Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Есенно почистване

  • 5 348
  • 40
Здравейте! С настъпването на новият сезон се започва с разчистването на дома, гардероби и шкафове.. Интересно ми е как протича вашето есенно почистване, имате ли някаква рутина? Какво включва вашето есенно почистване?
Виж целия пост
# 1
За да не се натоварвам много действам на парче Simple Smile . Стая по стая. Сега се преместихме в нов апартамент, има още ремонтни дейности, но поне ми съвпадна с есенното почистване Simple Smile.
Първо са гардеробите и шкафовете. После баня, тоалетна. За десерт си оставям прозорците Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Много сладурска темичка. Ние живеен под наем в гарсониера и размера и предвещава всяко седмично чистене да е основно, та реално не правя "есенно почистване", единствено дрехите въртя. Майка ми и свекърва ми обаче са в къщи и правят. Те оделят по един цял уикенд и действат от тавана към пода стая по стая.
Виж целия пост
# 3
Ние не правим такова вкъщи. Чистим си регулярно.
Виж целия пост
# 4
Аз си имам някои неща, които правя на есен и на пролет (освен, ако не се наложи и през останало време от годината) например - мия прозорците, килимите и пътеките също отиват за пране, подреждам гардеробите, изхвърлям дрехи, които няма да носим или са захабени, прибирам сезонните дрехи..
Виж целия пост
# 5
Вкъщи се чисти основно веднъж седмично и се поддържа през ден. За мен също не е по сезони, а по-скоро през някой почивен ден правя мащабни чистки. За мен е истинска терапия да изхвърлям ненужни дрехи, вещи и т.н. Grin Също така често правя размествания вкъщи, понеже ми е все тясно (още не сме си купили голямо жилище) и се опитвам да го направя с повече пространство за движение. Всичко е прибрано в кутии и нещата на показ са само рамки със снимки, книги и част от козметиката ми.
Виж целия пост
# 6
Аз не правя есенно почистване или пролетно.
Всъщност ако зимата е била студена, пролетно може и да има.
Веднъж на два месеца или по-често обирам паяжини, мия прозорци и минавам най-отгоре мебелите (най-високите точки) за прахоляк. Мия вратите и всички повърхности (плотове или шкафове) с разтвор на белина. И понеже терасата ми е неостъклена, минавам стените ѝ с мокър моп, потопен в вода и белина. След това пръскам с Райд.
Също така дърпам диваните и почиствам под тях.
Пролетно/есенно време прибирам дрехите във вакумиращи пликове и ги скривам на дълбоко.
Веднъж седмично мия от прах, баня основно мия, пускам прахосмукачка, минавам с нея по дивани и матраци.
Всеки ден или през ден мия под и тоалетна, пускам пералня, мия чинии и готвя.Stuck Out Tongue Closed Eyes
В готвенето, миенето на чинии и пералнята ме отменят по-често, в разлика от другите дейности...

Виж целия пост
# 7
Чистя основно пролет и есен. Сега започнахме всеки ден по малко, за да не се уморим толкова Grinning почнахме с почистване и разчистване на шкафове, гардероби, секции от непотребни неща, бърсане на прах, изхвърляне на разни боклуци, излишни вещи, такива с изтекъл срок на годност и т.н. Продължаваме с бани и тоалетни, подове, основно разчистване на терасата, прибиране на барбекю, столове, пресаждане на цветя и прибирането им вътре, накрая прозорци и пердета. Горе-долу е това.
Виж целия пост
# 8
И при нас пролетно и есенно почистване се изразява в миене на прозорците само. Иначе всичко останало гледам да го правя регулярно, а гардеробът ни е достатъчно голям, та няма нужда да въртя зимни и летни дрехи. Откакто имаме парочистачка ми е много по-приятно и лесно да чистя и не се затормозявам излишно.
Виж целия пост
# 9
И аз съм с две ръце за парочистачката Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Ние също не правим есенно почистване, единствено мога да изпера пердетата. Прозорците около тези дъждове се оказа, че ги мия през две седмици, така, че и те отпадат. Излишни вещи и мебели нямам, дрехи също. Всичко съм изхвърлила, само трябва да се сменят местата на летните с зимните, но дори и да не го направя, в гардероба са ми. В кухнята, като забележа, че има повече извадени съдове от определен шкаф изкарвам и останалите и го почиствам, там също изхвърлих всичко, което не се използва.  Понеже пазарим за ядене ден за ден и с срокове на годност не си занимавам, освен с тези на лекарствата. Банята почиствам регулярно с парочистачката и  не се налага основно почистване. Килими имам само два малки на размери, които мога да изпера по всяко време на годината.
Виж целия пост
# 11
Ох, всяко чистене у нас е основно. Само че, понеже е голяма квадратура, се чисти поетапно, стая по стая. Затова се получава, че всяко чистене е основно, защото като чистиш една стая от-до, време за останалите не остава, но пък докато се изредиш през всички, дошло времето отново да завъртиш цикъла. Мъка. Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Два пъти годишно изривам всички шкафове в къщи - кухненски, гардероби, обувки, лекарства, козметика, играчки и т.н., изхвърлям излишното и подреждам. Есента мия прозорци и пера пердета. И това е. Пролетта пера и килимите и дивана, но сега не.
Виж целия пост
# 13
И аз правя нещо като есенно прочистване.... прозорци мия и аз два пъти в годината, есен и пролет, всъщност викам човек да ми измие само прозорците, защото в хола са ми френски , лошо отварящи се и не стигам да ги измия добре. Вече съм изпрала килима и чакам да дойде края на септември и да го постеля. Пак в края на септември началото на октомври след като сме си дошли от късна отпуска прибирам летни дрехи, такъми за плаж, сандали и вадя есенните. Междувременно изхвърлям остаряли летни неща, дрехи, бански, пижами, каквото не се носи и е за подмяна. Същото правя и на пролет с остаряли зимни неща, подменям и спално бельо, не всяка пролет, ако има нужда. Шкафчетата вкъщи почти никога не съдържат ненужни неща, регулярно ги разчиствам като не си давам много зор, по шкафче на уикенд. Бани, тоалетни, прахосмукачки и пр. се пускат регулярно всяка седмица, та там основно почистване не ми се налага.
Виж целия пост
# 14
Започвам стая по стая. Кухненси шкафове- от- до. Изваждам всичко, избърсвам, изхвършям ненужното, пренареждам. Свалям пердета, мия прозорци. И така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия