Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

  • 55 589
  • 748
# 540
Всичкото накуп не знам дали ще намериш.
Виж целия пост
# 541
Не съм виждала Филипс под налягане. И двете марки са добри, но Филипс е по-добра, но не е херметик.
Виж целия пост
# 542
Всичкото накуп не знам дали ще намериш.

Instant Pot не отговаря ли на тези условия?
Виж целия пост
# 543
Там печенето е много свободен преразказ на печене Mr. Green Филипсът се справя по-добре с това.
Виж целия пост
# 544
Сега проучих Инстант Пот. Може дс се закупят и допълнителни аксесоари за повече функционалност. 100 паунда е в амазона. Някой наясно ли е доставката до БГ колко излиза приблизително.

Много сложно ми стана, но като се замисля за 300-350 кинта мога да взема и два - единия херметичен слоукукър и един за печене и пържене, за да покрия всички нужди
Виж целия пост
# 545
Смятй по 2.50-3.00 лева на кило за доставката. Иначе да, пот и фрайър е добра комбинация, ама в 300 няма да се вместиш.
Виж целия пост
# 546
Philips имат мултикукъри с налягане, но на мене не ми хареса как пече. Този съм виждала:

https://www.google.com/amp/s/qanvast.com/amp/sg/articles/can-thi … your-kitchen-1457

Имат и други модели. Според мене Редмонд с налягане е доста по-многофункционален от Филипс с налягане или без и наистина пече кексове добре. Има и опция капак за печене. Тенджерата, тази, която е тефлоноподобна има дръжки. Има и опция иноксовата тенджера май.
Виж целия пост
# 547
25 паунда е доставката на МК от амазон, нали скоро го играхме това. Но ние взехме 2, така че 40 паунда е за два.
Виж целия пост
# 548
С фирма превозвач на мен ми излезе под 20 лева, включително с транспорта по Еконт от София до тук.
Виж целия пост
# 549
17 лв ми излезе доставката на  ИП от Амазон до Бургас с Габиели.
Виж целия пост
# 550
Ако моят стар Филипс ме изостави се замислям за Редмънт, тъй като по-новите модели на Филипс нямат добри отзиви, а на мен налягане НЕ ми трябва. Може ли да ми препоръчате модел на Редмънт, момичета? Така, за всеки случай да имам аз план Б, че да не остана без кукър, не!:)
Виж целия пост
# 551
Момичета, да повдигна въпроса за Ола-та, че напоследък не се чува мн за тях. А виждам, че един от превозвачите, вече има курсове от Испания. Обаче като цъкнах сайта на Ола през телефона нещо мн постно ми се видя
Виж целия пост
# 552
Много ме блазни функцията отложен старт,защото често се случва да се прибираме по-късно - водим децата на разни извънкласни занимания.Като се приберем у дома в 8 и те са озверяли от глад и не могат да чакат се сещате картинката.
Затова идеята сложи продукти затвори и го програмирай в 20ч. да имаш готова топла храна ми се вижда уникална,но какво като ядене ще стане така,без никакъв надзор имам предвид?

И мен това ме вълнува, поради същите причини, готвене без надзор и без да отваряш да проверяваш и да е готова за определен час. Фурната ми е нова и функционална, но някак не смея да метна мусака от сутринта и да я програмирам да е готова в 8ч...

Адмирации на всички за споделените мнения, впечатления и съвети както в тази тема, в темата за рецепти и всички останали теми в платформата. Спрях вниманието си на Multicooker Philips HD4749/70, защото е сериозна марка произвеждаща няколко такива модели през годините, има сервизна мрежа и възможността за намиране на консумативи. Също така дизайна и цвета ми харесва - плануваното място ще бъде на плота. Наясно съм, че не е херметик и готвенето ще бъде малко по-дълго. Но не това ме поблазни за покупка на такъв уред, а поставянето на всички нужни продукти за ястието заедно, самото готвене без надзор и програмирането му с отложен старт. От всички коментари в тази голяма тема и тази за рецептите, в съзнанието ми няма ясен отговор на въпроса: Какво и как може да се сготви без надзор с поставянето на всички нужни продукти за ястието заедно и програмирането с отложен старт? Моля за мнения и коментари, за които благодаря предварително! Дълго да се радвате на вашите помощници улесняващи ежедневието ви!
Виж целия пост
# 553
За рецептите с отложен старт - ако са с месо, стартът не е желателно да се отлага за повече от 2 ч., а ако е топло времето - за повече от 1 ч., защото след този период на стайна температура започват да се развиват бактерии в месото. Така пише в указанията на уредите.

Виж целия пост
# 554
Vasil Donchev, аз почти всичко готвя без надзор. В смисъл слагам всички продукти наведнъж, пускам програмата и зарязвам.Нямам претенции да съм велика кулинарка, но се получава доста вкусно (по нашите критерии).  Всички видове супи, боб, леща, яхнии, пържоли с гъби, всякакви манджи със сос, със за спагети, ориз, макарони, овесена каша.... не се сещам, питай ако нещо конкретно те интересува. Бобът ми се сварява идеално, въпреки че слагам солта и доматите в началото.  Единствено като пека цяло парче месо го поглеждам от време навреме, че не съм му свикнала още на печенето. Не пържа обаче, там вече трябва да присъстваш.
Отложеният старт го ползвам само за постни манджи. За месо ме е страх да не се развали.
Моят уред е предишния модел на същата марка. Много съм доволна. Херметик функцията никак не ми е важна. Предпочитам по-бавно готвене на по-ниска температура, много по-безвредни са храните сготвени така. Освен че са и по-вкусни. А и когато готвенето не ме ангажира да му вися на главата мога да си готвя и по 5ч, не ми пречи. Скоро готвих джолан със зеленчуци на slow cook, беше фантастичен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия