Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц-Тема №2

  • 64 495
  • 752
# 30
Личната ученическа карта доказва, че детето е ученик, но не дава информация за оценките, затова според мен е по-добре да се представя тя при издаване или презаверяване на карта за ГТ.
За издаване на карта за ГТ ми искаха бележник. За София става въпрос

В Бургас също искат бележник, дори и лятото като зареждам картите.
Виж целия пост
# 31
Здравейте.
На 6 годишен първокласник мога ли да му издам карта за бдж за 50% намаление още от септември/октомври? Навършва 7 през януари, но предвиждам всички бюрократични неща в този месец.
Виж целия пост
# 32
Да, можете, но попитайте в бюро на СКГТ  какъв документ ще трябва, след като вече нямат бележници в първи клас.
ПП Сега видях, че питането е за БДЖ, а аз си отговарям за градски транспорт...

Във връзка с прегледите, безплатен скрининг отново има и тази година
http://kwiat.bg/bg-nacionalna-kampaniya-na-kwiat-za-profilaktika … a-detskoto-zrenie
Виж целия пост
# 33
Не е необходимо да е ученическа, карта "дете" е от 7 до 10г. и се вади от родител с акт за раждане.

Впрочем, ако имаш още едно дете под 18г. имаш право на карта "Семейство" - 50% намаление при пътуване на двамата родители или само на титуляра на картата с двете деца.
Виж целия пост
# 34
Благодаря за темата.

Искам да питам дали трябва да се иде на очен лекар преди първи клас? Нашата ЛЛ нищо не каза, но тя не е много по това да ни информира.  Tired
Прегледът не е задължителен и затова личния Ви лекар, не Ви е казал, но всеки очен лекар ще Ви каже, че е задължително да го направите, особено ако не сте го водили досега.
Виж целия пост
# 35
Март месец в детската градина им правиха профилактичен очен преглед. Трябва ли сега пак да я водя?
Виж целия пост
# 36
Март месец в детската градина им правиха профилактичен очен преглед. Трябва ли сега пак да я водя?

не трябва, но би било добре.

такива "масови" прегледи са малко проформа. може би невинаги и не навсякъде, но моите впечатления са такива.
Виж целия пост
# 37
Личните лекари като цяло неглижират този вид прегледи. Щом няма проблем, няма и нужда. Да, обаче аз от къде да знам има или няма очен проблем. Съгласна съм с Добри, че масовите прегледи са отбий номер, на компютър гледани ли са всички деца? Ще се изненадам ако са.
Моят принцип е веднъж годишно преди учебната година, а аз, с моите очни проблеми, ходя на 4-6 месеца, т.е. и 3 пъти годишно съм ходила ако рецидивират хроничните ми оплаквания.
Споделете за училищните застраховки. Правят ли се все още и какво покриват. Днес тъкмо платих и на двете щерки застраховката и се изненадах, че покрива и болнично лечение, зъболечение, а покритието е от октомври до октомври в и извън учебно време. Много съм доволна Simple Smile
Виж целия пост
# 38
Към коя застрахователна компания е застраховката ?
Виж целия пост
# 39
Към Алианц, но с уточнението, че не живеем в България.
Виж целия пост
# 40
А,ето къде е ключа от палатката.И ние правим застраховки,но чак такова покритие нямат.БГ все пак!Дано не ни се налага да ги ползваме!
Виж целия пост
# 41
За това и попитах за покритията в България. Правили сме, когато учеха в България, но до сега не бях обръщала внимание какво покриват.
Виж целия пост
# 42
За това и попитах за покритията в България. Правили сме, когато учеха в България, но до сега не бях обръщала внимание какво покриват.

правените в училище май нищо не покриват.
правила съм на големите в здравноосигурителна компания и в зависимост от договора/размера на вноската, покриваха и лечение в болница и даже лекарства до определена сума.
и аз предпочитам да не се налага да се ползват, но е добре да има някаква сигурност, че в нужда ще на кого да се разчита.
Виж целия пост
# 43
Аз направих на моята медицинска застраховка, която важи за цяла България, към ФиХелт. доста добро покритие имам. За 21 лв на месец й се полагат прегледи за 350 лв или 300 лв, не помня точно, и покриват лекарства до 150 лв. Застраховката включва не само прегледи, но и изследвания и болничен престой. За момента не ми се е налагало още да ползвам нейната полица, но да имам, че както нямам педиатър наблизо, нямам особено голям избор.
Виж целия пост
# 44
Ние имахме училищна в предното училище и като си счупи ръката ни изплатиха 30-40 лв.
Иначе има допълнително здравно осигуряване във Фи Хелт - просто нашето фирмено е там и има опция да застраховаш и член на семейството. Около 250 лв. мисля, че последно плащах на година. Вече няколко години правя и съм доста доволна. Не се моля за направления на личната, а като има нещо просто си го водя на прегледи, отделно има пакет стоматологична помощ и възстановяване на разходи за лекарства и стъкла за очила с диоптър.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия