Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Захранване на бебе което е на адаптирано мляко

  • 2 473
  • 8
Здравейте мамчета! Имам питане, моето бебче е на 2м.и 15дена,но е на адаптирано мляко и ми казаха,че трябва да я захраня на 4-5 месеца!Може ли да ми кажете дали това е вярно и с какво точно да я захраня,също така четох в интернет, че белият морков е много подходящ за първото захранване! Благодаря Ви предварително! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
И ние бяхме на адаптирано мляко. Захранихме се към 4.5 - 5 месеца с тиква, картоф, морков, тиквичка, като всичко се въведе внимателно и постепенно естествено. Първият ден една лъжичка, после две и така постепенно, с един зеленчук, след това втори и т.н.
Виж целия пост
# 2
Дали ма АМ или на кърма е все едно.
При захрамването не виждам да има разлика.
Тоест 6 месец е отправната точка. Дали малко по-рано или малко по-късно всяка майка предценява.
Идеята е детето да се захрани със слаб алерген. Варианта е безглутенова каша или зеленчук. Слаби алергени сред зеленчуците са картоф, морков, тиква, пъщарнак. Аз захраних с картоф поради факта, че в нашите ширини е най-разпространен.
Виж целия пост
# 3
Синът ми беше изцяло на АМ, захранен е на 6 м. и 1 седмица мисля. Няма разлика между захранване на дете на кърма и на АМ. Захраних със зеленчук, май картоф беше.
Виж целия пост
# 4
Подкрепям последните два поста. Аз си захраних децата с оризова каша, стори ми се най-удачно, но моите деца бяха кърмени. За бебе на АМ може би зеленчук ще е по-подходящо, тъй като се изхожда по-рядко.
Виж целия пост
# 5
Аз също не виждам никаква логика бебетата на АМ да се захранват по-рано. Около 6-я месец е добре да се почне захранването, минимум на 5 навършени. Не е добре да е около ваксина, също и при боледуване, тогава захранването се отлага. Аз захраних седмица преди да навърши 6 месеца с картоф.
Виж целия пост
# 6
Няма един отговор, който да важи за всички. Тук има доста информация. Имаш време, чети и прецени кое е най-подходящо за твоето дете. Следвайте и съветите на педиатъра, като четете и отново прецените дали аргументите са достатъчни, за да ги приложите.

Аз също не виждам никаква логика бебетата на АМ да се захранват по-рано...
Няма такава логика, но в различните държави се препоръчва различен месец на захранване. Но всичко е ориентировъчно, разбира се, най-важното е да се водим по децата. Ако на 5 месеца покаже, че не е готово, изчаква се до 6.
Виж целия пост
# 7
Така е, съгласна съм.
Виж целия пост
# 8
Като цяло в различните държави в Европа се препоръчва по-късно захранване - 5, 6 месец. За разлика от нас, там има единна здравна политика по този въпрос, а не като тук да се чудиш кой да слушаш и къде да четеш. Отделно, че има и Световна здравна организация, която се е изказала повече от ясно по въпроса - захранването на бебето е добре да се случи след 6 тия месец. Така, че не виждам защо трябва да се говори, че има много и различни съвети точно за това. Няма такива.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия