Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да спася драцена?

  • 2 514
  • 7
Здравейте,
моля ви за помощ, по възможност спешно, защото драцената ми капе с всяка изминала секунда.
Преди около 2 седмици и открих въшки, пръсках я 2 пъти с разтвор от веро и вода, въшките ми изглежда, че умряха. Обаче драцената започна много бързо да капе. Така и не се намери никой, който да ми обясни на време какво още да направя (случва ми се за първи път някое от цветята ми да въшляса). И в момента направо ми се плаче като я гледам. Беше голяма, гъста. Сега е толкова окапала....че въобще се чудя дали мога да я спася по някакъв начин поне да пусне нови листа.
Виж целия пост
# 1
Виж целия пост
# 2
Моята и без въшки беше почти окапала, смених и мястото и се съвзе. Опитай, моята сега е на по-проветриво място и с повече светлина, но слънцето не я пече пряко.
Виж целия пост
# 3
Според мен отрежи я, изчакай да избият нови листа, а отрязаните ги засади в нови саксии. Така ще има най-голям шанс за оцеляване ако питаш мен.
Виж целия пост
# 4

Драцените имат "характер" и са много чувствителни към място - ако я преместиш на друго място и й хареса, ще спрат да капят листата. Друга причина за капането би могло да бъде преполиване или попадане на разтвора от верото в почвата. Струва ми се, че й е малка саксията, но може и да е от ъгъла на снимката. Ако корените излизат отдолу, цветето ще се чувства добре в нова саксия.
Виж целия пост
# 5
А може и дя се възстанови сама. Аз така изнесох моята навън април, то пък нали сви студ и измръзна. Окапа, окапа, пък се оправи.
Виж целия пост
# 6
Нова хранителна почва, нова саксия и подрязване, за да се образуват нови разклонения. Моите по принцип ги режа напролет, но сега и на мен ми се наложи да обновявам едната и мисля, че няма да ѝ се отрази фатално. Режете под разклоненията, за да остане една пръчка от майчиното растение. Отстанете останалите разклонения от шийката и ги потопете във вода или засадете директно в пръстта. Като се вкоренят напролет, може да ги оформите стъпаловидно. Мисля, че растението ви е с хлороза. Листата са жълтеникави и слаби. Помислете дали растението не е преполивано и държано на сянка. Положителното е, че стволът е здрав, което означава отлична коренова система и възможност да се разклони по-богато.
Виж целия пост
# 7
Имам 2 драцени, но при мен си бяха акари, не въшки Sad ... С инсектицид мазах листата и стъблото. Разтворих сместа и полях почвата в саксията. 
Другата я изрязах. Пак намазах стъблото и полях почвата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия