Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на миксер

  • 10 802
  • 54
# 45
Няма проблем с киселината. И най-силната киселина се неутрализира до сол като се смеси с достатъчно количество основа, нещо като натриев бикарбонат, сода, примерно. След почистване топва в сода и готово.

Аз пък не обичам да хвърлям, дори и нещо евтино, защото в идните 100 години и много повече пластмасата ще си седи в някоя боклучна яма. Да не говорим за разхищението на метал.
Виж целия пост
# 46
Здравейте!
Да не отварям нова тема. Имам миниатюрен ръчен миксер Сапир, който ползвам да бъркам кремчета , палачинки и кексове, има и бъркалки за тесто - за меко тесто стават. Съвсем куче марка и го взех на абсурдно ниска цена, но ми върши чудесна работа. Сега видях, че яйчените бъркалки долу са малко ръждясали, ама наистина малко.
Свиди ми да хвърлям цял работещ уред заради едни бъркалки.
Резервни бъркалки откъде мога да намеря? Има ли някакви 'универсални' за куче марки, които биха паснали на какъв да е евтин миксер?

Повечето китайски са еднотипни. Идете в магазина лично носейки една от Вашите бъркалки и сравнете дебелината на основата им, както и типа и разположението на частта, която се прикрепя към самия миксер. Гледайте новите да са изработени от инокс, защото при тези от черен метал корозията се появява бързо.
Виж целия пост
# 47
Здравейте, като марка Tefal или Bosch е по-добре за миксер.Разликата е цената е незначителна.Няма да се използва често или за кой знае какво.Ватовете са 450w и 500w.
Виж целия пост
# 48
Здравейте, като марка Tefal или Bosch е по-добре за миксер.Разликата е цената е незначителна.Няма да се използва често или за кой знае какво.Ватовете са 450w и 500w.

Зависи от модела. Бош имат един, който е доста безшумен. А за какво ще го ползваш? Ако е за тесто, гледай да има куки! Също гледай дължината на бъркалките ако ще правиш огромни количества хлебни, катми, ей такива.

А епизодично замесване на леки кексове, разбиване на белтъци на пяна, крем може да прави идеално абсолютно всеки миксер, даже и най-евтиния. Ако имаш ръчен пастор става и с него, даже за тесто. Разликите са основно в шума, вибрациите, материалите, от които е изработен.

Braun имат хубави и тихи миксер. Този на Kitchenaid е тих като мушичка, никаква вибрация, но бъркалките са ми къси за кофи с тесто за катми като правя за много хора. 

Имам и лидълски. Дълги, иноксови бъркалки, които се мият в миялна. От 14 години не е мръднал. Само дето е шумен като самолет. Ако шумът не е проблем, изчакай техните! Имат 3 години гаранция.
Виж целия пост
# 49
Здравейте, моля препоръчайте ми планетарен миксер с приставка за мелене .
Тези на Делимано добри ли са  ?
🤗
Виж целия пост
# 50
И аз чакам някакъв, който е гаранция че няма да мръдне поне 10 г
Имам приятелка, която има кухненски робот мисля че беше на Мулинекс, каза че го ползва 15г
Виж целия пост
# 51
Здравейте! Другата седмица има промоция на планетарни миксери в Лидл и в Метро. Може ли някой да сподели дали си е купувал от тези магазини такъв уред и дали сте доволни? Цената им е една и съща, но този в Метро е по-мощен. Трябва ми за бъркане на тесто.
Благодаря за споделените мнения!
Виж целия пост
# 52
Лидълския не го препоръчвам.
Виж целия пост
# 53
Цената им е една и съща, но този в Метро е по-мощен. Трябва ми за бъркане на тесто.

Как разбра, че е по-мощен?

Лидълският е шумен като самолет, но наистина не е особено мощен. Не бих го купила за едно тесто. Честно казано ми е по-лесно да го меся с бъркалките на ръчния миксер, отколкото да чистя огромен робот на плота. Лидълският има много голяма купа и не прави хубави смески или белтъци на сняг в малко количество. Не е добре направен. Моторът е с предавка и се губи много енергия. Така и посмъртно няма мощта на тихичкия Kitchenaid, който го бие във всички отношения. Kitchenaid заема много по-малко място на плота, но е 2 пъти по-тежък. 

За този от Метро съм пас.
Виж целия пост
# 54
Еее, да се сравнява Лидълския с Kitchen aid, все едно сравняваме магаре и Космос.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия