Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Помощ в Кърменето!!!

  • 4 377
  • 13
Здравейте мамита,
Имам 4 седмично синче с което тотално объркахме кърменето още от началото 😞 имам нужда от съвети и помоща ви.
Та в началото яжте 24 часа, после уж ядяхме постоянно, но не наддавахме (оказа се че ме е ползвал за залагалка)
След което се принудихме да се дохранваме с АМ и за една седмица качихме 550г и спряхме млякото. Сега май не ни стига само кърмата, защото през повечето време сме неспокойни,мръкащи, ревящи и неможем да заспим.
Сега имам питане отностно кърмене на поискване. Сестрата която идва във вкъщи каза да не му давам на по-малко от час и половина, защото щяло да го заболи корема, вярно ли е?
Защото ако се кърмим на поискване не значи ли че може да ядем и през 10 мин.?
И ако е така кога ще имам време да произвеждам кърма.
Ох тотално се обърках с това кърмене 😞😞😞.
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Здрасти.
Аз от прибирането ни в болницата, та чак до сега 1,7г. кърмя на поискване. В началото се е случвало много на често, сега вече не.
Не се тревожи за кърмата - тя ако не се изсуква, се задържа в гърдите. Ако обаче го слагаш често, а ги усещаш празни, той пак ще си хапва, защото ще произвеждаш на момента. Аз уикендите като съм по цял ден с него и си хапва, когато иска, ясно виждам, че нямам натрупано мляко в гърдите. Само че захапе и засуче 2-3 пъти и усещам как тръгва млякото - една специфична лека болка в гърдите усещам.
Природата го е измислила, не се тревожи.
Успех!

Да добавя, че можеш (ако смяташ, че ти е малко кърмата) да приемаш чай за кърмачки, хапвай повече ядки, чела съм, че бадемите помагат, въобще здравословно се храни и гледай да си спокойна.
Дори да е малко кърмата, ако му предлагаш редовно, организмът ще разбере, че има по-голямо търсене и ще започне да произвежда повече.
Виж целия пост
# 2
Честито бебе!
На поискване значи да предлагате винаги когато поиска. На всяко мрънкане, предложете, то ако иска, ще яде.
Мляко ще има, стига да предлагате на поискване. Колкото повече и по-често бебето суче, толкова повече мляко ще се образува. Принципът е, че търсенето определя предлагането. Ако оставяте по-големи интервали, за да се апълнят гърдите и да има мляко,
Това всъщност за тялото ви е сигнал, че бебето се е нахранило и за всичкото това време не му трябва повече кърма. Ако продължавате така, кърмата ще се „застопори” в този обем на производство.  Изпразването на гърдите е сигнал за тялото ви за образуване на нови количества кърма. Дори да недостига за момента, ако предлагате често, след няколко дена, до сесмица, млякото ще се увеличи. Нощните кърмения са особено стимулиращи млекопроизводството, така че не бързайте да ги премахвате, а напротив. Докато бебето прави малки интервали през деня е хубаво нощем да го кърмите повече. Дори не е нужно да го будите, освен ако не се налага подмяна на пелена. Може просто да го гушнете докато спи и да му предложите. То знае какво да прави.
Уверете се, че бебето освен зърното засмуква и голяма част от ареолата. Това е ключ към успешна стимулация и получаване на достатъчно мляко.
Хубаво е да не предлагате вода, поне не в количества, съизмерими с третина кърмене, та и по-малко. ВСЯКАсяка глътка вода е глътка кърма по-малко, следователно по-малко калории и по-малко грамчета. Ако бебето изпитва жажда, ще замрънка и като предложите кърма ще си утоли и жаждата. В такива случаи може да стои съвсем кратко на гърда.
Има периоди на „скок в растежа”, в които бебето иска да суче по-често, за да задейства естествения механизъм за увеличаване на кърмата, така че да се достигнат нарастващите му потребности.
Следете мокрите и изцапани памперси. На денонощие трябва да има 5-6 обилно мокри и 3-4 изхождания по-големи от еднолевова монета. За напишкано се брои всичко, което изглежда повече от 3-4 супени лъжици вод, изляти върху суха пеленка.
Прегледайте блога на хедра колкото може по-скоро. https://xedra.wordpress.com/articles/bf/ Препоръчвам ви и Книга за кърменето на Хана Лотроп.
Тук имаме тема за бързи въпроси и отговори по темата кърмене. В нея обсъждаме всичко и обменяме опит.
Виж целия пост
# 3
Моето бебе е на осем месеца и продължавам да кърма на поискване. Искам само да добавя към предните отговори, че също е много важно да се храните добре. Знам от опит,че понякога пренебрегва ме себе си покрай бебето. Яжте супи/ въпреки ,че е лято, има и студени супи/, чай за кърмачки, пийте повече течности. Киселото мляко на мен лично много добре ми действа. Успех! 😊
Виж целия пост
# 4
Благодаря много за отговорите. Ама не разбирам, ние може да си седим на гърдата постоянно. Това ок ли е? Защото примерно той си хапне малко след това само си цоцка както бибероната. По някое време заспива и като се дръпна след секунда сме будни и всичко се повтаря.
Какво да правя в този случай?
Може ли да се храним по час Два? И разбирам да ядеме ама Ние само си седим.
Виж целия пост
# 5
Моят син се роди много малък и нямаше сили. Кърменето започна да не е един безкраен процес чак след 40 ден някъде, когато започна да става по-силен и умел в сученето и времето за кърмене намаляваше с всеки ден.
За мен е нормално. Моят син в началото хапне 5 минути, почине си 10, ползва ме за биберон, заспи, събуди се събрал сили и пак суче...... едно кърмене и 45 и много повече минути можеше да е, докато не успеех да го сложа в креватчето да поспи повече.
Ако ползваш биберон, може след определено време да замениш гърдата с биберон и като се успокои да го сложиш в креватчето.
Виж целия пост
# 6
Да, нормално е бебето да виси постоянно на гърда. Това го успокоява, храни, топли и защитава.
Виж целия пост
# 7
Благодаря много за отговорите. Ама не разбирам, ние може да си седим на гърдата постоянно. Това ок ли е? Защото примерно той си хапне малко след това само си цоцка както бибероната. По някое време заспива и като се дръпна след секунда сме будни и всичко се повтаря.
Какво да правя в този случай?
Може ли да се храним по час Два? И разбирам да ядеме ама Ние само си седим.
В първите месеци ще прекарвате времето си само с бебето, давайте му когато поиска, да, независимо колко време е минало от последното хранене, след това нещата се оправят от самосебе си. Бебето има нужда да суче, така, че няма лошо и да ви ползва за биберон.
Гърдите произвеждат кърма според търсенето, вие не берете грижа как. Природата си знае работата. И това, че нещо ще му стане на коремчето на бебето от кърма, е мит. Като давате АМ трябва да мислите за стомахчето. Опитайте се да спрете АМ постепенно като намалите дозите в полза на кърмата.
Успех! Не се предавайте, в началото е трудно, човек си мисли "Това ли е животът с бебе?". Не е това, животът с бебе е щастие.
Виж целия пост
# 8
Благодаря много.
АМ сме го спали вече. Сега проблема е че като ядем непрекъснато, почти не спим през деня. Заспиваме на гърдата и след като се дръпна спим от 5 До 15 мин. След което отново на цицката. Така ни се събират няколко часа сън на ден а сме само на месец . Това нормално и добре ли е?
Виж целия пост
# 9
Благодаря много.
АМ сме го спали вече. Сега проблема е че като ядем непрекъснато, почти не спим през деня. Заспиваме на гърдата и след като се дръпна спим от 5 До 15 мин. След което отново на цицката. Така ни се събират няколко часа сън на ден а сме само на месец . Това нормално и добре ли е?

Дали е успешно едно хранене, зависи от наддаването на бебето. Ако наддава нормално, няма проблем, че спи  само 15 мин.  Майката също да използва времето, докато бебето спи, да спи и тя. Домакинската работа оставете на съпруга.  Гърдите ще започнат да произвеждат точно колкото трябва на бебо, а той ще се научи да суче повече и по-бързо. Ще има и трудни моменти, колики, кризи, но не се отказвайте, като ги преминете, ще кърмите до колкото си искате години.
Виж целия пост
# 10
Значи колкото по-бързо се престрашите денем да кърмите легнала с бебето до вас, толкова повече ще спите и вие, и бебето. Потърсете в нета информация за безопасност при спане в едно легло с бебе.

П.П. С най-добри чувства - Това изказване на действията в множествено число ме обърква кой какво прави и иска да прави. Макар да сте като скачени съдове сега, бебето си е отделно човече...
Виж целия пост
# 11
Ако се притесняваш дали бебето наддава и колко суче може да направиш няколко контролни кърмения. Може да вземеш кантар от някой назаем. Не си заслужава според мен да се купува нов. Но и с кантар не винаги е точно. Моето бебе уж не сучеше повече от 40-60мл на ядене, но си качваше добре.
Първите месец-два бяхме скачени постоянно. В момента в който усвоих кърменето легнала всичко стана по-спокойно. Помага носенето на слинг, но и там има правила за безопасност.
Първите два месеца имаш време да четеш в интернет инфо, докато кърмиш, после всичко става за 5 минути, в движение или в просъница.
Съветвам те да идеш на някоя среща на Ла Лече Лига - много ще те успокоят и окуражат.
Виж целия пост
# 12
Аз кърмих на поискване на 2 часа. Давах и по често ако си търси. Според мен се вслушвай и в нуждите на бебето.
Виж целия пост
# 13
Много, много благодаря на всички които се отзоваха!!! Найстина много ми помогнахте.
Всичко беше просто един лошо период. Преодоляхме го с почти постоянно кърмене, много дондуркане,търпение и упоритост 😀.
Определено съм за кърменето на поискване и продължавам да го правя. Благодаря на всички 😘 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия