Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво можем да дарим на онкоболните?

  • 4 613
  • 12
Здравейте! Нека започна от там, че съм на 17 години. Още като бях на 16 гледах как невинни деца страдат от това, че ги е покосила някоя болест. Първата мисъл, която ми дойде беше да даря кръв, но съответно трябваше да навърша 18. Преди 3 месеца навърших 18, без да се замисля отидох до болницата, направиха ми нужните изследвания и за щастие бях годна за кръводаряване. Преди да навърша своето пълнолетие, съм давала само дрехи и играчки, които на мен вече не са ми нужни. От няколко дни ми се върти тая мисъл да даря косата си, до кръста е. Но за съжаление е боядисана и не мисля, че биха я приели. Та моля дайте ми идея за благотворителност, ясно ми е, че ще кажете за материално подпомагане, но това не е по-силите ми, защото все още уча и завися от родителите ли си. Но жадувам да помагам на хора в неравностойно положение, да знам, че не съм напразно тук. А моята помощ е за някое дете/възрастен.
Виж целия пост
# 1
Ще чета с интерес темата, и аз чакам косата ми да порасне и да я даря. Мисля, че взимат всякаква коса , дължината е важна за обработка на перуката.
Виж целия пост
# 2
Помогнете на онкоболни пациенти да запазят косата си при лечение!
Да дарим коса?
Виж целия пост
# 3
Здравейте,  напоследък аз също много се замислям по този въпрос.  Решила съм да даря косата си, чакам я да порасне достатъчно. Зная, че трябва да е абсолютно натурална- не боядисвана, не къдрена, нито обработвана по какъвто и да било начин.  Не по- къса от 30 см.

Благодаря за полезната тема!!
Виж целия пост
# 4
Здравейте! Искам само да споделя, че аз преди 2 години дарих косата си. Няма проблем тя да бъде боядисвана и обработвана. Важна в дължината! Не приемат по-малко от 20см.
Не се притеснявайте, че сте боядисвали косата си! Дарявайте!!! Heart
Виж целия пост
# 5
Къде я изпратихте? Моята много нацъфтя, не мога да я трая вече, хем е грозно цъфнала,  хем ми тежи много и скалпа ме боли.. Но,  нямам избор,  решила съм, че ще я чакам са порасне. 
Виж целия пост
# 6
https://www.hairdonate.org/%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B8-%D1%81%D0%B5/
Виж целия пост
# 7
Същото е значи, което и аз четох. Теб свързаха ли те с човек, който ще ползва перуката?
Според вас има ли опасност косите да не се  ползват по предназначение? 
Виж целия пост
# 8
Не съм изявявала желанието си, че бих искала да направя връзка (разбира се, ако и жената, която получава перуката желае да се срещнем). Аз също за момент се бях замислила, дали е възможно да не стигат до жени в нужда, но след това се замислих, че не искам да знам дори, ако е така. Аз го правя безвъзмездно, без да водя разследване и тн, се доверявам и знам и живея с вярата, че е направено нещо добро за някого. Това е ....
Виж целия пост
# 9
Е точно прочетете какво пише в линка.
Най-малко 30см,без боя ,без кана и т.н.
Колко коси отговарят?
Иначе съм много ЗА.
Виж целия пост
# 10
Ужас! Значи не е тази асоциацията до която съм пращала! Беше преди 2 години.... аз не бях сигурна тази ли е, но видях адреса и понеже ми беше познат реших, че е тя. Сега ще потърся пак! Извинявам се! Sad

Ето я статиятата, на която бях попаднала преди 2 години!
http://news.fashion.bg/article/6889/5/dari-kosa-podari-peruka-na-onkobolen
Виж целия пост
# 11
Ами, лицето,  което е основател на асоциацията е шефката на салони Магама. И двете статии се отнасят за една и съща асоциация. 
Но ми е любопитно,  защо са променили условията за косата,  може би масово са им пращали негодни коси. Щото си е цяло постижение да дари 30+ см естествена коса. 
Питах дали са те свързали с някоя жена, защото това е доказателство,  че косата ти е послужила за каузата, не за продажба примерно, или за обучение на стажант коафьори.
Аз си мисля, когото настъпи момента да я занеса лично, може да изкопча информация.
Виж целия пост
# 12
Разбирам защо питаш, да Simple Smile
Аз просто бях в чужбина по това време и не можех да отида лично. Иначе статията която аз тогава съм чела е от 2012, а сега наистина явно са променили условията.... Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия