Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

черно ако

  • 1 569
  • 8
детето е на 1г10м и днес два пъти имаше черно ако.
ял е - 1 банан, малко кюфтета, пие вода и сок, и няколко шоколадови бисквити с парчета шоколад а не целите в шоколад(ако това има значение)
Четох ви интернет че може да му има нещо . Той досега никога не е имал черно ако. Но иначе се държи нормално..Не се държи като болен или друго.
Реших да ви попитам какво може да е?
Не пие никакви витамини . Преди една седмица беше на антибиотик имаше подути сливици(първо беше настинка но после стана това и 2 седмици не беше на ясла) .
Той принципно е здраво дете. Само кашлици температури и сополи.(не казвам че не боледува но има къде къде по лошо. когато бяхме на лекар миналата седмица и лекарката викаше че някой пият по 2 пъти в месеца антибиотик а той един път зимата и сега дето пи)
Виж целия пост
# 1
За съжаление така не може да се каже...
Купете от аптеката контейнер за изследване и отделете малко при следващото изхождане. Съхранявайте го в хладилник.
Утре поискайте направление от педиатъра за изследване, ако не ви даде - пуснете си го сами в някоя лаборатория.
Дано всичко е наред!

П.П. Някои деца често пият АБ, други - никога, но това няма никаква връзка.
Виж целия пост
# 2
Колко керно е черното ако? Беше ли разбито или оформено?

Като че е пило/яло нещо черно или като полято с мазут - лъскаво и мазно.

До колкото знам черното ако е тревожно когато има съмнения за кръвоизлив в стомаха. Например при спукана язва.
От една страна при дете това е прекалено рядко, от друга за малко дете няма как да има кръвоизлив и то да бяга и играе.

Залагам на бисквитите - имат някакви чуда дето са го направили.

Все пак давайте ден - два бели храни - ориз, картофи, хляб, пилешко месо и вижте как е следващото ако.
Виж целия пост
# 3
Не пишеш най-важното-на колко време се изхожда?Казваш,че пие вода и сок,но дали е достатъчно?Според СЗО дете на тази възраст,особено в жегите трябва да пие 350-550 милилитра вода/сок+около 200милилитра мляко.Черните изпражнения говорят за дехидратация или е продукт от храна.
Виж целия пост
# 4
Сокът ако е бил от червени плодове или с оцветител, може да даде такова оцветяване. Също някакво вътрешно кървене, което е преди правото черво.
Виж целия пост
# 5
При дъщеря ми, която е на 8 се случи същото - миналата седмица зелено, но беше яла от украсата на една сватбена торта, която беше синя. Едно изхождане зелено и после цяла седмица - никакъв проблем. До снощи, когато се изака много тъмно кафяво. Много се притесних, почнах да чета и ми се изправи косата. Час след това се изходи отново, но този път сякаш беше по-добре - беше оставило кафява диря по тоалетната. Иначе й няма абсолютно нищо - весела е, има апетит. Ще видим как е днес. Тя по ппринцип ака все твърдо и даже направи фисура. Много трудно яде плодове, не знам дали и това няма връзка.
Виж целия пост
# 6

ял е - 1 банан  от него акото може да има власинки и да е по-тъмно малко кюфтета, пие вода и сок, и няколко шоколадови бисквити с парчета шоколад а не целите в шоколад(ако това има значение)

Виж целия пост
# 7
здравейте . всичко е наред.
не гледах темата понеже никой не ми отговори и реших така ще си остане.
ами изака няколко пъти черно и  това бе.
а колко течности пикае е трудно да кажа. нали е с памперс.  пие между 500мл и 1л на ден. в интернет пише че за 11кг трябва да пие 1 чаша вода на ден но аз на такива неща не гледам. щом му се пие 500мл или 1 л вода да си пие детето . благодаря ви че ми писахте .
Виж целия пост
# 8
Подкрепям напълно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия