Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Закупуване на автомобил със свалени регистрационни номера от КАТ

  • 1 810
  • 5
Здравейте.
Казуса ми е следният - предлагат ми много изгодно да закупя автомобил , чиито номера са свалени от КАТ за шофиране без книжка. Обаче как стоят нещата с прехвърлянето на собствеността и регистрацията на мое име.
Въобще възможно ли е да се продаде такъв автомобил преди да му изтече наказанието ? Ако да - само на платформа ли мога да го придвижва до друго място.
И какво ще ми е нужно след това да го регистрирам ?
Четох много , но нищо не разбрах какво конкретно трябва да се направи. И има ли смисъл да се захващам с тази сделка.

Ако някой знае как стоят нещата, ще съм много благодарна да ми разясни.
Благодаря Ви.
Хубав ден на всички.
Виж целия пост
# 1
Дали е възможно - най-компетентен отговор ще Ви дадат от Кат Бургас, където, съдейки от аватара Ви, ще регистрирате колата.
Разсъждавайки логично, според мен не би следвало да има пречка да се изповяда такава сделка. Вие купувате движимата собственост, с двата талона, квитанция за платен данък, гражданска, тоест всичко необходимо за да го направите при нотариуса. Наказанието е наложено на предишния собственик, номера е свален, тоест би следвало при пререгистрацията да Ви го върнат, или, евентуално да платите за нов номер, макар да сте в същата област (ако колата не е от Варна, примерно).
Категорично, кола без номер няма как да карате (рискувате да останете без книжка за 3 месеца), но би следвало да няма пречка, ако е Бургаска регистрация да си вземете стария иззет номер, или двата нови, връщайки единия стар (за прехвърляне в същия район не е необходимо колата физически да е там) и да си ги сложите на вече вашата кола, за която имате талон на Ваше име. От известно време номерата в Кат не се поставят с пломба, и без това ги връчват на собственика на гишетата и тяхна грижа е да си ги поставят.
Ако е от друг район, вероятно ще може да си вземете транзитни номера и да закарате физически колата до КА за сверката на рама и двг... По-евтино ще е от репатрака.
Питайте най-добре, или пратете мейл на КАТ, на сайта им, ще Ви отговорят.
Виж целия пост
# 2
Най-добре питайте в КАТ. По моята логика не би трябвало да можете да купите такъв автомобил. Ако наказанието е примерно 1 г., а нарушителят го продаде в първия месец, той може да си купи друг /с номера/ и пак да кара. За една година може да смени 5-6 автомобила и да прави нарушения, ако не му е отнета книжката.
Виж целия пост
# 3
Добре, но какво би попречило на същия този нарушител без да си продаде колата да си купи или наеме или кара колата на жена си, или роднина, която е с два номера за времето, докато неговата е без номер???   Едва ли само липсата на средства, че да му е забранено да се разпорежда - да продаде собствената си "санкционирана" кола. Не звучи сериозно.
То всъщност да търсим логика в институциите напоследък е загубена работа...
Факт.
Но да имаш книжката и да си с пълна правоспособност да управляваш, а да са ти свалили номерата - е, какъв точно ефект на възпитание от приложеното наказание се търси и/или постига? До степен да си под забрана да разполагаш със собствеността си?
Виж целия пост
# 4
Ами не знам, затова казвам да се пита. Какво наказание е, ако можеш да си продадеш колата, като ти свалят номерата?
Виж целия пост
# 5
Във вторник ще ходя до КАТ да проуча как стоят нещата.
Ще пиша след това .
Може информацията да е полезна и на някой друг.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия