Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

  • 32 151
  • 745
Добре дошли!

Заповядайте в шестнадесетата поред тема, в която споделяме личен опит, полезни непрофесионални съвети и практики от здравословно естество. doctor

Моля, имайте предвид, че обсъжданите в темата идеи и предложения следва да служат само за насока към подходящ специалист, който да назначи адекватно на заболяването или здравословния проблем лечение. Съветите в темата не бива да бъдат приемани като диагноза и не трябва в никакъв случай да са повод за самолечение!

Линкове към старите теми: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11, #12, #13, #14 и #15.

Вместо запис, можете да отговорите на въпроса: "Имате ли понастоящем някакви здравословни оплаквания от неизяснено естество, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?", или просто да копирате въпроса си от миналата тема, ако е бил публикуван непосредствено преди отварянето на новата тема, и по тази причина е останал без отговор от останалите потребители.

Моля, нека спазваме благия тон и съблюдаваме добронамереността в изказа си. Благодаря! bouquet
Виж целия пост
# 1
Майка ми е с ужасни нощни крампи. Пие магнезий от поне две години, наскоро обаче изследване показа нива на магнезия под долна граница. Възможно ли е това? Говорим за еждневен прием, не е бля-бля от време на време.
Виж целия пост
# 2
Привет, Annabelle*

Възможно е да са паднали нивата. Каква група точно елементи ги водят не знам, но не винаги самия прием е достатъчен. Пиеш, пиеш, пиеш, дозираш, предозираш, а самия ти организъм нищо не усвоява, и както си му го дал, така си го и изхвърля.
Скрит текст:
Ставаш едва ли не машина за производство на скъпоструваща урина, пот и не знам си какво още обогатени с високи съдържания на магнезий, калций, калий... ей тия май бяха.

Пробвайте с Магнерич. На мен помогна. Преди това какво ли не пих, какво ли не разтварях ефект нулев. Нощно време или като се отпусна в покой и се почва през 30 минути крампи къде ли не, не само прасци, чак в пръстите на краката получавах. Мъка си е, не заради болката, майка Ви през поне едно раждане е минала, не е лигла, която за най-дребното да хленчи, а заради лишението от здрав сън. Пробвайте като начало с Магнерич, първите три дни се пият по две таблетки, после по една. Облекчение получих още същата нощ след като през деня бях изпила две и взех, че се наспах и спрях да ходя зомбирана на работа.

Забравих да напиша нещо важно: Без рецепта може да се купи. Не струва много. Около 7 лв гледам са ми продали последната опаковка, в опаковката има 30 таблетки. Не знам има ли някакви други варианти на това лекарство, но това, което аз при нужда приемам се води Магнерич 500 mg. Въпреки, че може да се купи и без рецепта съветвайте се с лекар де или най-малкото хубаво листовката изчетете... има ги вече онлайн, не е нужно да си купиш лекарството за да му прочетеш съставките и всички останали важни подробности.

https://apteka.framar.bg/13001384/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5 … 0-%D0%BC%D0%B3-30

Виж целия пост
# 3
Благодаря! Ще ѝ купя, аз самата съм пила през бременността, знам тази добавка. Има и вариант Магнерот, доколкото помня, но ще взема Магнерич. Много благодаря, дано пък това помогне, то не бяха всякакви таблетки, магнезиево олио, как пък едно не помогна досега...
Виж целия пост
# 4
За нищо, Annabelle*. Пак заповядай.
Магнерот също са ми препоръчвали, когато потърсих помощ. Явно също е добро. Просто по спешност, че не се търпеше вече попаднах на Магнерич, не съм вземала и от двете, не знам и не мога да твърдя кое е по-добро. И двете лекарства обаче ми бяха препоръчани именно по причина, че организма или не усвоява, или губи някъде този ценен магнезий, а не заради липсата на прием.

Скрит текст:
Не знам при майка ви какъв е точно проблема, при мен се оказа принудителната менопауза, в която ме вкараха. Натъпкаха ме с хормонални лекарства, освен крампите взех обилно да се потя, да блуждая, мисловните ми функции и бързина на реакции май също се нарушиха, направо половин човек се почувствах... Сега наред е всичко вече. Да чукна на дърво... Дано помогне и при вас. Simple Smile
Виж целия пост
# 5
А защо не го обсъди с ЛЛ. Щом приема постоянно магнезий , но има симптоми и не се вдига нивото, може да има проблем с червата, бъбреците или диабет. Трябва да си провери калция и калия също. Да обсъди също с ЛЛ ако взима други лекарства, например за сърце, лаксативи и т.н., за да знае на какви интервали да взима от тях магнезия.
И последно- има най-различни форми на магнезия. Някои са с по-добра усвояемост от други. В нета има доста таблици, за да се ориентирате
Виж целия пост
# 6
Магнезиевият цитрат и аспартат се водят най-добре усвоими.
Виж целия пост
# 7
Happy, майка ми е ужасен пациент! Не стига, че отива на лекар в краен случай, и то след като я заплашим със сестра ми да я набием, ами и като влезе на преглед се държи сякаш е много здрава и нищо ѝ няма. Сякаш е длъжна да е мъченица, да не вземе да притесни лекаря. Убедена съм, че не е представила реалното си състояние и как да получи адекватно лечение... Всеки път е така! Всеки път! Още малко и ще взема да влизам с нея на прегледа и да говоря вместо нея Joy
Виж целия пост
# 8
Цитат
Всеки път е така! Всеки път! Още малко и ще взема да влизам с нея на прегледа и да говоря вместо нея

Дежавю... Женските майки са така. Или поне повечето. Все си траят, все си мълчат, все лъжат, че са добре. Моята тайничко веднъж колабирала била и се проснала на пода и веднъж на стол пък заспала заради спукана язва и кръвозагуба ама ме посреща като се върна от работа с усмивка и лъжа, призна си го пред екипа на Бърза помощ, на нас със сестра ми нищо не продума преди това, отвори и се устата чак като опря ножа до кокала. Гледат да не ни тревожат просто, майки са, лъжат, стискат зъби, а не бива. Сподели и го това на твоята майка, да почне да си го казва, че няма да забравя никога деня, в който както ми се усмихва и ми се прави на здрава изведнъж линейка трябваше да викам. Спестените тревоги на нас дъщеричките в един момент стократно се връщат. Връзка майка-дъщеря си има и е много по-силна отколкото някои хора осмислят. Рано или късно ги надушваме, че не са добре колкото и добре да се преструват и тревогите около това неясно чувство и съмнения не пропускат да рефлектират върху нас. Затова накарайте и се, набийте я ако трябва докато не си каже къде я боли, къде я сърби.
Виж целия пост
# 9
Записвам се с въпрос. Вчера пих  хапче за глава, но на листовката ме притесни това, че пишеше че спада към наркотичните аналгитици. Това притеснително ли е? Звучи гадно, а хапчето дори не ми помогна.
Виж целия пост
# 10
Благодаря за темата.

Анабел, питай твоя ЛЛ относно магнезия и защо не го усвоява.
Виж целия пост
# 11
Записвам се с въпрос. Вчера пих  хапче за глава, но на листовката ме притесни това, че пишеше че спада към наркотичните аналгитици. Това притеснително ли е? Звучи гадно, а хапчето дори не ми помогна.
Кой е този аналгетик? Стига да не ти се налагат тестове или да си спортист, не мисля, че от веднъж нещо ще ти стане.
Виж целия пост
# 12
Май за кодеин става на въпрос. Не съм спортист, пих еднократно за силно главоболие.
Виж целия пост
# 13
Spirit Crusher моята майка е същата. Дори няма и личен лекар. Какво да ходела да прави опашки по болниците. Да не можела жена с болно дете да влезе заради нея. Логика...
Виж целия пост
# 14
Здравейте, нахлувам с въпрос: Преживявам труден период с много напрежение и стрес. Изправена съм пред вземане на трудни решения в дългосрочен план. Отделно денят ми е супер натоварен, трудно заспивам и не спя спокойно. Ставам уморена, отново напрежение и както се казва "ще ми се пръсне мозъка". Обмислям да взема някакви витамини, не знам какви, моля за съвет.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия