Избор на планетарен миксер

  • 20 078
  • 93
Привет на всички!
Много искам да си закупя планетарен миксер, обмислям го от доста време. В последните две седмици разгледах сумати модели, но не мога да реша. Бюджетът ми е 200-300 лв макс, като ми трябва уред, който да върши добра работа както при месене на кексово тесто, така и при теста за пици, питки, бисквитки и козунаци. Кои модели ползвате вие и какво бихте препоръчали?
Виж целия пост
# 1
https://m.emag.bg/planetaren-mikser-s-kupa-bomann-1200-w-melachk … earch-Action=view
   Аз съм доволен от този.
Виж целия пост
# 2
Ха-ха, помсилих, че се шегуваш.
Защо се нар. планетарен миксер?
Виж целия пост
# 3

Този е с цена над бюджета ми, а и е с допълнително джаджи, които имам като част от кухненски робот. Трябва ми само планетарен миксер с 3 бъркалки Wink
Виж целия пост
# 4
Извинявай, нещо се е е объркало, копирал съм чужд линк.
   https://www.emag.bg/planetaren-mikser-s-inoksova-kupa-royalty-li … earch-Action=view   ето този е
Виж целия пост
# 5
От 1 година съм с планетарен от емаг.


Според упътването може да меси до 1кг твърдо тесто. Меся всяка седмица мин. По 2 теста от 1 кг. Сега няма този модел, но повечето са на една и съща основа в различен цвят и марка. Братовчедка ми предните дни избираше подобен и намери някакъв за 240лв.
Виж целия пост
# 6
...Защо се нар. планетарен миксер?

Защото освен въртенето около собствената си ос, бъркалката обикаля и по периферията на купата, в която се бърка тестото.

Имам опит с такъв лидълски миксер, но го ползвам само за големи количества тесто - килограм и отгоре брашно. Дали е виновен самият модел или всички са така не знам, но малко количество тесто се захваща на бъркалката и само се върти с нея без реално да се меси, особено ако е по-твърдо. Сега покрай Великден ще му пуши мотора яко Joy
Виж целия пост
# 7
Днес си поръчах един Bosh MUM, с планетарен мискер са всички MUM-ове, Само че, доколкото четох, за месенето е от значение мощността (над 1000 вата), та аз лично с моя 900-ватов съм се подготвила, че тежките теста вероятно ще трябва да ги доомесвам. За мен няма да е проблем, ако и за Вас не е, ето линк (всичко е с 5 г гаранция в момента, не само в този магазин): https://www.tehnomix.bg/malki-elektrouredi/uredi-za-kuhnyata/kuh … _list_order=price
Виж целия пост
# 8
Боже, какви са тези безумни цени? Аз имам един от Метро от преди няколко години, от опцията купи две, плати едно (уредихме се двете с една позната). Японче (Sencor), излезна съвсем малко над 100 лв. Меси и съвсем малко тесто (250 гр брашно). Тези уреди имат и друга екстра - идеално правят кайма за кебапчета и кюфтета (май за това по-често го ползвам). Просто следете за промоции по различните магазини.
До преди седмица в нашия Лидл имаше такъв за "огромната" сума от 110 лв. Да не говорим, че има възможност за връщане, дори и използван (ако не ви хареса) срещу касовата бележка. Отделно са с 3 години гаранция.
Виж целия пост
# 9
Къде видя че е японски? Би трябвало да е китайски
Виж целия пост
# 10
Kitchen aid са много добра марка!
Виж целия пост
# 11
Kitchen aid са много добра марка!

Ъхъм, и цените са им толкова добри, че са два-три пъти над бюджета на питащата.
Виж целия пост
# 12
Затова предложих MUM-овете - нищо че се води робот, за под 200 лв получаваш миксер, а за 360 би трябвало и да меси. И 5 г гаранция.
И на мен ми се ще Kitchen aid, но не съм пораснала достатъчно, че да дам толкова пари за уред, който не ползвам ежедневно.
Виж целия пост
# 13
Къде видя че е японски? Би трябвало да е китайски
Бях чела някъде другаде като го купих, защото марката ми беше съвсем неизвестна. Ето информация на един от големите вносители на техника:
https://densi.bg/manufacturers/product/list/id/159/

Ето какво се предлага в момента от тази марка:
Това е моят:
https://densi.bg/catalog/product/view/id/10307/s/mikser-sencor-s … 620wh/category/2/

И един по-мощен:
https://densi.bg/catalog/product/view/id/12966/s/kuhnenski-robot … 730sl/category/2/
Виж целия пост
# 14
Лъжат. Имам тяхна узвучителна система. Китайска
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия