Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Априлски бебета 2018 - тема 2

  • 38 089
  • 721
Виж целия пост
# 1
Добро утро ... и аз да се запиша в новата тема..
Виж целия пост
# 2
Изрично попитах ортопеда кога трябва да го поставям седнал и каза след 6-ти месец. За стъпване нищо не е казал, само ми показа как да правя раздвижване на бедрените стави и масаж на стъпалата.
Не се притеснявай. За мен детето е добре. Едни деца започат по - рано да се обръщат, да лазят, да се изправят и т.н., други по - късно. Всичко е индивидуално и не трябва да сравняваме децата си с връстниците им, защото само ще се притесняваме излишно.

Пробвах моя син да "стъпи". Стъпва с единия крак с цяло стъпало, след това свива пръстите. Другият крак е свит в коляното. Позата и тип "щъркел" 😂.
Виж целия пост
# 3
Здравейте, в тази възраст много от нещата не са признак са проблем. С каката на 5-6 се въртеше в двете посоки като пумпал. Но седна сам късно, а и проходи късно. Без здравословна причина за това.
Виж целия пост
# 4
Добро утро и от мен Simple Smile
Аз се поуспокоих, след като преспах. Тази сутрин като го сложих да стъпи се получи точно, както го е обяснила Coelum. Стъпва с едното краче, а другото го сви в коляното.
Виж целия пост
# 5
Моето детенце постоянно се опитва да се надига и да сяда, а преди няколко дни навърши 5м. Активно започна да се обръща от гръб по корем преди 3-4 дни, а стъпва докато я държа на ръце отдавна. Стяга си крачетата и стъпва... Опитвам се да я щадя, да не я държа много седнала докато е в скута ми, но тя настоява, дано да не и навреди Sad
Виж целия пост
# 6
И моето бебе иска само седнала да се храни в скута ми.
Аз не я пробвам да стъпва, защото ортопедът каза, че може да навреди.
Виж целия пост
# 7
Благодаря за новата тема! Ние сме последен ден на морето, утре за жалост си тръгваме. Бебчо прекарва много добре, независимо че първите два дни трябваше да изсмукваме сополи и да капем капки. Харесва му, когато сме на плажа, а аз активно го нося в ерго раницата и това доста ни улеснява.
Обръщането по корем го прави много отдавна - около навършването на два месеца. Има и няколко претъркалвания гръб-корем-гръб. Иначе, когато е по корем, се върти като пумпалче около оста си.
От скоро успява да вземе с ръка биберона си, когато е в устата му, и вече целенасочено посяга към предмети.
Виж целия пост
# 8
И ние се въртим като пумпали когато е по корем, когато е по гръб се изтласква с краката на горе. От 2 месечна си търси биброна с ръка когато го изтърве, а сега го намира и сиго пъха в устата. Онзи ден и купих малка топка сега се забавлява с него търкаля го когато си лежи с едната ръка напред назад насрани.
Май трябва да и купя чаша с дръжки иска сама да си държи шишето с вода. Отдавна стои изправена в скута ми на 2 крака,  обича така да е права и да се оглежда. Щом иска да седи да стои изправено да опитва и яде от нашата храна аз няма да я спра , ще правя това което тя иска. Плачеше не можехме да разберем защо най- накрая разбрахме не иска да ака в памперса. Вземахме и гърне от 3 дена си акаме там.
Виж целия пост
# 9
Присъединих се в група за захранване във Фейсбук. Има полезна информация, но има неща, от които ми се изправя косата (като купени "бебешки" бисквити, които са пълни със захар).
Скрит текст:
Имаше коментари за книгата на Пашова, че имала противоречия (никой не каза обаче какви). Други момичета казаха, че са чели и старата, и новата, която се различавала. Аз не отркивам противоречия (имам новата), чела съм нея, книгата, която ми даде педиарърът и статии на английски.

Започнах да си разработвам план за действие, който да ми е под ръка, че времето бързо минава и ще дойде времето.

Да се оплача:
1. Започна следродилният косопад (ужасно е);
2. Вече имам МЦ (4 месеца след раждането), а ми беше много добре без него, не че ми е тежък, но ми е досаден;
3. Имам стрия точно на пиърсинга на пъпа. Малка е, но имам. Ще търся да я махна с лазер по - нататък.
Виж целия пост
# 10
Оооо да, косопада! Стигнах до там, че се къпя и не я реша, а направо връзвам за да не пада повече. С предната бременност беше същото и нещото което ме спаси бе шампоан и ампули за разтеж Фито.
Виж целия пост
# 11
Оооо да, косопада! Стигнах до там, че се къпя и не я реша, а направо връзвам за да не пада повече. С предната бременност беше същото и нещото което ме спаси бе шампоан и ампули за разтеж Фито.
Да, ползвала съм преди на Phyto, когато бяха още в стъклени бутилки шампоаните. Мисля да си купя и да направя един курс, че не се търпи. Коса навсъкъде...
Виж целия пост
# 12
Дайте линк за захранването,моля.
Виж целия пост
# 13
Аз членувам в тази група за захранването. https://m.facebook.com/profile.php?id=1647264145528883&ref=content_filter
Относно обръщането, бебо започна от около 10тина дни (сега е на 4 +) да се обръща от гръб по корем, но все още едната ръка оставс отдолу и не може да я изкара. Обратното въртене не го е правил още. Играчки се опитва да хваща,ако му ги подам, но целеносочено да хваща биба -не. Понякога случайно я хваща и я изкарва от устата си,но не знае после как да я вкара. А когато я изтърве в кошарата, забива глава във възглавницата да я търси Grinning Кога е нормално да започне хубаво да хваща предмети, без усилия?
Виж целия пост
# 14
Kikair ти ме уби, чак и акане на гърне. Моят юнак е много далече.

При мен е истински ужас с косопада, затова пия вече 10-на дни геритамин, засега без видим резултат. Ще ходим на море септември, връщаме се на 12- ти и там някъде съм решила да почвам захранването. Засега не съм изготвила строен график, но се успокоявам, че има време, а то времето направо лети.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия