Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

  • 55 551
  • 748
# 690
Здравей, от няколко дни съм с този уред https://www.technopolis.bg/bg/Multicookers/MULTICOOKER-TEFAL-CY5 … HrRwBVFlI8z9-R2Qs

Доволна съм, с 3ма мъже съм, купата е 6л

И аз съм му хвърлила око на този. Ние сме 3ма и смятам, че ще е достатъчен. Можеш ли да споделиш какво си правила за момента ?
Виж целия пост
# 691
Кекс с ябълки и канелапо рецепта за Делимано
Запечени картофи с копър и чесън
Запечени картофи с кюфтенца
Пилешки крила
Гювеч от картофи
Прясно зеле със свинско
Огретен от тиквички
Всичко стана супер вкусно и бързо.
Днес мисля да пробвам някаква супа:)
Виж целия пост
# 692
Кекс с ябълки и канелапо рецепта за Делимано
Запечени картофи с копър и чесън
Запечени картофи с кюфтенца
Пилешки крила
Гювеч от картофи
Прясно зеле със свинско
Огретен от тиквички
Всичко стана супер вкусно и бързо.
Днес мисля да пробвам някаква супа:)

Здравейте , и аз имам същия. Може ли да напишеш по подробно как направи - Запечени картофи с копър и чесън
Запечени картофи с кюфтенца - а може и другите неща, които си сготвила. Ще съм ти благодарна. Аз до сега правих - стар фасул, пилешка супа, спагети, варих картофи, зелен фасул, прясно зеле. Много съм доволна от уреда, от както го имам не съм готвила в друга тенджера.
Виж целия пост
# 693
Запечени картофи с копър и чесън
Обелените картови с малко вода, мазнина и сол на Bake - разбърквам ги 3-4 пъти и са готови за 15-20 мин в зависимост от големината им, след това ги изсипвам в купа сшагам копър и чесън и ги разбърквам.

Запечени картофи с кюфтенца
По същият начин както картофите с чесън, но отгоре подредих и малки топченца кюфтенца, печеш пак около 20 мин.

Пилешки крила
Каквато прецениш марината, а приготвянето беше по рецептата на книжката за бутчета, но под налягането беше 10 мин

Гювеч от картофи
На Brown с олио запеках чушки, лук, моркови, добавих тиквичка и патладжан, накрая картофи и домати, подправки навкус и сол, готвих на функция къкрене около 10 мин, да станат картофите

Прясно зеле със свинско
Запеках месото с мазнината на Brown,  след това добавих леко намачкано със сол зелето, домати, чесън, вода и подправки и на под налягане срено ниво за 20 ми, взаимствах от рецептата по книжката която е зеле със шунка мисля че беше. Накрая добавих копър
 
Огретен от тиквички
Сместа беше като за кюфтета от тиквички в намазнената купа изсипах сместа, на Bake 40 мин, не ми се стегна достатъчно за да го обърн да се запече отгоре, сервирах нарязано на парчета с кисело мляко и чесън и копър

Давай рецепти сега и ти Simple Smile))
Стар боб и аз се каня да направя но се чудя за първата вода как става да се смени? Ти как го направи?
Купувала ли си формички за десерти или запичащ капак? Не знам какви форми да ползвам
Виж целия пост
# 694
Здравей, благодаря за обеснението на рецептите. Стария боб го накиснах от предната вечер, след което го мия много хубаво с няколко води, след което го слагам в купата, вътре слагам подправки и каквото по принцип му слагаш, аз слагам ако имам кромид, чушка, морков, домат и вода и пускам на високо налягане за 20 минути. Когато минат го изкючвам и чакам да падне налягането и после добавям размито брашно с вода , за да го сгъстя малко и това е - на програмата Brawn. Подправки на вкус. Рецептата е от една група във фейсбук - сготвено с любимите ни уреди. От там гледам много полезни неща.

Не съм си купила нищо допълнително все още, само още една купа съм си поръчала и я чакам да дойде.
Виж целия пост
# 695
Аз сменям водата на боба. Слагам вода да го покрие и малко сода и пускам за 5 минути под налягане. След това изпускам налягането и го мия, отделят му се и люспите. После го готвя под налягане още 30 минути, ако не е бил накиснат предварително и не повече от 15 мин. ако е бил накиснат, че иначе се разварява. Слагам всичко вътре. Накрая, когато е готов, го запържвам с брашно и червен пипер.
Виж целия пост
# 696
Здравей, благодаря за обеснението на рецептите. Стария боб го накиснах от предната вечер, след което го мия много хубаво с няколко води, след което го слагам в купата, вътре слагам подправки и каквото по принцип му слагаш, аз слагам ако имам кромид, чушка, морков, домат и вода и пускам на високо налягане за 20 минути. Когато минат го изкючвам и чакам да падне налягането и после добавям размито брашно с вода , за да го сгъстя малко и това е - на програмата Brawn. Подправки на вкус. Рецептата е от една група във фейсбук - сготвено с любимите ни уреди. От там гледам много полезни неща.

Не съм си купила нищо допълнително все още, само още една купа съм си поръчала и я чакам да дойде.

а колко време на Brown ?
Виж целия пост
# 697
 А колко време отнема падането на налягането? Все още се колебая между херметик и нехерметик...
Виж целия пост
# 698
С херметик стават по-бързо нещата
Виж целия пост
# 699
С херметик стават по-бързо нещата
Притеснява ме дали херметикът е по - опасен уред като тенджерата под налягане?
Виж целия пост
# 700
    и аз в началото, но за 10 мин вариш царевица... Simple Smile
Виж целия пост
# 701
Везните се накланят към херметикът , но ще проуча още въпроса.
Виж целия пост
# 702
Опасното при херметическата тенджера е след достигане на високото налягане да забравиш да намалиш силата на котлона, и в един момент тя да избухне. Тук това става автоматично и на практика няма какво опасно да се случи.
Виж целия пост
# 703
 Тази подробност не ми беше ясна... а си спомням в детството ми на една комшийка и беше гръмнала тенджерата под налягане и направи големи поразии в дома и. Майка ми след този случай изхвърли нашата ...
Виж целия пост
# 704
Другият вариант е да не сте сложила достатъчно течност в кукъра, той да вдигне налягане, и в един момент да се получи загаряне. Но поне моят модел има защита и в тази насока - на екрана се изписва "Грешка 6", т.е. няма достатъчно течност на дъното, и автоматично се самоизключва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия