Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц-Тема №2

  • 56 435
  • 652
# 45
Ние имахме училищна в предното училище и като си счупи ръката ни изплатиха 30-40 лв.

Същата работа и при нас.
Тази година дъщеря ми получи травма на ръката:счупен пръст.Имобилизираха го за почти месец,а накрая от застрахователното дружество ни изплатиха 22лв.
 ooooh!
Виж целия пост
# 46
Моето като се разболя от скарлатина ми искаха 99 неща, които включваха разправия до небесата. И ми обещаха 15 лв. Та затова се отказах.
Виж целия пост
# 47
Ние имахме училищна в предното училище и като си счупи ръката ни изплатиха 30-40 лв.
Застраховка към училището плащам в началото на всяка учебна година. Сина ми миналата година си счупи ръката в час по физическо. Никой нищо не спомена за застраховката, нито платиха нещо.
Виж целия пост
# 48
Ами аз питах изрично. Казаха ми от училище кой е застрахователя, номер на полица. Свързах се с тях и ми казаха как се предявява. Т.е. не я изплащат автоматично.
Виж целия пост
# 49
Аз и не съм си мислила, че автоматично ще платят. Въпроса беше, че нито учителката, в чийто час се е случило, нито лекарката, която го е превързала, нито друг е споменал за застраховката и аз вече да реша дали искам да се занимавам и да се свържа със застрахователната компания. Плащаме в началото на учебната година, ръката си я счупи през м. май. Там където си правя лично застраховка си зная и си обявявам щетата, за тази въобще не съм се сетила.
Виж целия пост
# 50
Училищните застраховки обикновено са на стъпки. Повечето се сключват на първа стъпка - 2-2,50лв за 1000лв застрахователна премия, затова и обезщетенията са малки. Но по желание на родителя може и за по-голяма сума. Ако обаче имате друга застраховка тази се обезсмисля, тъй като за едно събитие се изплаща само една застраховка, независимо колко сте си направили.
Виж целия пост
# 51
И двете не са длъжни, а и дали помнят. Учителите предлагат, родителите си плащат, а после всеки индивидуално си търси обезщетението и се занимава с бумащината пред застрахователя.
Виж целия пост
# 52
Нито учителят, нито лекарят работят за застрахователните компании, че да е трябвало да ви уведомяват.
Виж целия пост
# 53
Задължение на класния ръководител е да обгрижва децата и родителите. Ама не й / му е пукало.
Виж целия пост
# 54
Ти сериозно ли?
Виж целия пост
# 55
По-неадекватни включвания от на румката по училищните и учителските теми не бях срещала в този форум.
Виж целия пост
# 56
Неадекватни били Simple Smile щото не ви изнасят. И после да ревем - заплатите туй, заплатите онуй.  Пък заплатите ви нали идват от данъците, които именно родителите плащаме Simple Smile ама не, тц, сигурно съм неадекватна Simple Smile
И да ви кажа, работя в сферата на обслужването -частната. Образованието също е обслужваща сфера и се предполага, че СЛУЖИ на обществото. И кой е тоя дето трябва да СЛУЖИ? А, ама моля ви се! Как ще е класният, или този, пред чийто очи детето ми си е счупило ръката.
Виж целия пост
# 57
Неадекватни са. Да не кажа, че на моменти са откровени глупости. Особено в учителската тема. От доста време си го мисля, но нямах намерение да го пиша. След последното ти включване просто не мога да се сдържа.
Виж целия пост
# 58
Нито учителят, нито лекарят работят за застрахователните компании, че да е трябвало да ви уведомяват.
Те ако работеха за застраховател последното, което биха направили е да напомнят, че детето има право на обезщетение.
Парите (не са голяма сума) ги плащам в това училище вече 6+3 години. За това време не си спомням освен на първата РС да ни напомнят за тях и съответно да се погрижат да ги платим, да са ни обяснили какво покриват и кога и как можем да предявим претенции.
И да помнех малко вероятно е да си бях направила труда да се занимавам със застраховател за една счупена ръка без усложнения и последици. Но... както учителите не забравят да ни съберат парите, така би трябвало след като инициативата/задължението да има застраховка е на училището, то и от него да съдействат, и най-малкото да информират родителите, на какво имат право при инцидент, който се е случил, когато детето е било в час.
Виж целия пост
# 59
Между другото, има едно писмо от министъра, разпратено до всички РУО и училища, което трябва да се прочете задължително на родителите на първата среща. Писмото е за събирането на пари. Абсолютно никакво правно основание няма събирането на пари за каквото и да е, даже и за дарения. Образованието, образователните услуги на училището и свързаните с тях консумативи и материали са безплатни.
Интресно ми е, на колко от вас ще го прочетат.
Ако някой иска, може да се опитам да го кача.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия