Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Болки в ръцете - какъв лекар/изследване?

  • 3 718
  • 21
Здравейте,

От месеци влача проблеми с ръцете. Започна с преумора/възпаление на сухожилие на дясната ръка (от писане на компютър), едва можех да пипна нещо. Това продължи два месеца и пренатоварих и лявата ръка. Носих три месеца шини, после упражнявах мускули, което водеше само до постоянно претоварване на ръката.. Сега една година и много физиотерапии по-късно още ме боли дясната китка/предмишница/лакът когато натоварвам ръката. И натоварване значи две загребвания в басейна или пет минути на компютър. :/

Още в началото ми правиха ЯМР на китката и не показа нищо, на врата също имам ЯМР. Ходих при доста ортопеди (в София и Германия) и никой не може да ми каже защо продължава да ме боли. Ходих и на невролог, ревматолог... Кръвните ми изследвания са нормални...

Има ли някакво друго изследване или лекар, които биха могли да (по)кажат какво ми е? Или някой, който може да има идея по въпроса? Всички казват, че дори и ръката да е била възпалена, това отдавна е трябвало да мине. При мен обаче само видът болка се мени с времето и натоварването. Добре че вече поне не е постоянна. Другата седмица ще съм в София за 2-3 дни и бих искала да използвам времето. Ще съм ви благодарна за съвети.
Виж целия пост
# 1
Темата е стара, но все пак реших да пиша. Аз имах подобен проблем с рамената и горната част на ръцете. Адски болки, чак не можех да си вдигам ръцете. След ортопед, невролог и дори консултация с неврохирург и ямр, уж ми няма нищо. Диагнозата е нещо като дразнене на коренчетата на нервите. Отне ми месеци да овладея болката - масажи, йога, много витамини от група Б. Наблюдавай си стойката по време на работа, особено, ако работиш пред компютър.
Виж целия пост
# 2
Благодаря много! Сега ходя на физиотерапия, правя упражнения и пия някакви хапчета, които уж помагат. Дано да намеря правилното нещо...
Виж целия пост
# 3
Каква диагноза са ти казали до тук? Възпаление на сухожилия, стави или пък на нерв някъде?
Виж целия пост
# 4
Болки в ръцете е диагнозата на лекарите... доколкото това може да се нарече диагноза... Терапевтите казват възпалено сухожилие / обвивка на костта. И не само едно, на много места от пръстите до рамото ме боли...
Виж целия пост
# 5
Ъх... Интересно. Преди да получа моя проблем с ръцете имах отвратителни болки в челюстната става. Месеци наред по същите доктори, които ти изброи + лицево-челюстни хирурзи (множествено число). Накратко, диагноза възпаление по ставата и сухожилията уж, и лечение с какви ли не противовъзпалителни с временен ефект. Накрая след престои в лицево-челюстна и венозно антибиотик клиндамицин + физиотерапия и забравих за проблема.

Ако твоето е някакво тлеещо възпаление, може пък антибиотика също да ти е решение. Само че, не знам към какъв друг специалист да те посъветвам да се насочиш.
Успех!
Виж целия пост
# 6
Лекарите изключват възпаление защото на ЯМР няма нищо. Но те изключват и всичко останало...

Антибиотик би помогнал ако е нещо бактериално... Но това никой не може да го докаже и съответно никой не ми дава антибиотик. Дори кортизон не пробват поради същата причина. При теб как решиха да изпишат антибиотика?
Виж целия пост
# 7
Честно, не знам. Просто една докторка накрая каза знам какво ти е, и се оставих в ръцете й...
Виж целия пост
# 8
Темата не е нова, но понеже следя всичко в тази връзка и тук ще вляза, ако не да кажа нещо умно, поне да поплачем солидарно. Болят ме дланите и ходилата, понякога с пронизваща болка в пръстите. От година време бяха само китките , после се включиха глезените и мина към стъпалото болката като през цялото това време се трансформираше и сега вече е перманентно парене, смяна на цвета на дланите и пръстите и влудяваща болка. При стрес се засилва, при недоспиване също. От притеснение и парене всъщност съвсем нормално е да не мога да спя и влача едно жалко съществувание последните месеци. Лошото е, че на кръвните изследвания /за какви ли не видове възпаления/ всичко е бетон изрядно, само с изключение на увеличени лимфоцити и еозинофили, на които изобщо не обръщат внимание. Накрая личната ме обяви и за куку, понеже и казах, че докато ми даде направление за невролог поне да ми предпише нещо за болките  и тя ми даде есциталопрам/антидепресант/. Бих го пила и него от зор, но прочетох, че не се съчетава с противовъзпалителни и засега си пия само аспирина. Изхвърлих/личната каза/ бетаблокера за кръвно, защото той също понякога предизвиквал съкращения на периферните съдове и сега си вися ей така в пространството без диагноза, в тотално отчаяние и очакване на час за невролог, който ще ми дадат на 4 януари чак за не знам кога. Въртя се в някакъв затворен кръг и се чудя първо физически или психически ще сдам багажа.
Виж целия пост
# 9
От кой град си?
Виж целия пост
# 10

Ако питате мен - не съм в България. Нещата в чужбина са различни. Любезни, внимателни и наглед заинтригувани са лекарите, но щом нещата не съвпадат 2+2=4, а тук основно се гледат кръвните и биохимични изследвания и щом те са без отклонения , веднага попадаш в подозрителна графа. Болки, съпровождащи симптоми - всичко било психически внушения.
Виж целия пост
# 11
При мен болките в ставите на ръцете с десетгодишна давност най-сетне получиха работна диагноза: периферен ревматоиден артрит. Диагностицира ме лекар - ревматолог, отне над половин година. В момента се лекувам и имам подобрение.
Виж целия пост
# 12
При мен болките в ставите на ръцете с десетгодишна давност най-сетне получиха работна диагноза: периферен ревматоиден артрит. Диагностицира ме лекар - ревматолог, отне над половин година. В момента се лекувам и имам подобрение.

Може ли да споделите името на лекаря?! Лутането ни депресира повече от самите болести.Disappointed RelievedDisappointed Relieved С каква терапия сте като начало?
Виж целия пост
# 13
Д-р Танев, болница София мед (2).
Виж целия пост
# 14
Д-р Танев, болница София мед (2).

Благодаря сърдечно! Ходих в Софиямед залудо, не уцелих правилния лекар. Да се прибера живот и здраве и ще отида. Моля Ви, само ако може, споделете как усещахте при Вас болката? Подуваха ли се дланите? За първи път срещам някой да има диагноза периферен ревматоиден артрит, а при мен точно са засегнати периферните зони -ръце, крака. Пръстите ми полилавяват и сменят цвета си многократно,имам чувството, че вените са вън, а не вътре под кожата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия