Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сватбени притеснения

  • 5 391
  • 21
Здравейте,

Предстои ми сватба следващия месец - в тесен кръг, 30-тина души, от които родителите, кумовете и най-близките приятели.
Решихме с моя бъдещ съпруг да не правим голяма сватба, за да си спестим всички главоболия и тежки организации, както и да не каним хора, които не сме виждали от 10г. и повече.
Искахме да е в тесен кръг, с най-близките ни, които да споделят деня с нас.

Организирахме ресторант, фотограф, гражданско само без църква, агенция за украсата и другите сватбени  дреболийки.
Купихме костюм и рокля - много красива и нежна, наподобява булчинска, но не е от булчински магазин.
И така, готови сме с всичко, но едно нещо не ни дава мира - няма да има DJ и сватбен водещ, понеже счетохме че за 30 души е малко сякаш безмислено, а и това ще наруши хармонията и спокойствието, които търсим.
Сега обаче се чудим дали няма да им е скучно на хората и след като мине гражданското, направим си снимки и отидем всички в ресторанта - няма да настане някаква неудобна тишина.
Вие как смятате?
Принципно повечето хора се познават, залата, която сме наели в ресторанта е малка и няма да сме далеч един от друг, ще има някаква тиха спокойна музика за фон, но само това.
Според вас трябва ли да има организация и ако не искаме водещ и т.н. имате ли някакви идеи с които бихме могли да разнообразим гостите?
Виж целия пост
# 1
Аз лично не бих се лишила от водещия. По-скоро агенцията и украсата бих спестила, отколкото него. На нашата сватба диджеят направи целия купон и с това я запомнихме. Беше много забавно. Иначе ще бъде обикновена вечеря в ресторант. Но всеки си преценява, разбира се.
Виж целия пост
# 2
И аз смятам, че водещ трябва да има. Няма значение колко са хората, и на нашата сватба гостите бяха 30+. Но от водещия в голяма степен зависи купонът и веселбата. Иначе ще е точно обикновена вечеря.
Виж целия пост
# 3
И според мен трябва да има водещ.
Виж целия пост
# 4
И аз мисля, че трябва да си намерите дж/водещ и да обсъдите с тях какво си представяте. Те определено ще допринесат за сватбеното усещане и няма да е просто вечеря. Може да включите някои игри, ритуали, каквото ви харесва.
Виж целия пост
# 5
Нашата сватба ще е същата като вашата, разликата е, че украсата ние ще си я правим и ще имаме Dj. Решихме да има заради причините, които казаха момичетата, но главно защото става просто вечеря. Всеки ще си говори с когото познава, родата ще се види и всички вкъщи...
Виж целия пост
# 6
Всъщност съм пропуснала да уточня, че сватбата ще е дневна, гражданското ще е 12:45, а ресторанта за 14:30.
Вечерта сме запазили бар, където ще продължим с младите.
Виж целия пост
# 7
Според мен няма значение дали сватбата ще бъде дневна или вечерна. И при двата варианта е нужен водещ.
Виж целия пост
# 8
Предположих, че е дневна, но въпреки това е хубаво да има някаква семпла програма, да има човек, който да прикани гостите на едно хоро, да води най-традиционните ритуали (ако сте решили да има такива). Този човек създава малко ред и привлича вниманието на гостите към ключовите моменти, като например първия сватбен танц, чупенето на питата, ритането на менчето и т.н. Помисли си, няма да съжаляваш.
Виж целия пост
# 9
М,да, без DJ няма да е никак интересно.Това,което аз пропуснах от нашата сватба беше музиката,в смисъл по всички други сватби,на които сме били ,има оркестър,който тръгва от дома на младоженеца,отива за кумовете и после за булката.Играят се някакви хора пред всичките къщи и чак тогава се тръгва към гражданското.Е,не благодаря.Това го нямаше на нашата сватба, първо,защото с ММ тръгнахме от една и съща къща, второ,защото не съм мечка,че да ме извеждат с гайда и тъпъни и всички да ме зяпат, и трето защото нито аз,нито ММ можем да изграем каквото и да е хоро.И нашата сватба беше дневна-подпис в 10:30, църква в 11,ресторант -12:00.До 17 бяхме приключили, т.к. беше неделя,по-голяма част от гостите ни на другия ден бяха на работа и от съвсем други градове.Вечерта се събрахме у кумовете ,тези които останаха ,и продължихме докъм 1 през нощта.Сватбата ни не беше голяма-53 души с един шофьор,водеща,видео оператор и ди джей.
Виж целия пост
# 10
Дневна, вечерна, все тая. И нашата беше дневна. Без ди джей / водещ си е просто официален обяд. Дори и на официалните обяди обикновено има някаква програма, това тиха музика за фон изобщо не ми се връзва с представите за сватбен обяд Rolling Eyes А щом се замисляте, значи и с вашите представи не се връзва.
Виж целия пост
# 11
На нашата сватба имаше dj, но чуждоезичен. Не изпълняваше функциите на водещ, защото не харесвам панаирджийските истории и не се смятам за циркова маймунка, която да прави трикове за забава на гостите. Предварително бях подбрала определени песни, които искахме ние и гостите ни да чуят, а dj-ят допълни напълно адекватно и всички се забавлявахме много. Лишени бяха единствено привържениците на т.нар. поп-фолк, но не исках да си развалям деня. Сватбата беше весела и липсата на водещ не се усети.
За 30 човека би било достатъчно да се договори с ресторанта да се внесе лаптоп с колонка и да се пусне предварително избрана музика според вкуса.
Виж целия пост
# 12
Била съм на няколко сватби без поп-фолк,които си бяха напълно чудесни и без него.На нашата имаше,но не чак толкова.Все пак това е основната музика,която слушат кумовете ни,нямаше как да не се съобразим поне малко с тях,нали са ни кумове...
Виж целия пост
# 13
Aз лично ще се съобразя само и единствено в това, което слушаме ние с младоженеца като музика. Без някой, който да води сватбата обаче ще бъде точно като обяд.

Малко оффтопик, но ме убиват сравненията на хубави и традиционни ритуали с циркови маймунки и мечки на каишки, дето едва ли не трябва номера да правят за гостите. Смятам, че са неуместни и грозни.
Виж целия пост
# 14
Малко оффтопик, но ме убиват сравненията на хубави и традиционни ритуали с циркови маймунки и мечки на каишки, дето едва ли не трябва номера да правят за гостите. Смятам, че са неуместни и грозни.

+1. По тая логика и в дискотеките не трябва да има ди джеи, че да не се чувстват посетителите като циркови маймунки Laughing  Не знам защо се изпада в крайности, задачата на водещия е да създаде настроение, да води събитието в някаква линия, да прецени коя музика се харесва на гостите, кога е ред за едно хорце или по-жизнерадостна музика, кога може да пусне по-нежна и т.н. Какви маймуни, какви чудесии... Сякаш само това са двата варианта - тиха музика или маймунски истории.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия