Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отлагане на ясла

  • 1 326
  • 4
Здравейте,

Детето ми е прието да посещава ясла от септември. Въпросът ми е с колко мога да го отложа и как, освен полагаемите 60 дни, без да ми се спира и майчинството. Детенцето още е много малко, 1г и 2 месеца, и бих искала да го пусна февруари-март?
Виж целия пост
# 1
В София като сте приети, трябва да го запишеш, а като го запишеш, веднага пада майчинството. Мисля, че така беше.
Виж целия пост
# 2
Преди беше 90 дни, вече е 60 дни. Няма как да го отложиш без да ти спира майчинството. Можеш да си пуснеш платената отпуска,  болнични няколко дни и после неплатена отпуска, през това време детето да е записано, но да не посещава градината, като представяте бележка от личния лекар.
При този недостиг на места, да запишеш детето си и да не го пуснеш е малко нечестно спрямо голямата опашка от неприети деца, които имат нужда от това място.
Виж целия пост
# 3
Добре де, като не искате да го пускате все още, защо пускате документи?!?

Моята дъщеря тръгна на ясла на година и три месеца. Не са чак толкова малки.
Виж целия пост
# 4
Можеш да отложиш тръгването най-много с 60 дни, тоест до 15.12.2018г. Ако детето не тръгне на ясла и не се впише в системата като посещаващо, автоматично отпада от яслата. В момента, в който детето тръгне и се впише като посещаващо, губите правото си на майчинство.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия