Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 13

  • 92 782
  • 731
# 405
Тези дни "говорите "за супи със застройка,но в нашата къща са винаги без...поредната пилешка

Пилешки бон-филенца

Грах с пилешко

"Дребен "днес разглеждаше кулинарни книжки и си хареса...

Хапки за закуска(кис.краставички,царевица,филе и моцарела в тесто)
Виж целия пост
# 406
Може би ще пътувам, под въпрос е все още, до Германия и там ще се заврЪ в магазин за форми, ще ги изкупя.  Wink
Ако си със самолет, ще ти трябва още 1 куфар за формите.
Да, така е, може и свръхбагаж да доплатя.. Joy Joy

Билянка, давай когато си готова снимка, моето пюре беше направено още същия ден, нямам готово, но то е лесно.

Тирамису, кой каза че му се похапва, аз ще пусна моето в няколко варианта

http://recepti.gotvach.bg/r-70598-Торта_Тирамису_с_блат_Серано

и още, но снимката не е добра, че фотото ми беше за смяна, нещо не беше в ред.
http://recepti.gotvach.bg/r-65608-Тирамису_с_огледална_глазура

и още -
http://recepti.gotvach.bg/r-85175-Тирамису_с_печен_шоколадов_блат

може да има и още, не знам.




Виж целия пост
# 407
А защо топлите супите със застройки?
Защото никой не обича студена супа у дома. Абсурд студена да я предложа, не става.
У нас не стигат до повторно топлене. Peace

но у нас се яде всеки ден супа. Някаква. Добре, че мъж ми не очаква да готвя по 2 купи супа всеки ден LaughingStuck Out Tongue Winking Eye че и в 7 сутринта да му е  прясно приготвена. Аз съм си хахо с готвенето, ама не чак толкова Simple Smile
vikonetka, чудесни рьощи!
Дени, много апетитни хапки! Виж това и предложи на малчо https://pep-4o.blogspot.com/2016/01/blog-post_18.html
Виж целия пост
# 408

denyil, "дребен" има усет за вкусни рецепти! Simple Smile Много изкусителни хапчици! Heart Eyes bouquet

Пълнени пиперки у нас




Виж целия пост
# 409
Пита-пица

Виж целия пост
# 410
Ааа, какви са тези вкусотии, искам всичко да сготвя и да си хапна Heart Eyes
Ние снощи скромно с пържена пъстърва и по желание на съпруга салата Капрезе. Пълних и гъби, панирах и филе за днес на обяд, но забравих да снимам. Довечера ще вечеряме от тях и ще ги щракна.


Виж целия пост
# 411
От 2-3 месеца съм в голяма кулинарна "дупка", но ви следя с голямо удоволствие.
Да се гледа темата преди закуска, обяд, вечеря, си е направо самоубийство Satisfied
Напълних си очите и си взех идейки за днес. Ще сготвя руло Стефани и супа топчета (или пилешка).

Ванилка, чийзкейкът е убиец!
Поли, тия месените как ме изкушават всекидневно... не мога да им устоя. Изглежда разкошно.
Виж целия пост
# 412
Merelenda, и аз съм така. Скъси се деня, късно ми се става, рано ми се ляга, през деня обядвам в заведение с подготвено обедно меню и се готви вкъщи само колкото да има нещо там за хапване. Темата обаче не спирам да следя, че понякога попадам на такива вкусотийки, които за минутки се приготвят.

Относно претоплянето на застроени супи... Хмммм.... че какво пречи пък да се застройва преди сервиране на част от супата, която се знае, че ще се изяде, а не на цялата супа? Замислих се, ще пробвам. Сготвяш си супата, разбъркваш си яйцата или само жълтъците с мляко, кой както му е сладко или е свикнал, пресипваш като за две порции застройваш. Слагаш остатъците и от двете неща в хладилника, на другия ден вадиш пресипваш пак като за две купички, претопляш, застройваш, сервираш... И така 3 дни яли, пили и се веселили. Вкъщи, че сме само двама наистина изяждането на една тенджера отнема точно толкова - 3 дни. Между другото така процедирам със свежите зелени билки, част от тях основно дръжки или стъбълца в процеса на готвене, листенцата свежо нарязани в горещата порция преди сервиране.
Виж целия пост
# 413
Майка ми така прави откак се помня. Застройката отделно, ако супата е голямо количество. Топлим си порции супа и всеки си добавя лъжица застройка и си я хапва. Даже така повече я харесвам. Някак по-прясно ми идва на вкус, с непосредствено добавена застройка. Но ако ще се изяжда същия ден, няма смисъл от отделна застройка.
Иначе, аз я правя само с жълтък и кисело мляко. Добавям си черен пипер, лющян (девисил) на всяка супа. Застройвам я гореща, не се пресича. Понякога вместо кисело мляко слагам заквасена сметана. Лятото съм застройвала и с чаша горещо прясно мляко. Също става вкусна.
Виж целия пост
# 414
Честит празник на именниците днес Flowers Bouquet (било св. Дионисий)

Пиле с грах за обяд

И..... шоколадова торта за закуска Satisfied - нямало кой да я чака за обяд

Скрит текст:
Виж целия пост
# 415
Честит празник на именниците днес Flowers Bouquet (било св. Дионисий)

Пиле с грах за обяд

И..... шоколадова торта за закуска Satisfied - нямало кой да я чака за обяд

Скрит текст:
Хайде сега да кажете как направихте тортата 😂
Виж целия пост
# 416
Скрит текст:
Честит празник на именниците днес Flowers Bouquet (било св. Дионисий)

Пиле с грах за обяд

И..... шоколадова торта за закуска Satisfied - нямало кой да я чака за обяд

Скрит текст:
Хайде сега да кажете как направихте тортата 😂
Хайде и аз на опашка за тортата, хич не мога да чакам чак до обяд! Heart Eyes sem22, бърДже да си издаваш рецептата! bouquet

И грах с пиле май за втори път виждам, само да изядем чушките, ще го наприготвя. Грахчето ми е любим зеленчук! Simple Smile Peace
Виж целия пост
# 417
Още една чака рецептата за тортата, благодаря, sem!
vanilla, убийствени рецепти и снимки показваш, чак ме е срам да кача нещо след теб. Браво!
Виж целия пост
# 418
Страхотни вкуснотии показвате, но на мен очите ми останаха в яхнийката с грах и картофи. Heart Eyes Обожавам, а последно време никак не уцелвам свестен грах.
Виж целия пост
# 419
И аз се записвам за рецептата за тортата.

От мен:

Сладкиш клавиши
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия