намериш каквото ти трябва. Lynda са фирма, която прави платени уроци, повечето неща ги има и в замунда.
Виж целия пост
# 7
A иначе, някоя от вас може ли да препоръча добри уроци по графичен дизайн? Без значение мястото. Не съм в София, но бих пробвала дистанционно, просто мисля,че там са повечето читави школи.
Виж целия пост
# 8
https://inkscape.org/
https://krita.org/en/homepage/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия